Rīgas «Dinamo» iegāž pirmā trešdaļa; sezona sākta ar neveiksmi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Aizvadot neveiksmīgu pirmo trešdaļu, zaudējumu jaunās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta atklāšanas spēlē otrdien piedzīvoja Rīgas «Dinamo» komanda, kas viesos ar 1:3 (0:3, 1:0, 0:0) atzina HK «Soči» pārākumu. Vienīgos vārtus Latvijas kluba labā guva kanādiešu uzbrucējs Koltons Gilīss.

Pretinieku rindās ar diviem gūtiem vārtiem šajā spēlē atzīmējās Iļja Krikunovs, kamēr vienreiz Jakubu Sedlāčeku pārspēja Renāts Mamaševs.

Rīdzinieki jau trešajā minūtē nonāca mazākumā, kad laukuma vidusdaļā noteikumus pārkāpa Miķelis Rēdlihs. Mājiniekiem vajadzēja tikai 12 sekundes, lai atklātu spēles rezultātu, ko pēc cīņas vārtu priekšā izdarīja Iļja Krikunovs.

Divas minūtes vēlāk «Dinamo» mazākumā atstāja Pjotrs Ščastļivijs, un arī šoreiz laukuma saimnieki ātri realizēja vairākumu, kad otrreiz precīzs bija Krikunovs. Pēc gūtajiem vārtiem «Soči» turpināja uzbrukt, taču arī rīdzinieki atbildēja ar pretuzbrukumiem. Pirmā puslaika 14.minūtē «Dinamo» par skaitliskā sastāva pārkāpumu vēlreiz nonāca mazākumā. Šoreiz rīdziniekiem nevienādos sastāvos bija palikusi vien viena sekunde, bet atkal tika ielaisti vārti, kurus guva Renāts Mamaševs.

Arī otrā perioda sākumā viesi nonāca mazākumā, jo uz divām minūtēm tika noraidīts Nikolajs Jeļisejevs, taču šoreiz pretinieku vairākums tika noturēts. Vienā no epizodēm Sedlāčeks nesapratās ar laukuma spēlētājiem, un vārti palika tukši, bet «Soči» šo iespēju neizmantoja. Trešdaļas vidū jau rīdziniekiem bija iespēja spēlēt divus vairākumus pēc kārtas, un otrā iespēja tika izmantota. «Dinamo» pirmos vārtus sezonā guva Koltons Gilīss, kuram asistēja Džastins Šags.

Perioda beigās rīdzinieki vēlreiz aktivizējās, bet pretinieki 17 sekunžu laikā nopelnīja divus noraidījumus, kas Rīgas klubam vairāk nekā pusotru minūti ļautu spēlēt piecatā pret trijiem, taču noraidījās arī aizsargs Georgijs Pujacs, atstādams viesus četratā. Līdz perioda beigām spēles rezultātu izmainīt neizdevās, un Rīgas hokejisti uz ģērbtuvēm devās ar divu vārtu deficītu.

Trešā perioda sākumā pretinieki noturēja savu pārsvaru, taču trešdaļas vidū nonāca mazākumā. Rīgas vienībai padevās pāris bīstami metieni, taču uzdevumu augstumos bija «Soči» vārtsargs Konstantīns Baruļins. Jo tuvāk bija pamatlaika beigas, jo aktīvāk rīdzinieki spēlēja, bet cīņas gaitu viņiem lauzt neizdevās, tādējādi tika piedzīvots zaudējums 1:3.

Rīgas «Dinamo» - HK «Soči» 1:3 (0:3, 1:0, 0:0)

1:0 Iļja Krikunovs (Fantenbergs, Petersons) (2:16, vair.).

2:0 Iļja Krikunovs (Petersons, Kosticins) (4:41, vair.).

3:0 Renāts Mamaševs (Krikunovs) (15:48, vair.).

3:1 Koltons Gilīss (Šags, Kr. Rēdlihs) (32:34, vair.).

Metieni: 32 - 18

Soda minūtes: 12 - 10

Sezonas ievadā Rīgas «Dinamo» pirmās sešas spēles aizvadīs viesos, taču pēc pirmajām trim cīņām komandai būs pārtraukums, kura laikā Latvijas izlase Rīgā cīnīsies par ceļazīmi uz 2018.gada Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm. No Rīgas «Dinamo» komandas valstsvienības kandidātu sarakstā ir iekļauti 13 spēlētāji.

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs spēlei ar HK «Soči»

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks, (Jānis Kalniņš).

Aizsargi: Georgijs Pujacs, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Patriks Malens, Kristaps Zīle, Ralfs Freibergs.

Uzbrucēji: Tims Sestito, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Pjotrs Ščastļivijs, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Nikolajs Jeļisejevs, Frenks Razgals, Koltons Gilīss un Džastins Šags.

«Dinamo» hokejisti galvenā trenera Normunda Sējēja vadībā uz Krievijas kūrorta pilsētu devās pirmdienas rītā. Sējējam jaunajā sezonā asistēs Ronalds Ozoliņš, Aigars Cipruss, Juris Klodāns un Raivis Miezāns.

Gatavošanās ciklā jaunajai sezonai «Dinamo» aizvadīja 11 pārbaudes spēles, kurās izcīnīja astoņas uzvaras.

No iepriekšējās sezonas leģionāru sastāva «Dinamo» rindās palikuši amerikāņu uzbrucējs Tims Sestito, čehu vārtsargs Jakubs Sedlāčeks un krievu uzbrucējs Filips Toluzakovs.

Pēc šīs spēles Rīgas hokejisti aizvadīs vēl divas izbraukuma spēles. Ceturtdien paredzēta tikšanās ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto un Pētera Skudras vadīto Ņižņijnovgorodas «Torpedo», bet pēc tam Maskavā jāspēlē ar vietējo «Spartak».

Līdzīgi kā iepriekšējā sezonā, arī šogad Rīgas «Dinamo» mājas spēles tiešraidē varēs vērot televīzijas kanālā TV6, bet izbraukuma mači tiks translēti «Viasat Sport Baltic» (VSB) kanālā.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Jaundibinātajā Pekinas klubā ir sapulcināti pazīstami ārzemju hokejisti, jo pašā Ķīnā pagaidām nav pietiekoši daudz spēlētāju, kas atbilstu KHL līmenim.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu