Klubs nav vēlējies laist Merzļikinu uz valstsvienību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergei Fadeichev/TASS/Scanpix

Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) klubs «Lugano» nav vēlējies laist Elvi Merzļikinu uz Latvijas izlasi piedalīties 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, vārtsargs atklāja sarunā ar LTV7.

«Viņu [kluba vadība] negribēja, lai es braucu, jo bija Čempionu līgas spēles. Tagad gan būs divas dienas brīvas un taisīs mazu nometni. Laikā, kamēr būšu Latvijā, viņiem jau būs pirmā spēle. Jā, viņi negribēja mani laist. Arī komandas biedrs ielidoja vakar, viņš nespēlēja. Klubs negribēja mani laist, jo būtu viena atpūtas diena vairāk. Treneris negribēja mani atlaist, bet es viņam izlūdzos,» pastāstīja Merzļikins.

Vienīgajā pārbaudes spēlē pirms nozīmīgā turnīra Latvijas izlase ar 0:3 piekāpās Dānijas komandai, kuras rindās bija vairāki Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējoši hokejisti.

Olimpiskā kvalifikācijas turnīra spēļu grafiks (Arēna Rīga)

DatumsLaiksSpēle
01.09.2016.15:30Vācija - Japāna
01.09.2016.19:30Austrija - Latvija
02.09.2016.15:30Vācija - Austrija
02.09.2016.19:30Latvija - Japāna
04.09.2016.14:00Japāna - Austrija
04.09.2016.18:00Latvija - Vācija

«Palikt Šveicē nebija viegls lēmums, īpaši pēc pasaules čempionāta, kurš man bija labs. Bija daudzi piedāvājumi, bet Šveicē es jūtos kā mājās. To jau esmu teicis iepriekš. Zinu, ka treneris un klubs man uzticas. Es varu būt pirmais vārtsargs. Svarīgākais, ka komandā jūtos kā ģimenē. Šajā sezonā būs daudz spēļu, tā ka domāju, ka tas būs izcils pārbaudījums, vai esmu gatavs tādam līmenim, kāds ir Amerikā,» norādīja talantīgais vārtsargs.

Sapni par spēlēšanu NHL viņš nav atmetis. «Domāju, ka uz to ir jāiet, kad esi tam gatavs par visiem 100 procentiem. Lai nesanāktu tā, ka aizbrauc un tevi mētā pa labi un pa kreisi. Šveicē palikt vēl trīs gadus ir izcils laiks, lai iemācītos ko jaunu, uzkrāt pieredzi, un tad redzēsim, vai būšu gatavs tam līmenim,» teica Merzļikins.

Ar «Lugano» viņš noslēdza līgumu uz vēl trim sezonām.

Pagaidām gan nav zināms, kurš vārtsargs sargās Latvijas izlases vārtus ceturtdien paredzētajā olimpiskās kvalifikācijas turnīra mačā «Arēnā Rīga» ar Austriju. Bez Merzļikina Haralda Vasiļjeva rīcībā ir arī Kristers Gudļevskis un Edgars Masaļskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu