Somija salūst un zaudē, pusfinālā redzēsim Krieviju pret Kanādu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Krievijas hokeja izlase, kuru trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, ceturtdien Toronto ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) uzvarēja Somiju, nodrošinot sev vietu Pasaules kausa izcīņas pusfinālā.

Krievija, kura maču aizvadīja bez traumu guvušā Pāvela Dacjuka, ar panākumu nodrošināja sev otro vietu B apakšgrupā, kamēr aiz pusfināla svītras palika Ziemeļamerikas U-23 izlase, kurai, lai tiktu labāko četru komandu skaitā, bija nepieciešams, lai Somija izcīna uzvaru.

Pusfinālā Kanāda sestdien mērosies spēkiem ar Krieviju, bet Zviedrija svētdien tiksies ar Eiropas izlasi.

B apakšgrupas pēdējā spēlē ceturtdien pirmajā periodā vārti netika gūti, bet otrā perioda sākumu ļoti labi aizvadīja Krievija, kura īsā laikā guva divus vārtus.

Rezultātu 24.minūtē pēc Aleksandra Ovečkina teicamas piespēles atklāja Vladimirs Tarasenko, bet 79 sekundes vēlāk Ivans Teļegins krievu pārsvaru dubultoja. Zīmīgi, ka neilgi pirms pirmajiem vārtiem Somijas izlases talants Mikaels Granlunds trāpīja pa pretinieku vārtu stabu.

Pārsvaru Krievija nostiprināja trešā perioda sākumā, kad 44.minūtē, spēlējot četratā pret četriem, savus pirmos vārtus turnīrā iemeta Jevgēņijs Malkins, kurš bija precīzs no iemetiena apļa, jo Somijas izlases vārtsargs Tūka Rasks šajā epizodē nospēlēja nepārliecinoši.

Atlikušajā laikā rezultāts nemainījās un Krievija nodrošināja vietu pusfinālā. Uzvarētājiem vārtsargs Sergejs Bobrovskis atvairīja 21 pretinieku metienu.

B apakšgrupas kopvērtējumā uzvaru ar trīs spēlēs iegūtiem pieciem punktiem jau iepriekš bija nodrošinājusi Zviedrija, kura izcīnīja uzvaras divos mačos, bet vienā zaudēja pagarinājumā. Tikmēr Krievija un Ziemeļamerikas U-23 izlase tika pie četriem punktiem katra, tomēr savstarpējā cīņā ar 4:3 uzvarēja krievi. Savukārt Somija visās trīs spēlēs zaudēja un grupā palika pēdējā.

Vēl ceturtdien ar ASV un Čehijas izlašu dueli noslēgsies A apakšgrupas turnīrs, taču pēdējais mačs vairs nevar izmainīt situāciju turnīra tabulā, kur pirmo vietu ar sešiem punktiem ir nodrošinājusi Kanāda, kamēr otrā ir Eiropas izlase, kas tikusi pie četriem punktiem. Tikmēr Čehijai ir viens punktus, bet ASV izlase ir tukšā, tāpēc abām komandām pēc savstarpējās cīņas dalība Pasaules kausā noslēgsies.

Pusfināla cīņas notiks sestdien un svētdien, bet finālsērija, kurā labākās komandas cīnīsies līdz divām uzvarām, sāksies otrdien, otrā spēle tiks aizvadīta 29.septembrī, bet trešā spēle, ja vien būs nepieciešama, notiks 1.oktobrī.

Pasaules kausa sacensības hokejā pirmoreiz risinājās 1996.gadā, kad tās tika ieviestas kā leģendārā Kanādas kausa aizstājējas. Togad kausu izcīnīja ASV izlase, bet otro reizi turnīrs tika rīkots 2004.gadā, kad laurus plūca Kanādas hokejisti.

Iepriekšējā turnīrā 2004.gadā astoņas komandas piedalījās spēlēs septiņās pilsētās Ziemeļamerikā un Eiropā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu