«Blackhawks» uzbrucējs Keins atzīts par NHL sezonas vērtīgāko spēlētāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Čikāgas «Blackhawks» uzbrukuma līderis Patriks Keins nosaukts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās sezonas vērtīgāko spēlētāju.

Žurnālistu balsojumā Hārta trofejas ieguvējs Keins saņēma 1395 punktus, bet tuvākajam sekotājam Sidnijam Krosbijam no čempiones Pitsburgas «Penguins» bija 800 punkti. 121 no 150 žurnālistiem atvēlēja Keinam pirmo vietu.

Keins oficiāli kļuva par pirmo amerikāņu spēlētāju, kurš ieguvis Hārta trofeju.

Aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā Keins 82 spēlēs izcēlās ar 46 gūtajiem vārtiem un 60 rezultatīvām piespēlēm, bet izslēgšanas turnīrā viņam septiņos mačos vieni gūti vārti un sešas rezultatīvas piespēles.

Regulārajā čempionātā Keins bija rezultatīvākais spēlētājs līgā un saņēma arī Ārta Rosa vārdā nosaukto balvu.

Bez NHL vērtīgākās balvas Keins ieguva arī Teda Lindseja balvu, ko iegūst tas spēlētājs, kurš veicis lielāko ieguldījumu savas komandas panākumos regulārajā čempionātā.

Tikmēr Vezina trofeju, ko pasniedz labākajam vārtsargam, ieguva Vašingtonas «Capitals» ripu ķērājs Breidens Holtbijs, kurš palīdzēja savai komandai kaldināt uzvaru regulārajā čempionātā.

Savukārt Džeimsa Norisa balva, ko iegūst labākais aizsargs, tika pasniegta Losandželosas «Kings» spēlētājam Drū Dautijam.

Krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins ceturto sezonu pēc kārtas un sesto reizi karjerā ieguva pie Morisa Rišāra balvas, kuru pasniedz līgas labākajam snaiperim. Ovečkins šosezon regulārā čempionāta 79 spēlēs guva 50 vārtus, bet izslēgšanas turnīrā viņam 12 mačos pieci vārti.

Savukārt labākā trenera balvu ieguva «Capitals» vadītājs Berijs Trocs, kurš saņēma Džeka Adamsa balvu.

Lēdijas Bingas balvu, kas tiek pasniegta par godīgu spēli, izpelnījās «Kings» slovēņu uzbrucējs Anže Kopitars. Tāpat slovēnis ieguva Frenka Selkes trofeju, ko pasniedz labākajam aizsardzības stila uzbrucējam.

Pie Kinga Klensija balvas, ko pasniedz hokejistam, kurš sevi pierādījis kā līderi uz ledus un ārpus tā, tika Vankūveras «Canucks» uzbrucējs Henriks Sedīns.

Tikmēr par sezonas labāko debitantu nosaukts «Blackhawks» krievu uzbrucējs Artēmijs Panarins, tiekot pie Kaldera balvas.

LETA jau vēstīja, ka par Stenlija kausu šosezon ieguva «Penguins» vienība, kas finālsērijā ar 4-2 pārspēja Sanhosē «Sharks», ceturto reizi kluba vēsturē izcīnot prestižo trofeju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu