«Sabres» treneris: Girgensons spēlē ar sirdi un dvēseli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvietis Zemgus Girgensons ir drosmīgs spēlētājs, uzskata Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo «Sabres» galvenais treneris Dens Bilsmā.

Girgensons pirmdien atzīmējās ar vārtu guvumu NHL gaidāmās sezonas pirmajā pārbaudes spēlē, taču «Sabres» savā laukumā ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) piekāpās Minesotas «Wild» hokejistiem.

Tiesa, metienu attiecība bija 40:31 «Sabres» hokejistu labā, turklāt «Wild» savā pirmajā vairākumā pamatīgi nomētāja Bufalo vienības vārtus.

«Viņiem pirmajā vairākumā bija septiņi metieni, uz ko nākamajās 15 minūtēs mēs atbildējām ar 16 metieniem. Tieši tā mēs vēlamies spēlēt,» pēc cīņas uzsvēra Bilsmā.

Girgensons ar vārtu guvumu izcēlās trīsarpus minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām, kad netraucēts pretī vārtiem izdarīja precīzu metienu «Wild» komandas cietoksnī.

«Girgensons spēlē ar sirdi un dvēseli, viņš ir drosmīgs hokejists. Viņš ir hokejists, kurš atstrādā katru laukuma centimetru, kas dod rezultātu uzbrukumā. Tas ir tas, ko esam no viņa redzējuši, un viņam atkal ir iespējas to parādīt, ko viņš arī šovakar izdarīja,» latvieti slavēja Bilsmā.

Nākamo pārbaudes spēli «Sabres» aizvadīs otrdien, kad savā laukumā uzņems Otavas «Senators».

Latviešu uzbrucējs ar «Sabres» komandu septembrī noslēdza līgumu uz vēl vienu gadu. Girgensons iepriekšējā sezonā, kura viņam bija trešā Bufalo «Sabres» komandas sastāvā, 71 regulārā čempionāta spēlē guva septiņus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, nopelnot neitrālu lietderības rādītāju. Tāpat viņš pagājušajā sezonā laukumā spēlē pavadīja par vidēji četrām minūtēm mazāk nekā gadu pirms tam.

Iepriekšējā sezonā «Sabres» komanda ar 82 spēlēs izcīnītu 81 punktu ierindojās septītajā vietā Atlantijas okeāna divīzijā, savukārt Austrumu konferencē palika 14.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu