Izveidots Oskara Bārtuļa hokeja klubs bērniem - «BHC 37»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Līdz ar septembri savu pirmo sezonu uzsāks šovasar izveidotais Oskara Bārtuļa hokeja klubs bērniem «BHC 37», TVNET informēja «Jaunie censoņi» valdes locekle Baiba Reidzāne.

Klubs uzņem audzēkņus, kas dzimuši laikā no 2007. līdz 2011. gadam, ar un bez iepriekšējām slidošanas un hokeja spēlēšanas iemaņām. Paredzēts, ka sezonas laikā, bērni attīstīs savas hokeja prasmes, apmeklējot regulārus ledus un ārpus ledus treniņus, piedaloties LBJHL čempionātā, pašmāju un starptautiskos turnīros.

Oskars Bārtulis, viens no pieredzējušākajiem Latvijas hokeja aizsargiem un kluba dibinātājiem stāsta: «Ideja par hokeja kluba bērniem izveidošanu ir organisks turpinājums bērnu hokeja nometnēm, kuru organizēšanu pirms sešiem gadiem uzsākām kopā ar Kārli Skrastiņu un Juri Klodānu. Nometnēs ar jaunajiem censoņiem strādājuši gan starptautiski atzīti hokeja profesionāļi no ASV, Kanādas un Krievijas, gan Latvijas hokeja profesionāļi. Ik gadu nometnes atzinīgi novērtējuši un ar entuziasmu gaidījuši gan bērni, gan vecāki.

Tā pamazām esam izauguši līdz domai, ka nepieciešams veidot hokeja skolu, kura iekaros starptautisku atzinību. Gribam radīt spēcīgu starptautisku skolu, kurā Latvijas jaunajai hokeja paaudzei izaugt līdz NHL un KHL līgu līmenim. Savas ilgās hokeja pieredzes laikā esmu saticis un iepazinis daudz spēcīgus spēles profesionāļus, piesaistījis viņus nometņu treniņiem, tagad, lai iedvesmotu izcilībai kluba audzēkņus, turpināšu viņus aicināt uz treniņiem klubā «BHC 37» arī sezonas laikā.»

Hokeja kluba pirmajā sezonā klubs strādās ar divām komandām–iesācēju komandu, kas apgūs tikai slidošanas prasmes unU9 komandu, kurā spēlēs bērni, kam jau ir hokeja spēles pieredze. Sezonas laikā U9 piedalīsies Latvijas Jaunatnes čempionātā LBJHL,komercturnīros Latvijā un ārpus tās.

18. augustā U9 komanda piedalījās Liepājas LOC Ledus hallē rīkotajā Starptautiskajā Hokeja turnīrā «Amber Puck 2016», U10 grupā. Aizvadot divas vinnētas un divas zaudētas spēles, kopvērtējumā komanda ieņēma 5. vietu. Dalība turnīrā bērniem bija brīnišķīgs saliedēšanās pasākums, kas iedvesmoja jaunajai hokeja sezonai.

Klubs «BHC 37» bāzējas Inbox ledus hallē Piņķos, kur jaunajiem hokejistiem būs ganledus, gan ārpus ledus treniņi. Pateicoties kluba uzsāktajai sadarbībai ar Babītes novada pašvaldību, plānots, ka bērnus varēs vest arī uz baseinu.

Kluba galvenais treneris būs Raivis Rakickis, kurš iepriekš strādājis hokeja klubā «Venta 2002», kā arī veiksmīgi sevi pierādījis darbojoties ar bērniem Oskara Bārtuļa un Kārļa Skrastiņa starptautiskā hokeja nometnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu