Rīgas «Dinamo» 13-11

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Vienpadsmito zaudējumu jaunās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā trešdien piedzīvoja Rīgas «Dinamo» hokejisti, kas izbraukumā ar 1:3 (0:2, 1:1, 0:0) piekāpās Ņižņekamskas «Ņeftehimik» komandai. Līdz šim aizvadītajos 13 mačos Latvijas vienība izcīnījusi vien divas uzvaras un joprojām atrodas pēdējā vietā Rietumu konferencē un visas līgas kopvērtējumā.

Rīgas «Dinamo» labā vārtus šajā mačā guva Miķelis Rēdlihs, kamēr «Ņeftehimik» sastāvā izcēlās Ņikita Šitovs, Igors Poligalovs un Tomi Salinens.

Latvijas komanda šo dueli sāka neveiksmīgi, jo jau otrajā minūtē par klupināšanu tika noraidīts Krišjānis Rēdlihs. Lai gan mazākumu rīdziniekiem izdevās izturēt, «Ņeftehimik» uzbrukumi viesu vārtiem turpinājās, kas vainagojās panākumiem, jo ceturtajā minūtē rezultātu atklāja Šitovs. Brīdi vēlāk pie vairākuma jau tika Rīgas «Dinamo», bet tas tā arī palika neizmantots, lai gan tā laikā pa Ņižņekamskas komandas vārtiem tika izdarīti vairāki metieni. Mača desmitajā minūtē mājinieki panāca jau 2:0, kad pēc labas saspēles izcēlās Poligalovs.

Uzreiz pēc vārtu zaudējuma Rīgas «Dinamo» galvenais treneris Normunds Sējējs paņēma 30 sekunžu pārtraukumu, kurā uzskatāmi pauda neapmierinātību ar komandas sniegumu. Pirmā perioda turpinājumā rīdziniekiem bija vairākas labas iespējas gūt savus pirmos vārtus, taču allaž vietā bija pretinieku vārtsargs Ivans Ļisutins. Priekšpēdējā minūtē Latvijas klubam vairākumu nopelnīja Nikolajs Jeļisejevs, bet gūt vārtus viesiem tā arī neizdevās, tāpēc otrās trešdaļas sākumā rīdzinieki vēl 42 sekundes varēja spēlēt ar viena hokejista pārsvaru.

Vairākums Latvijas komandas izpildījumā palika neizmantots, bet otrā perioda sākumā lielāks pārsvars piederēja Rīgas «Dinamo» hokejistiem. Tas vainagojās panākumiem, jo 26.minūtē Šitovs nopelnīja divu minūšu noraidījumu, kuru pēc Gunta Galviņa metiena no zilās līnijas izmantoja M.Rēdlihs, pielabojot partnera raidījumu. Neilgi pēc tam uz noraidīto soliņa bija spiests doties Tims Sestito, kas pretiniekiem ļāva atjaunot divu vārtu pārsvaru, kad vārtu priekšā pēc lieliskas komandas biedra piespēles atzīmējās Salinens.

Neaizritēja diez cik ilgs laiks, kad divu minūšu sodu saņēma arī Lauris Dārziņš, taču šoreiz mājinieki viena hokejista pārsvaru neizmantoja, jo labi vārtos darbojās Jānis Kalniņš, kurš turklāt novērsa briesmas arī vēlākos «Ņeftehimik» uzbrukumos. Otrā perioda izskaņā iniciatīva pārgāja rīdzinieku pusē, kas gan attiecināms uz diviem iegūtiem vairākumiem, bet arī tajos Latvijas klubs darbojās neveiksmīgi. Tiesa, pašās trešdaļas beigās Aleksandrs Jerofejevs raidīja ripu mājinieku vārtos, bet neilgu brīdi pirms tam ripa bija atstājusi zonu, tāpēc guvums netika ieskaitīts.

Noslēdzošajā trešdaļā Rīgas «Dinamo» tā arī neizdevās lauzt šā dueļa gaitu, lai vēl tās sākumā viesi vēlreiz tika pie iespējas spēlēt vairākumā. Tiesa, Latvijas klubs vairākumā spēlēja neizteiksmīgi, turklāt, spēlējot vienādos sastāvos, tam bija problēmas ar tikšanu sāncenšu zonā. Trešo periodu rīdzinieki aizvadīja neizteiksmīgi, turklāt pamatlaika beigās netika izmantots vēl viens vairākums, kas šajā statistikas rādītājā komandai liek izskatīties gaužām bēdīgi.

Spēles beigās Rīgas «Dinamo» tā arī nespēja atrast variantus, kā vismaz vēl vienu reizi iekarot Ļisutina vārtus, lai gan arī vārtsargs vairākas reizes nospēlēja lieliski.

Šajā spēlē Rīgas «Dinamo» bija jāiztiek bez uzbrucēja Koltona Gilīsa, kurš izcieta vienas spēles diskvalifikāciju. Viņš patlaban ar Lauri Dārziņu dala rezultatīvākā uzbrucēja godu. Tikmēr rīdzinieku vārtos trešdienas duelī stājās Jānis Kalniņš.

Kļuvis zināms, ka Latvijas komandai savainojuma dēļ tuvākajās spēlēs nevarēs palīdzēt aizsargs Oskars Cibuļskis.

Rīdzinieki sezonu sākuši neveiksmīgi, jo 13 mačos ir izcīnītas tikai divas uzvaras, turklāt atkal Rīgas «Dinamo» komanda atkritusi uz pēdējo vietu visā līgā. Nesen aizvadītajā pirmajā īstajā mājas spēļu sērijā rīdzinieki trijos mačos guva vienu uzvaru, ar 5:1 sagraujot vēl vienu kopvērtējuma lejasgala vienību Novokuzņeckas «Metallurg».

Savukārt šī izbraukuma sērija tika sākta svētdien, kad Rīgas «Dinamo» ar 0:4 kapitulēja Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētajai Toljati «Lada» komandai, kuras galvenais treneris ir Artis Ābols.

Rīgas «Dinamo» uzvarēja šā mēneša pirmajā spēlē, bet pēc tam deviņos mačos ciestas astoņas neveiksmes.

Šīs izbraukuma sērijas noslēgumā Rīgas «Dinamo» piektdien būs jāspēkojas ar divkārtējo līgas čempionvienību Kazaņas «Ak Bars». Rīgas «Dinamo» izbraukumā devusies ar 24 spēlētājiem, mājās atstājot savainotos Georgiju Pujacu un Edgaru Kuldu, kā arī uz fārmklubu «Liepāja» nosūtītos Ēriku Ševčenko un Filipu Toluzakovu. Tikmēr uzbrucējs Frenks Razgals pašlaik ir izbraukumā ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu «Rīga».

Nākamajā nedēļā Rīgas «Dinamo» atkal gaidāma trīs spēļu mājas sērija, kuras pirmajā duelī pirmdien tiks uzņemta Maskavas «Dinamo» vienība ar Mārtiņu Karsumu ierindā.

Savukārt «Ņeftehimik» komanda pirms dueļa ar Rīgas «Dinamo» ar 3:2 pēcspēles metienos uzveica Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku «Jokerit» komandu, bet pirms tam tā bija zaudējusi divos dueļos pēc kārtas.

Turnīra tabulā Rīgas klubs ar sešiem punktiem 13 mačos ieņem pēdējo vietu starp 14 Rietumu konferences komandām, kā arī ir pēdējā vietā visā līgā, kurā spēlē 29 vienības. Jau šobrīd rīdziniekus no astotās pozīcijas konferencē šķir 15 punkti.

Savukārt «Ņeftehimik» ar 19 punktiem 14 spēlēs ir Austrumu konferences astotajā pozīcijā.

Starpsezonu laikā Rīgas «Dinamo» nometnē ilgu laiku valdīja nosacīts klusums, jo, lai gan darbs klubā notika, par sastāva komplektāciju netika ziņots, jo kluba vadība risināja finansiālus jautājumus, meklējot atbalstītājus. Ilgu laiku tika meklēts arī jauns galvenais treneris, taču šis process nevainagojās panākumiem, tāpēc par galveno treneri jūlija beigās, kad komanda jau bija sākusi gatavošanos sezonai, tika apstiprināts Normunds Sējējs, kurš šo amatu apvieno ar ģenerālmenedžera pienākumu veikšanu.

Sējējs galvenā trenera pienākumus pildīja arī rīdziniekiem neveiksmīgās iepriekšējās sezonas noslēgumā, kad darbu zaudēja soms Kari Heikile.

Gatavojoties sezonai, Rīgas «Dinamo» aizvadīja 11 pārbaudes spēles, kurās tika gūtas astoņas uzvaras.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Jaundibinātajā Pekinas klubā ir sapulcināti pazīstami ārzemju hokejisti, jo pašā Ķīnā pagaidām nav pietiekoši daudz spēlētāju, kas atbilstu KHL līmenim.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm. Ar katru no pretiniekiem tiks spēlēts divas reizes, bet vēl četras cīņas tiks aizvadītas ar savas divīzijas divām komandām - rīdziniekiem tās būs «Jokerit» un Minskas «Dinamo», ar kurām tiks aizvadīts pa četrām savstarpējām spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu