Igaunijas Hokeja federācijas prezidents: Kontaktējāmies ar «Dinamo» un parakstījām līgumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas «Dinamo» spēles Tallinā būs nozīmīgs notikums Igaunijas hokejam, uzskata Igaunijas Hokeja federācijas (EJL) prezidents Rauno Parrass.

«Dinamo» decembra sākumā divas regulārā čempionāta spēles aizvadīs Tallinā, 2.decembrī tiekoties ar pašreizējo KHL čempioni Magņitogorskas «Metallurg», bet 4.decembrī ar Čeļabinskas «Traktor». Spēles Tallinā tiks aizvadītas «Tondiraba» ledus hallē, kas atvērta 2014.gada augustā un kurā ir 5840 skatītāju vietas.

«Kontaktējāmies ar «Dinamo» klubu un parakstījām līgumu. Ar prieku pieņēmām viņu piedāvājumu, jo tā būs lieliska reklāma «Tondiraba» ledus hallei. Tā kā KHL mači pirmo reizi notiks Igaunijā, ceram uz lielu skatītāju interesi. Darīsim visu, lai pasākums tiktu sarīkots profesionāli,» portālam «Delfi.ee» atklāja «Tondiraba» sporta centra direktore Jeļena Gļebova.

Tikmēr EJL prezidents federācijas paziņojumā uzsver, ka Igaunijas hokeja sabiedrība ir pagodināta uzņemt Tallinā KHL komandas.

«Tas būs nozīmīgs brīdis Igaunijas hokejā, kas iedrošinās daudzus mazus zēnus un meitenes pievērsties hokejam. Divas KHL spēles ar izcilu atmosfēru palīdzēs iepazīstināt sabiedrību ar šo sporta veidu,» teica Parrass.

Tāpat iepriecināts par KHL komandu viesošanos Tallinā ir hokeja kluba «Tallin» valdes loceklis Heino Endens.

«Hokeja faniem būs lieliska iespēja savās mājās ieraudzīt spēcīgākās KHL komandas. Ceru, ka šīs divas spēles apliecinās «Tondiraba» spējas uzņemt augsta līmeņa hokeja pasākumus, kā arī nākotnē komandas dalību KHL,» atzīmēja Endens.

Spēles savā laukumā pret divām Tālo Austrumu komandām Habarovskas «Amur» (10.novembrī) un Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas «Admiral» (12.novembrī) rīdzinieki aizvadīs Liepājas Olimpiskā centra ledus hallē. Šajā arēnā Rīgas «Dinamo» pāris reižu spēlējusi arī iepriekšējās sezonās, bet ikdienā šeit Latvijas virslīgas čempionāta mājas spēles aizvada rīdzinieku fārmklubs, pašreizējā Latvijas čempione «Liepāja».

Savukārt 8.decembra spēli pret Zagrebas «Medveščak» un 10.decembra spēli pret Bratislavas «Slovan» Latvijas vienība aizvadīs «Inbox.lv» ledus hallē Piņķos, kur Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) mājas spēles aizvada Rīgas «Dinamo» jauniešu komanda «Rīga».

Rīdzinieki savu devīto sezonu KHL sākuši neveiksmīgi, jo pirmajos 12 mačos izcīnītas tikai divas uzvaras, turklāt Rīgas «Dinamo» komanda atkal atkritusi uz pēdējo vietu visā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu