Karsuma noraidījums līdz spēles beigām netraucē «Dinamo» izcīnīt uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē otrajā periodā tika noraidīts no laukuma līdz mača beigām, taču tas netraucēja viņa pārstāvētajai Maskavas «Dinamo» izcīnīt uzvaru.

Maskavieši viesos ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:0, 1:2) pārspēja Habarovskas «Amur», kuru pārstāv latviešu izcelsmes aizsargs Zigurds Podziņš, kurš gan šajā spēlē nebija pieteikumā.

Karsums laukumā pavadītajās deviņās minūtēs un deviņās sekundes veica trīs spēka paņēmienus un zaudēja savā vienīgajā iemetienā.

Mača rezultāts tika atklāts pirmā perioda 15.minūtē, kad precīzs bija «Dinamo» uzbrucējs Vladimirs Brjukvins. Otrā perioda 13.minūtē pēc somu aizsarga Jūso Hietanena metiena viesi dubultoja savu pārsvaru, bet 19 sekundes pirms trešdaļas beigām palika bez noraidījumu nopelnījušā Karsuma. Latviešu uzbrucējs iegrūda apmalē pretinieku aizsargu Artjomu Zubu, par ko saņēma 5+20 minūšu sodu.

Trešās trešdaļas devītajā minūtē Maskavas komandas uzbrucējs Aleksejs Sopins guva jau trešos vārtus viesu labā, bet pamatlaika pēdējās septiņās minūtēs Kirils Kapustins un Maksims Kondracevs samazināja «Dinamo» pārsvaru līdz minimumam, kas gan Krievijas galvaspilsētas klubam netraucēja svinēt uzvaru ar rezultātu 3:2.

Tikmēr Vladivostokas «Admiral», spēlējot bez savainotā latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa, savā laukumā ar rezultātu 3:4 (0:2, 3:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Ar diviem gūtiem vārtiem un uzvaras «bullīti» viesu labā izcēlās Staņislavs Čistovs.

Bārtulis pirms divām nedēļām pārbaudes spēlē pret KHL komandu Pekinas «Kuņluņ Red Star» guva smadzeņu satricinājumu. Sākotnēji «Admiral» ārsts kluba preses dienestam teica, ka trauma nav nopietna un aizsargs pēc pāris dienām atsāks treniņus kopējā grupā, tomēr šīs prognozes nepiepildījās. Līdz ar Bārtuļa gūto savainojumu ir apdraudēta viņa dalība 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu (OS) kvalifikācijas turnīrā, kas nākamnedēļ norisināsies Rīgā.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» devīto KHL sezonu otrdien sāka, viesos ar 1:3 zaudējot «Soči» komandai, bet otrajā mačā ceturtdien ar 0:2 piekāpās Latvijas izlases uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas «Torpedo», kuru trenē Pēteris Skudra, Ģirts Ankipāns un Normunds Siliņš.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas «Metallurg» sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu