Vasiļjevs: Šodien spēlēja slikts Rīgas «Dinamo» modelis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas hokeja izlase savu vienīgo pārbaudes spēli pirms Rīgā gaidāmā 2018.gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra aizvadīja blāvi, salīdzinot ar sliktu Rīgas «Dinamo» modeli, atzīst valstsvienības galvenais treneris Haralds Vasiļjevs.

Treneru maiņu pārdzīvojusī Latvijas hokeja izlase otrdien ar rezultātu 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) piekāpās Dānijas valstsvienībai.

«Nospēlējām stabili slikti, katrā trešdaļā ielaidām pa vārtiem. Gaidīju vairāk uguntiņas, agresivitāti uz laukuma, bet tā nebija - šodien spēlēja slikts Rīgas «Dinamo» modelis. Kāpēc nebija emociju? Padomājiet, kā «Dinamo» iesāka sezonu. Tur arī atradīsiet atbildi, jo psiholoģiskais moments ir ļoti svarīgs. Tomēr puiši to apzinās un šāda spēle nevienu neapmierina, mums vēl rīt ir laiks pārdomām, lai kaut ko labotu. Bija arī patīkami brīži, bet pēc tam atkal palaidāmies, pieļaujot dažādas kļūdas un zaudējot ripu bez cīņas,» pēc spēles teica Vasiļjevs.

Kā pozitīvo šajā mačā Vasiļjevs uzsver to, ka bija iespēja doties laukumā arī tādiem spēlētājiem, kuri pat nebija starp kandidātiem. «Centīsimies rīt visu labot un neizgāzties, lai ceturtdien būtu pilnā kaujas gatavībā. Pirmā spēle būs viena no izšķirošajām,» uzsvēra treneris.

Spēles pirmo pusi vārtus sargāja Edgars Masaļskis, kurš ielaida divus no trim zaudētajiem vārtiem, bet atlikušo pusstundu cietoksni sargāja Kristers Gudļevskis, kurš ielaida vienu ripu, bet tika atzīts par labāko spēlētāju Latvijas izlasē.

«Vārtsargi mums nav tie sliktākie. Vienus vārtus varēja noturēt, bet kopumā Gudļevskis nospēlēja ļoti labi. Masaļskis nedaudz vājāk, bet pirmajam iet vārtos vienmēr ir sarežģītāk. Nevis vārtsargos, bet uzbrukuma noslēguma fāze ir bija izšķirošāka - ar nulle iemestiem vārtiem nevar uzvarēt,» secināja Vasiļjevs.

Tā kā Latvijas izlasei pievienojās Masaļskis, otrdien ar komandu vairs netrenējās vārtsargs Jānis Kalniņš. Tāpat otrdien izlasei pievienojies arī Šveices kluba «Lugano» vārtsargs Elvis Merzļikins.

«Merzļikinu esmu daudz redzējis klātienē un neklātienē. Nezinu kādā viņš tagad formā, bet viņš ir spēlējis šosezon, savukārt pārējie abi vārtsargi ir bez spēļu prakses, tāpēc viņi katrs nospēlēja pa pusei mača,» komentēja Vasiļjevs.

Kā stāstīja izlases galvenais treneris, šosezon viņš redzējis divas Rīgas «Dinamo» spēles. «Redzēju vienu spēli regulārajā čempionātā un pirmo maču «Latvijas Dzelzceļa» kausā, kur nospēlēja tikpat jēli kā šodien,» skarbs bija Vasiļjevs.

Šajā spēlē pieaugušo valstsvienībā debitēja Mārtiņš Dzierkals, kurš tāpat kā Rodrigo Ābols un Edgars Kulda trešajā trešdaļā tika spēlēt arī vairākumā.

«Dzierkals, Ābols, Kulda ir mūsu nākotnes spēlētāji. Ja šodien nepārbaudīsi, kad tad sāksi dot viņiem iespēju? Tā ka pārējās maiņas vairākumā neko neparādīja, bija jāspēlē viņiem. Mūsdienu hokejā ir sarežģīti vienkārši iemest vārtus, nepieciešams strādāt. Sastāvs tiks paziņots rīt, varbūt kādam ir traumas. Par jaunajiem neko sliktu nevaru teikt, viņi cīnījās, var gadīties arī, ka tiks pieņemts kāds negaidīts lēmums,» piebilda Vasiļjevs.

Vasiļjevs pēc 15 gadu pārtraukuma aizvadīja savu pirmo spēli pie Latvijas izlases stūres. Vasiļjevs tikai piektdien tika uzrunāts kā potenciālais Leonīda Beresņeva aizvietotājs un piedāvājumu viņš pieņēma. Beresņeva aiziešana no amata bija negaidīta, taču savu lēmumu treneris pamatoja ar neizmaksāto algu.

Vasiļjevs par Latvijas izlases galveno treneri strādāja arī no 1999. līdz 2001.gadam, palīdzot tai 2000.gadā pasaules čempionātā Sanktpēterburgā izcīnīt astoto vietu. Viņa vadībā Latvijas valstsvienība 2000.gada 5.maijā Sanktpēterburgā izcīnīja vēsturisku uzvaru 3:2 pār mājinieci Krieviju.

Savukārt 2001.gadā Vasiļjevs vadīja Latvijas izlasi olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kurā tika izcīnīta ceļazīme uz 2002.gada Soltleiksitijas Olimpiādi. Šobrīd pieredzējušais hokeja speciālists strādā par Latvijas virslīgas hokeja čempionāta «Zemgales»/LLU komandas galveno treneri.

Kvalifikācijas turnīrs sāksies ceturtdien, bet noslēgsies svētdien. Par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi bez Latvijas cīnīsies arī Vācijas, Austrijas un Japānas izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu