Hokejists Miks Lipsbergs karjeru turpinās Francijas augstākajā līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK "Mogo"

Latvijas hokeja uzbrucējs Miks Lipsbergs karjeru turpinās Francijas augstākās līgas komandā Lionas «Les Lions», vēsta klubs.

Iepriekšējās divas sezonas Lipsbergs pārstāvēja Latvijas komandu «Mogo», turklāt 2014./15.gada sezonā viņš tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju un palīdzēja «Mogo» kļūt par čempioni.

Pagājušajā sezonā Lipsbergs regulārajā čempionātā 28 spēlēs guva 18 vārtus un atdeva 28 rezultatīvas piespēles, būdams piektais rezultatīvākais spēlētājs turnīrā. Savukārt izslēgšanas turnīrā, kur «Mogo» tika pie bronzas, Lipsbergs astoņos mačos iemeta astoņus vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles.

Pirms tam Lipsbergs pārstāvēja Somijas otrās spēcīgākās līgas - «Mestis» - komandu Joensū «Jokipojat».

Lipsbergs aizvadījis četrus mačus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas «Dinamo». Viņš arī spēlējis Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā «Rīga», kā arī dažādos pašmāju klubos.

Lipsbergs U-20 izlases sastāvā 2009./10.gadā piedalījās pasaules čempionātā, bet pieaugušo valstsvienības rindās viņš aizvadījis vien pārbaudes spēles.

Lionas vienībai starpsezonā pievienojies arī uzbrucējs Artūrs Mickēvičs, kurš iepriekšējo sezonu sāka Slovākijas augstākās līgas komandā Skalicas HK 36, bet sezonas noslēgumā papildināja Ogres «Kurbada» rindas.

Iepriekšējā sezonā Lionas vienība palika priekšpēdējā vietā 14 komandu konkurencē, bet pārspēlēs nodrošināja sev vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Pirms diviem gadiem «Les Lions» noslēdza sadarbību ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Tampabejas «Lightning», kura sistēmā spēlē arī latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Francijas augstākās līgas regulārais čempionāts sāksies septembra vidū. Paredzams, ka bez Lipsberga un Mickēviča turnīrā piedalīsies arī Latvijas izlases uzbrucējs Armands Bērziņš (Amjēnas «Gothiques»), Rolands Vīgners (Strasbūras «Etoile Noire»), Aleksandrs Galkins un Edgars Homjakovs (abi - Šamonī-Morzines «Pionniers»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu