Savickis: Baumas par nākamo sezonu labāk ir ignorēt

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgas «Dinamo» padomes priekšsēdētājs Juris Saviickis aģentūrai BNS piektdien noliedza Krievijas medijos izskanējušo informāciju, ka komanda varētu izlaist nākamo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu, jo klubs nav varējis uzrādīt finansiālās garantijas.

Krievijas portāls «Biznes Online» ceturtdien nāca klajā ar informāciju, ko vēlāk pārtvēra arī vairāki citi mediji, ka komanda finansiālu problēmu dēļ varētu nespēlēt, lai gan «paliekot izredzes atrast sponsorus». To BNS netieši apliecināja Savickis, sakot, ka «mēs runājam ar sponsoriem».

Taču Krievijas portāls gan atgādina, ka agrāk Savickis tika paziņojis, ka komandai nav finansiālu problēmu un tā noteikti startēs arī nākamajā KHL sezonā.

«Domāju, ka «Dinamo» arī nākamajā sezonā startēs KHL,» piektdien sacīja Savickis. «Nezinu, kurš izlaiž tādas baumas. To visu labāk ir ignorēt,» viņš teica.

Rīgas klubs nespēj sniegt finansiālās garantijas dalībai nākamās sezonas čempionātā, informē KHL preses dienests.

Savickis apstiprināja, ka klubs ir nokārtojis visas saistības ar spēlētājiem.

«Jūnija beigās notiks KHL direktoru padomes sanāksme, kurā tiks izlemts viss par nākamo sezonu.»

Rīgas «Dinamo» jau iepriekš bijušas naudas problēmas, turklāt 2014./2015. sezonā tas bija jūtams visspilgtāk, un arī pērn vēl nebija skaidri zināms, vai klubs turpinās savu darbību.

Tiesa, pirms pāris dienām Rīgas kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs izteicās, ka vienība šobrīd ir sastāva veidošanas procesā un pirmie jaunumi varētu būt gaidāmi pēc Jāņiem. Tomēr tobrīd viņš neslēpa, ka pats vēlētos ātrāku sastāva veidošanas procesu.

Sējējs gan norādīja, ka kavēšanās sastāva komplektēšanā nav saistīta ar komandas finansiālo stāvokli, jo nākamās sezonas budžets komandai esot zināms.

«Dinamo» pagājušajā sezonā otro gadu pēc kārtas nekvalificējās KHL izslēgšanas spēlēm, kad sezonas nogalē komandu vadīja Sējējs. Par iespējamām izmaiņām un papildinājumiem spēlētāju vai treneru sastāvā klubs vēl nav ziņojis.

Pēc publiski pieejamās informācijas, pašlaik Rīgas «Dinamo» komandai uz nākamo sezonu ir spēkā līgumi tikai ar diviem hokejistiem - Miku Indraši un krievu uzbrucēju Filipu Toluzakovu, bet pārējie aizvadītās sezonas spēlētāji pagaidām ir bez līgumiem.

Tiesa, vēl martā komanda apstiprināja, ka jauni līgumi piedāvāti Laurim Dārziņam, Andrim Džeriņam, Mārim Bičevskim un aizsargam Oskaram Cibuļskim, ar kuriem esošās vienošanās tika lauztas uzreiz pēc aizvadītās sezonas beigām.

Jūnija sākumā «Dinamo» paziņoja, ka pirms KHL sezonas piedalīsies divos pārbaudes turnīros – Ņižņijnovgorodā un «Arēnā Rīga», kā arī aizvadīs vēl divas atsevišķas pārbaudes spēles, kopumā sagatavošanās ciklā aizvadot 11 pārbaudes mačus.

2016./2017. gada KHL sezona sāksies augusta izskaņā, tādēļ «Dinamo» komanda gatavošanos jaunajai sezonai paredzējusi sākt jūlija sākumā, vispirms veicot medicīniskās pārbaudes, kā arī trenējoties Piņķos un Jūrmalā, bet no 17. jūlija aizvadīs tradicionālo treniņnometni Vidzemes Olimpiskajā centrā.

Nometne Valmierā ilgs līdz 28. jūlijam, un tās laikā turpat notiks arī pirmā pārbaudes spēle 23. jūlijā pret Toljati «Lada» komandu. Uzreiz pēc treniņnometnes beigām tiks aizvadīta arī otrā pārbaudes spēle, kad 29. jūlijā «Inbox.lv» ledus hallē Piņķos «Dinamo» tiksies ar Novosibirskas «Sibirj» komandu.

Komanda turpinās trenēties Piņķos, bet 31. jūlijā dosies uz Ņižņijnovgorodu, kur no 1. līdz 7. augustam piedalīsies turnīrā «Ņižņijnovgorodas apgabala gubernatora kausa izcīņa 2016», kurā aizvadīs piecas spēles, tiekoties ar vietējo «Torpedo», Kazaņas «Ak Bars», Čerepovecas «Severstaļ», Ņižņekamskas «Ņeftehimik» un Jaroslavļas «Lokomotiv».

No 14. līdz 18. augustam «Arēnā Rīga» norisināsies tradicionālais starptautiskais hokeja turnīrs. Tajā šogad piedalīsies četras komandas – Rīgas «Dinamo», Jaroslavļas «Lokomotiv», Kazaņas «Ak Bars» un Minskas «Dinamo» Komandas aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura rezultātiem tiks aizvadītas spēles par pirmo un trešo vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu