Gudļevskis: Ažiotāža ap treneriem komandu nav ietekmējusi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pēdējās dienās radītā ažiotāža ap Latvijas hokeja izlases galvenajiem treneriem komandu nekādi nav ietekmējušas, aģentūrai LETA norādīja vienības vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Dažas dienas pirms Rīgā gaidāmā 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra Latvijas hokeja valstsvienībā izcēlās kārtējais skandāls, jo no amata atkāpās galvenais treneris Leonīds Beresņevs, bet viņa vietā steidzamības kārtā tika apstiprināts Haralds Vasiļjevs.

«Šīs runas par treneriem komandu nekādi nav ietekmējušas. Hokejs ir jāspēlē spēlētājiem. Neviens treneris mūsu vietā to nedarīs,» izteicās Gudļevskis, kurš otrdien savā laukumā notikušajā pārbaudes mačā pret Dāniju dalīja vietu vārtos ar pieredzējušo Edgaru Masaļski. «Pārbaudes maču sākt no vidus nav nemaz tik sarežģīti, vienkārši jāsajūt sava spēle.

Tiesa, neatceros, kad es pēdējo reizi būtu piedalījies kādā mačā. Tas mani nedaudz biedēja, bet, kad izgāju uz ledus, viss bija kārtībā.»

Gan Gudļevskis, gan Masaļskis šobrīd ir bez spēļu prakses, jo vienam sezona Ziemeļamerikā vēl nav sākusies, kamēr otram neizdodas uzspēlēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Toljati «Lada». Vēl viens valstsvienības vārtsargs olimpiskajam turnīram ir Elvis Merzļikins, kurš atzīstami sevi parādīja maijā notikušajā pasaules čempionātā, turklāt kopā ar Šveices komandu «Lugano» jau ir sācis sezonu.

«Pārbaudes mačs pret Dāniju bija diezgan mierīgs, bez nekādiem asumiem. Lai gan nevienu citu valstsvienību ilgu laiku neesmu redzējis, Dānijai ir laba komanda. Paskatoties uz sastāvu, tajā ir labi hokejisti. Šis mačs nebija viegls, tāpēc domāju, ka šī bija laba pārbaude pirms olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra,» uzsvēra Gudļevskis, kuru otrdien pārāk neuztrauca patukšās «Arēnas Rīga» tribīnes.

«Vienmēr jau gribas vairāk skatītājus. Cerams, olimpiskā kvalifikācijas turnīra laikā tribīnes būs pilnākas.»

Runājot par olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pretiniekiem, vārtsargs norādīja, ka tāds ir dažāda līmeņa komandas, taču gana meistarīgas.

Olimpiskajā kvalifikācijā mums būs dažādi pretinieki. Tās ir labas komandas.

Kvalifikācijas turnīrs sāksies ceturtdien, bet noslēgsies svētdien. Par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi bez Latvijas cīnīsies arī Vācijas, Austrijas un Japānas izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu