Merzļikins ielaiž vienus vārtus un tiek pie panākuma IIHF Čempionu līgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien ielaida vienus vārtus IIHF Čempionu līgas mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai Šveices vienībai «Lugano» tikt pie uzvaras.

«Lugano» sestdien izbraukumā ar 3:1 (2:1, 1:0, 0:0) pārspēja Somijas klubu Tamperes «Tappara».

Vienīgos vārtus Merzļikins ielaida devītajā minūtē, kad nespēja atvairīt Valteri Kemileinena metienu. Visa mača gaitā Latvijas vārtsargs atvairīja 28 no 29 sāncenšu raidījumiem.

Ar sešiem punktiem trīs spēlēs «Lugano» ieņem pirmo vietu, kamēr trīs punktus divos mačos ieguvis Vācijas klubs Manheimas «Adler», bet tikpat trīs spēlēs ir «Tappara» rēķinā.

Tikmēr zaudējumu P apakšgrupas cīņā cietusi Ervīna Muštukova pārstāvētā Lielbritānijas komanda Šefīldas «Steelers», kas savā laukumā ar 2:5 (1:2, 0:0, 1:3) atzina Zviedrijas kluba Jenčēpingas HV-71 pārākumu.

Muštukovs atvairīja 38 no 43 pretinieku metieniem

Ar trim zaudējumiem trīs spēlēs «Steelers» ieņem pēdējo vietu P apakšgrupā, kamēr seši punkti divās cīņās ir Jenčēpingas HV-71 kontā, bet trīs punkti vienā mačā ir Austrijas klubam Zalcburgas «Red Bull».

Apakšgrupu turnīrā katra komanda aizvadīs četras spēles - divas savā laukumā un divas izbraukumā. Grupu pirmo divu vietu ieguvējas kvalificēsies 1/16 finālam.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 4.oktobrī un noslēgsies ar finālu nākamā gada 7.februārī.

Par iepriekšējās sezonas IIHF Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Zviedrijas vienība Gēteborgas «Frolunda», kas finālā ar 2:1 uzvarēja Oulu «Karpat» no Somijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu