Širokovs karjeru turpinās Baltkrievijas hokeja klubā Grodņas «Ņeman»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šogad pasaules čempionātā Latvijas izlases rindās spēlējušais hokejists Maksims Širokovs karjeru turpinās Baltkrievijas komandā Grodņas «Ņeman», kuras rindās jau sācis gatavošanos jaunajai sezonai, vēsta klubs.

Pagājušo sezonu šobrīd 33 gadus vecais aizsargs pavadīja Itālijas klubā «Sterzing»/«Vipiteno», kur 42 regulārā čempionāta spēlēs guva septiņus vārtus un atdeva 25 rezultatīvas piespēles, savukārt deviņos izslēgšanas turnīra mačos viņš izcēlās ar trīs precīziem metieniem un divas reizes asistēja partneriem.

Savukārt vēl iepriekš Širokovs divas sezonas spēlēja Šveices otrās spēcīgākās līgas klubā Martiņī «Red Ice», kur 90 mačos izcēlās ar 12 vārtiem un 19 rezultatīvām piespēlēm.

Savas karjeras laikā Širokovs spēlējis arī Ukrainas, Kazahstānas, Krievijas, Zviedrijas, Slovākijas un ASV komandās. 2008./2009.gada sezonā viņš vienu spēli pavadīja arī Kontinentālās hokeja līgas Latvijas komandā Rīgas «Dinamo».

Pērn viņš Latvijas izlases rindās debitēja pasaules čempionātā, kur piedalījās arī šogad, kad turnīrs norisinājās Maskavā. Valstsvienībā Širokovs ir piedalījies 41 spēlē, kurā guvis vienus vārtus un sešas reizes rezultatīvi piespēlējis. Tiesa, viņš netika iekļauts izlases kandidātu sarakstā pirms 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra, kas ceturtdien sāksies Rīgā.

Širokovs nav vienīgais Latvijas hokejists, kurš gaidāmajā sezonā gatavojas spēlēt «Ņeman» vienībā, jo komandā ir arī uzbrucēji Elvijs Biezais un Artūrs Ševčenko.

Grodņas «Ņeman» komanda pagājušajā sezonā Baltkrievijas ekstralīgas regulārajā čempionātā palika ceturtajā vietā, bet izslēgšanas spēlēs aizkļuva līdz finālam, kur sērijā ar 0-3 zaudēja Minskas «Junostj» komandai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu