Daugaviņš palīdz «Torpedo» uzvarēt trešajā spēlē pēc kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas «Torpedo» komanda otrdien izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas Kontinentālajā hokeja līgas (KHL) spēlēs, ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) savā laukumā uzveicot Jekaterinburgas «Avtomobilist».

Aizvadītajā mačā rezultātu pirmās trešdaļas ceturtajā minūtē atklāja «Torpedo» hokejists Maksims Osipovs, tomēr pirmās trešdaļas vidū izlīdzinājumu panāca Timurs Šingarejevs. Turpinājumā rezultāts ilgāku laiku nemainījās, uzvaru mājiniekiem 47.minūtē nodrošinot «Torpedo» leģionāram Eštonam Kārteram.

Latvijas hokejists nospēlēja 20 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā reizi meta pa vārtiem, bet uzvarēja vien astoņos no 23 iemetieniem, kuros piedalījās. Daugaviņš dueli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šosezon Daugaviņš 12 spēlēs iemetis četrus vārtus, kas ir dalīts labākais rādītājs klubā, un izdarījis četras rezultatīvas piespēles, ar astoņiem punktiem būdams «Torpedo» otrs rezultatīvākais spēlētājs.

Tikmēr citā spēlē Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas «Admiral» viesos atspēlēja divu vārtu deficītu, tomēr pēcspēles metienos ar 2:3 (0:0, 0:2, 2:0, 0:0, 0:1) piekāpās Sanktpēterburgas SKA komandai pie kuras stūres atgriezās Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Otrajā trešdaļā Iļja Kovaļčuks un soms Jarno Koskiranta deva vadību SKA vienībai, tomēr «Admiral» pamanījās atspēlēties pēdējās piecās pamatlaika minūtēs, kad precīzi bija kanādietis Džeimss Raits un slovēnis Roberts Saboličs.

Sekojošajā «bullīšu» sērijā vienīgos vārtus guva Ņikita Gusevs un SKA komanda bija pārāka ar 1:0.

Bārtulis spēlēja 26 minūtes un 22 sekundes, kas bija otrs lielākais laiks komandā. Viņš divas reizes meta pa vārtiem un izdarīja trīs spēka paņēmienus.

Znaroks un Vītoliņš šajā mačā atkal trenēja SKA komandu pēc atgriešanās no Pasaules kausa turnīra hokejā, kur viņi bija Krievijas izlases priekšgalā.

Panākumu svinēja arī līgas līdere Maskavas CSKA, kas ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) savā laukumā uzveica Ķīnas komandu Pekinas «Kuņluņ Red Star». CSKA vārtsargs Iļja Sorokins atvairīja visus 18 metienus un palika nepārspēts jau trešo reizi šosezon.

LETA jau vēstīja, ka Austrumu konferences līderu duelī otrdien pašreizējā Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas «Metallurg» viesos ar 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Omskas «Avangard» hokejistus, panākumu svinot otro dienu pēc kārtas.

Aizvadītajā mačā rezultātu devītajā minūtē atklāja Jans Kovāržs, bet pirmās trešdaļas beigās jau 2:0 viesiem panāca līgas rezultatīvākais spēlētājs Sergejs Mozjakins. Punkts duelim tika trešajā trešdaļā, kad vārtus iemeta arī Viktors Antipins.

Abas komandas savā starpā tikās arī pirmdien, kad «Metallurg» izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:1, tomēr šie divi zaudējumi nav lieguši «Avangard» hokejistiem saglabāt pirmo vietu Austrumu konferencē.

Mozjakins, kurš septembra vidū kļuva par visu laiku labāko Krievijas čempionātu vārtu guvēju, šosezon izcēlies ar desmit gūtiem vārtiem un tikpat rezultatīvu piespēļu, kas viņam KHL rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī par trim punktiem ļauj apsteigt Sanktpēterburgas SKA zvaigzni Iļju Kovaļčuku.

Tikmēr 12.zaudējumu pēdējos 13 mačos piedzīvojusi Novokuzņeckas «Metallurg» komanda, kas kopā ar Latvijas vienību Rīgas «Dinamo» atrodas visas līgas lejasgalā. Otrdien Novokuzņeckas vienība ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) zaudēja Ufas «Salavat Julajev» hokejistiem.

Savukārt divu zaudējumu sēriju pagarinājumos otrdien pārtrauca Novosibirskas «Sibirj» komanda, pēcspēles metienu sērijā savā laukumā ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 1:0) uzvarot Čeļabinskas «Traktor». Kaut vienu punktu «Sibirj» vienība izcīnījusi jau astoņos mačos pēc kārtas, šajā laikā viesos pieveicot arī Rīgas «Dinamo».

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 37 punktiem 15 spēlēs ir CSKA komanda, kurai ar 32 punktiem 14 spēlēs seko SKA.

Tikmēr «Torpedo» ar 31 punktiem 14 spēlēs ir trešā, bet sesto vietu ar 23 punktiem 14 cīņās ieņem Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas «Dinamo».

Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas komanda Helsinku «Jokerit» ar 19 punktiem 12 mačos desmitā, savukārt Rīgas «Dinamo» ar sešiem punktiem 12 cīņās ir pēdējā starp 14 komandām konferencē, kā arī ieņem pēdējo vietu visā līgā, kurā spēlē 29 vienības. Jau šobrīd rīdziniekus no astotās pozīcijas konferencē šķir 13 punkti, bet nākamajā mačā Latvijas komanda trešdien viesos spēkosies ar Ņižņekamskas «Ņeftehimik», kas ar 16 punktiem atrodas Austrumu konferences 11.pozīcijā.

Austrumu konferencē līdere ar 29 punktiem 15 spēlēs joprojām ir «Avangard», kas tagad vairs tikai par punktu apsteidz Magņitogorskas «Metallurg» komandu, kurai turklāt ir spēle rezervē. Savukārt trešā ar 24 punktiem ir «Sibirj» komanda.

Edgara Masaļska un Kristapa Sotnieka pārstāvētā, kā arī Arta Ābola trenētā Toljati «Lada» ar 17 punktiem 13 mačos ir Austrumu konferences desmitajā pozīcijā, bet «Admiral» vienība ar 15 punktiem atrodama 12.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu