Daugaviņš nokārto «Torpedo» uzvaru pār Rīgas «Dinamo»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Otro zaudējumu divās spēlēs jaunajā sezonā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā ceturtdien piedzīvoja Rīgas «Dinamo» komanda, kas ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) izbraukumā piekāpās Pētera Skudras, Ģirta Ankipāna vadītajai un Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas «Torpedo». Latvijas izlases kapteinis guva vārtus un izcēlās ar rezultatīvu piespēli, nokārtojot Krievijas vienībai uzvaru savā sezonas atklāšanas mačā.

Rīdzinieki pēc diviem neizteiksmīgiem periodiem trešajā sasparojās un izveidoja daudz labu iespēju, tomēr pārspēt «Torpedo» vārtsargu Iļju Proskurjakovu viņi nespēja.

Par labāko «Dinamo» komandā atzina vārtsargu Jakubu Sedlāčeku, bet pretiniekiem šis gods tika viņa kolēģim Proskurjakovam.

Spēles pirmajā periodā nevienai no komandām vārtus gūt neizdevās, jo abas komandas spēlēja ļoti uzmanīgi un īsteni bīstamus momentus izveidot nespēja.

Cīņas piektajā minūtē rīdzinieki ieguva skaitlisko vairākumu, kad laukuma apmalē tika iegrūsts Kaspars Saulietis, tomēr viesiem ar pārsvara izmantošanu nesekmējās un spēle vairāk notika vidējā zonā. Līdzīga cīņas gaita bija arī turpinājumā, lai gan iespēja uzspēlēt vairākumā bija arī «Torpedo», tomēr arī viņi nespēja pienācīgi apdraudēt Jakuba Sedlāčeka sargātos vārtus.

Bīstamākais moments pirmajā periodā bija pēdējā minūtē, kad «Torpedo» veica bīstamu uzbrukumu, tomēr rezultāts palika nemainīgs.

Par cīņas gaitu spēles ievadā liecina metienu skaits, jo rīdzinieki pretinieku vārtus apdraudēja četras reizes, kamēr «Torpedo» izpildīja tikai vienu metienu pa vārtiem.

Savukārt otrās trešdaļas sākumā spēle jau bija aktīvāka un drīz vien arī tika atklāts rezultāts. Daugaviņš ar precīzu piespēli iesāka ātru pretuzbrukumu, Ivans Višņevskis otrā malā atrada brīvo Dmitriju Sjominu, kurš no kreisās malas pārspēja Sedlāčeku.

Drīz vien laukumā izcēlās arī pirmie asumi, kad dūres izvicināja Tims Sestito un «Torpedo» leģionārs Eštons Kārters, abiem kaušļiem nopelnot pa piecām soda minūtēm. Vēl pēc divām minūtēm rīdzinieki palika mazākumā, jo noraidījumu saņēma arī Koltons Gilīss, tomēr mazākums tika izturēts, tāpat kā piecas minūtes vēlāk, kad uz sodīto soliņa atkal devās Sestito.

Rīdzinieki centās uzbrukt, tomēr pie ļoti labām izdevībām netika.

Savukārt trešajā periodā laukumā jau risinājās atklātāks hokejs. Laba iespēja panākt izlīdzinājumu bija Vitālijam Pavlovam, taču viņš neizmantoja labu Saulieša piespēli. Bīstami uzbruka arī citi, taču uzdevumu augstumos bija «Torpedo» vārtsargs.

Tiesa rīdzinieki joprojām grēkoja ar disicplīnas ievērošanu un vēl divas reizes spēlēja mazākumā. Otrajā no tām, kad noraidīts bija Džastins Šags, «Torpedo» realizēja skaitlisko vairākumu, kad visu darbu paveica Daugaviņš. Viņš saņēma ripu pie laukuma apmales, ieslidoja iemetiena aplī un ar spēcīgu plaukstas metienu trāpīja vārtu tuvajā augšējā stūrī, trīs minūtes pirms pamatlaika beigām panākot 2:0.

Atlikušajā laikā «Dinamo» ieguva tiesības spēlēt vairākumā, beigās nomainīja arī Sedlāčeku pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr gūt kaut vai goda vārtus nespēja.

Rīgas «Dinamo» - Ņižņijnovgorodas «Torpedo» 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

1:0 Dmitrijs Sjomins (Daugaviņš, Višņevskis) (21:30).

2:0 Kaspars Daugaviņš (56:56, vair.).

Daugaviņš, kurš tiek gaidīts Latvijas izlasē uz olimpisko kvalifikācijas turnīru, šajā mačā nospēlēja 17 minūtes un 46 sekundes, trīs reizes metot pa vārtiem.

«Dinamo» spēli iesāka gandrīz identikā sastāvā kā pirms divām dienām Sočos, tikai Nikolaja Jeļisejeva vietā ar Miku Indraši un Gintu Meiju spēlēja Māris Bičevskis.

Savukārt laukuma saimniekiem Daugaviņš darbojās mājinieku otrajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Aleksandru Frolovu un Dmitriju Sjominu.

Citā spēlē Arta Ābola vadītā un Kristapa Sotinieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati «Lada» ar 5:2 apspēlēja Bratislavas «Slovan». Sotnieks atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, bet Masaļskis palika rezervē.

Jauno sezonu Normunda Sējēja vadītā «Dinamo» komanda sāka otrdien, kad ar 1:3 piekāpās vietējai HK «Soči» vienībai. Savukārt «Torpedo» vienībai šī ir pirmā devītās sezonas spēle.

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs pirmajā izbraukumā

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks un Jānis Kalniņš.

Aizsargi: Georgijs Pujacs, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Patriks Malens, Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Zīle, Jēkabs Rēdlihs, Ralfs Freibergs, Ēriks Ševčenko.

Uzbrucēji: Tims Sestito, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Pjotrs Ščastļivijs, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Filips Toluzakovs, Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Māris Bičevskis, Frenks Razgals, Koltons Gilīss un Džastins Šags.

Pēc šīs spēles Rīgas hokejisti aizvadīs vēl vienu izbraukuma spēli. Sestdien Latvijas vienība dosies uz Maskavu, tiekoties ar «Spartak».

Kopumā ceturtdien tika aizvadītas desmit KHL spēles.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu