IIHF vēlas noskaidrot 14 dopinga ziņojumā minētos Krievijas hokejistus

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) no Krievijas hokeja federācijas (FHR) vēlas noskaidrot Starptautiskās antidopinga aģentūras (WADA) ziņojumā minēto 14 Krievijas hokejistu vārdus, pirmdien vēsta aģentūra TASS.

«Ja dati tiks apstiprināti, tad mēs viņus [spēlētājus] noteikti atstādināsim no IIHF sacensībām,» izteicies starptautiskās federācijas prezidents Renē Fāzels.

Īpašās WADA komisijas vadītājs Ričards Maklarens savā 18. jūlija ziņojumā par blēdībām ar dopingu 2014. gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs minēja, ka metode ar analīžu mainīšanu izmantota 643 gadījumos laikā no 2012. līdz 2015. gadam 30 sporta veidos un attiecināma arī uz 14 hokejistiem.

«Protams, mēs noskaidrosim šo 14 hokejistu sarakstu un precizēsim informāciju. Ja dati apstiprināsies, tad viņus atstādināsim no IIHF rīkotām sacensībām,» sacīja Fāzels.

IIHF prezidents sacīja, ka Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā notiks Starptautiskās olimpiskās komitejas sesija. Ziemas sporta veidu federācijas var vienoties par kopīgu stratēģiju tālākā sadarbībā ar WADA risinot jautājumus cīņā ar dopingu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu