Uz olimpisko kvalifikācijas turnīru dodamies ar «sauso» zaudējumu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Treneru maiņu pārdzīvojusī Latvijas hokeja izlase vienīgajā pārbaudes spēlē pirms Rīgā gaidāmā 2018.gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu (OS) kvalifikācijas turnīra otrdien ar rezultātu 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) piekāpās Dānijas valstsvienībai.

Šajā mačā pie Latvijas izlases stūres pēc 15 gadu pārtraukuma atgriezās pieredzējušais Haralds Vasiļjevs, kurš tikai svētdien amatā nomainīja atlūgumu iesniegušo Leonīdu Beresņevu.

Šajā spēlē pieaugušo valstsvienībā debitēja Mārtiņš Dzierkals.

Spēli aktīvāk iesāka pretinieki, bet mača devītajā minūtē Latvijas izlase nonāca mazākumā, jo par Dānijas izlases hokejista klupināšanu uz noraidīto soliņa bija jādodas Kasparam Saulietim. Tiesa, pēc nepilnas minūtes arī dāņiem bija jāspēlē četratā, bet vēl divas minūtes vēlāk jau Latvijas valstsvienība nopelnīja vairākumu.

Tomēr mājinieki nespēja realizēt vairākumu, turklāt 16.minūtē zaudēja vārtus. Mača rezultātu atklāja Dānijas izlases uzbrucējs Niklass Harts, kurš izmantoja brīdi, kad Edgaram Masaļskim tika aizsegts skats, un raidīja ripu vārtos. Divas minūtes pirms pirmā perioda beigām pie noraidījuma tika arī Artūrs Kulda, taču dāņi savu vairākumu nespēja izmantot.

Kad otrajā trešdaļā bija aizritējušas nedaudz vairāk kā četras minūtes Frans Nilsens ar precīzu metienu no iemetiena apļa vēlreiz lika Masaļskim kapitulēt, tādējādi dubultojot dāņu pārsvaru. Trešdaļas vidū Masaļska vietā stājās Kristers Gudļevskis, bet turpinājumā abas komandas apmainījās ar noraidījumiem, taču otrajā periodā spēles rezultāts vairs netika izmainīts.

Trešā perioda sākumā Dānijas hokejistiem padevās bīstams uzbrukums, bet savos uzdevumu augstumos bija Gudeļvskis. Dažas minūtes vēlāk Dānijas izlases vārtu pārlikti norībināja Artūrs Kulda, un tikai veiksme glāba viesus no vārtu zaudējuma. Turpinājumā septiņas sekundes pēc atgriešanās laukumā no abpusēja noraidījuma izciešanas Krišjānis Rēdlihs nopelnīja vēl vienu noraidījumu, atstājot mājiniekus mazākumā. To izmantoja pretinieki un perioda devītajā minūtē Nilsens raidīja ripu arī Gudļevska sargātajā cietoksnī.

Vēlāk Miks Indrašis un Rodrigo Ābols izveidoja dažas bīstamas epizodes, taču pārspēt Frederiku Andersenu viņiem neizdevās. Piecarpus minūtes pirms pamatlaika beigām debitants Dzierkals izprovocēja pārkāpumu, bet minūti vēlāk pēc Artūra Kuldas strīdīga noraidījuma komandas palika vienādos sastāvos. Līdz mača beigām Latvijas hokejisti tā arī neguva goda vārtus un cieta zaudējumu ar rezultātu 0:3.

Vārtu guvēji: 1:0 Niklass Hārdts (15:10), 2:0 Frans Nīlsens (24:06), 3:0 Niklass Jensens.

Šī Latvijas izlasei ir vienīgā pārbaudes spēle pirms nozīmīgajiem mačiem par vienīgo ceļazīmi uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Svētdien kļuva zināms, ka no izlases galvenā trenera amata atkāpies Leonīds Beresņevs, savu lēmumu pamatojot, ka Latvijas Hokeja federācijas (LHF) nepilda saistības. Viņam kopš pavasara neesot maksāta alga. Berisņeva posteni ieņēmis pieredzējušais Haralds Vasiļjevs.

Pēc spēles ar Dāniju tiks nosaukts izlases galīgais sastāvs OS kvalifikācijas turnīram.

Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs hokejā «Arēnā Rīga» notiks no 1. līdz 4. septembrim, bet Latvija tajā sacentīsies ar Vāciju, Austriju un Japānu. Tikai sacensību uzvarētāja iegūs tiesības startēt Olimpiādē.

Olimpiskā kvalifikācijas turnīra spēļu grafiks (Arēna Rīga)

DatumsLaiksSpēle
01.09.2016.15:30Vācija - Japāna
01.09.2016.19:30Austrija - Latvija
02.09.2016.15:30Vācija - Austrija
02.09.2016.19:30Latvija - Japāna
04.09.2016.14:00Japāna - Austrija
04.09.2016.18:00Latvija - Vācija

Vasiļjevam šī ir atgriešanās pie Latvijas izlases stūres. Nacionālo komandu iepriekš viņš vadīja no 1999. līdz 2001. gadam, arī 2000. gadā Sanktpēterburgā, kad Latvija ar 3:2 leģendārajā mačā pārspēja zvaigžņoto Krievijas valstsvienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu