Merzļikins: «Blue Jackets» nometnē ceru iemācīties ko jaunu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Talantīgais Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins atrodas Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas «Blue Jackets» attīstības nometnē, kurā cer atgūt pārliecību un sajust savu ķermeni, kāds tas bija, kad spēlēja Šveices čempionāta augstākās līgas izslēgšanas turnīrā. Tajā viņa atvairīto metienu procents bija visaugstākais starp visiem vārtsargiem.

«Pēc pasaules čempionāta man nebija daudz laika atpūtai. Tā bija viena nedēļa, un pēc tam divas nedēļas trenējos svaru zālē. Pēcāk devos uz vārtsargu nometni Zviedrijā, pavadīju pāris dienas Lugano un tad braucu uz Kolumbusu. Pēc šīs nometnes gan divas nedēļas atpūtīšos, došos uz mājām satikt savu brāli, mammu,» «Blue Jackets» pārstāvjiem pastāstīja Merzļikins.

22 gadus vecais vārtsargs aizvadīja visai labu sezonu Šveices augstākās līgas komandā «Lugano», pēc sezonas debitēja pasaules čempionātā, kļūstot par Latvijas izlases pirmo vārtsargu.

«Sezonas sākums nebija tik labs, jo spēlēju caur vienu spēli, kas vārtsargiem nepatīk. Katrs vārtsargs vēlas spēlēt pēc iespējas vairāk spēļu, tādā veidā iegūstot lielāku pārliecību. Mums nomainījās treneris, kuram iepatikos, un viņš man uzticējās. Laukumā devos visos mačos regulārajā čempionātā un Špenglera kausā. Vissvarīgākā sezonas daļa bija mana pirmā pilnā sezona izslēgšanas mačos, iekļuvām finālā. Tā man bija laba skola, nebija viegli mentālā ziņā. Tas bija izaicinājums pašam priekš sevis. Gribēju redzēt, cik esmu spēcīgs psiholoģiski un cik tālu aiziet,» sacīja Merzļikins.

«Lugano» rindās Merzļikins piedalījās 46 izslēgšanas spēlēs Šveices čempionātā. Viņš vidēji savos vārtos ielaida 2,76 ripas, atvairot 92,2% pretinieku mesto ripu. Savukārt izslēgšanas turnīrā 15 spēlēs talantīgais vārtsargs vidēji zaudēja 2,32 ripas, atvairot 93,7% sāncenšu raidījumu.

Viņš cer apgūt vārtsargu gudrības no vārtsargu trenera Īena Klārka. ««Blue Jackets» nometnē ceru iemācīties ko jaunu, ko varēšu izmantot Eiropā. Šeit hokejs ir ātrāks, un tas man varētu būt liels pluss. Gribu atgūt savu pārliecību, sajust ķermeni, kā spēlēju izslēgšanas mačos. Jābūt gatavam augustā, kad sāksies Čempionu līgas turnīrs,» norādīja Merzļikins.

Nesen Merzļikins noslēdza jaunu vienošanos ar «Lugano», kas paredz sadarbību līdz 2019. gadam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu