Kanāda hokeja klasikā pārliecinoši uzvar Znaroka vadīto Krieviju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pārliecinošu uzvaru Pasaules kausa (PK) izcīņas pusfinālā naktī uz svētdienu izcīnīja Kanādas hokeja valstsvienība, kas principiālā duelī ar 5:3 (1:0, 1:2, 3:1) Toronto apspēlēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Krievijas izlasi.

Rezultātu astotajā minūtē atklāja Kanādas komandas kapteinis Sidnijs Krosbijs, bet nākamos divus vārtus otrajā trešdaļā guva krievu hokejisti Ņikita Kučerovs un Jevgēņijs Kuzņecovs, izvirzot savu vienību vadībā ar 2:1.

Otrā perioda beigu daļā un trešā sākumā divreiz izcēlās Breds Maršands, atgūstot vadību sacensību rīkotājiem. Vēl pēc tam Korijs Perijs un Džons Tavaress Kanādas valstsvienību izvirzīja priekšā ar rezultātu 5:2, bet punktu spēlei deviņas sekundes pirms mača beigām pielika krievu uzbrucējs Artemijs Panarins.

Kanādas vienības vārtsargs Kerijs Praiss atvairīja 31 pretinieku metienu, kamēr Sergejs Bobrovskis tika galā ar 42 raidījumiem.

Krosbijs guva vienus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles.

«Centos darīt visu iespējamo komandas labā,» turnīra oficiālajā mājas lapā citēts Bobrovskis, kurš četrās spēlēs PK tika galā ar 133 no 143 izpildītajiem metieniem pa viņa vārtiem. «Smagi strādāju un atdevu sevi visu. Šodien Kanāda bija labāka par mums.»

Līdz ar to Kanādas izlase iekļuva turnīra finālā, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots cīņā līdz vienas komandas divām uzvarām. Spēles risināsies 28. un 30. septembrī, bet, ja būs nepieciešams trešais mačs, tas notiks 2. oktobrī plkst. 3 pēc Latvijas laika.

Otrajā pusfināla pārī svētdien (plkst. 20 pēc Latvijas laika) Eiropas izlase spēkiem mērosies ar Zviedrijas hokejistiem.

Pasaules kausa sacensības hokejā pirmoreiz risinājās 1996.gadā, kad tās tika ieviestas kā leģendārā Kanādas kausa aizstājējas. Togad kausu izcīnīja ASV izlase, bet otro reizi turnīrs tika rīkots 2004.gadā, kad laurus plūca Kanādas hokejisti.

Iepriekšējā turnīrā 2004.gadā astoņas komandas piedalījās spēlēs septiņās pilsētās Ziemeļamerikā un Eiropā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu