Krievijas hokeja funkcionāru paziņojumi atgādina PSRS laiku izteikumus

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Pasaules kauss hokejā ir komercturnīrs, tāpēc tas būs viens no posmiem, gatavojoties 2018. gada Phjončhanas (Dienvidkoreja) ziemas olimpiskajām spēlēm, paziņojis Krievijas Hokeja federācijas valdes priekšsēdētājs Arkādijs Rotenbergs.

«Turnīrs tiek uzskatīts par vienu no posmiem, gatavojoties olimpiskajām spēlēm,» žurnālistiem paziņoja Rotenbergs, vēsta «R-Sport».

Pasaules kausa izcīņa hokejā pēc 12 gadu pārtraukuma 2016. gada septembrī notiks Toronto. Astoņas komandas priekšsacīkstēs būs sadalītas divās grupās. A grupā - Kanāda, Čehija, ASV un Eiropa, B grupā - Somija, Krievija, Zviedrija un Ziemeļamerika.

Eiropas komandā būs spēlētāji, kuri nepārstāv tās valstis, kuras startēs ar atsevišķām komandām, bet Ziemeļamerikas komandā būs pulcēti kanādieši un amerikāņi, kuri nebūs vecāki par 23 gadiem.

Priekšsacīkstes notiks no 17. līdz 22. septembrim.

Pēc apļa turnīra grupās, pa divām labākajām komandām iekļūs pusfinālos 24. un 25. septembrī. Fināls risināsies līdz kādas komandas divām uzvarām - 27. un 29. septembrī, un ja būs vajadzīgs - 1. oktobrī.

Rotenberga paustais ļoti atgādina PSRS laikos izteiktos paziņojumus, ka Kanādas kausa izcīņa PSRS hokeja izlasei ir sagatavošanās olimpiskajām spēlēm, kurās tolaik profesionāļi nedrīkstēja piedalīties.

Pazīmes liecina, ka, visticamāk, Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji nākamajās ziemas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā nepiedalīsies. Ja PSRS laikos hokeja profesionāļi no PSRS un Čehoslovākijas brīvi startēja olimpiskajās spēlēs, to nedrīkstēja darīt NHL spēlētāji.

Tikai Kanādas kauss, kas vēlāk pārtapa Pasaules kausa izcīņā, deva iespēju spēcīgāko valstu hokeja izlasēm vienā turnīrā startēt savos iespējami labākajos sastāvos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu