NHL vadība skeptiska par līgas hokejistu dalību olimpiskajās spēlēs

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Par spīti Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidenta Renē Fāzela optimismam Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība ir vēl skeptiskāk noskaņota jautājumā par to, vai pasaules labākās hokeja līgas spēlētāji varēs piedalīties 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Fāzels otrdien intervijā aģentūrai «Associated Press» sacīja, ka izredzes redzēt NHL profesionāļus Dienvidkorejā ir palielinājušās. Vēl maijā Fāzels pauda, ka ir 60% iespējamība, ka NHL un līgas Spēlētāju asociācija (NHLPA) neļaus sestajās olimpiskajās spēlēs piedalīties pasaules labākā turnīra spēlētājiem, tomēr šonedēļ viņš apgalvoja, ka izredzes ir 50 pret 50.

Pretējās domās ir NHL viceprezidents Bils Deilijs, kurš norādījis, ka ir palicis pārāk maz laika, lai rastu kopsaucēju ar IIHF un Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK).

«Es neapgalvotu, ka izredzes vienoties ir līdzīgas. Manuprāt, palicis ļoti maz laika, lai pieņemtu lēmumu. Pēdējo sešu mēnešu laikā nekāda progresa sarunās nav bijis, un neesmu pārliecināts, ka tuvākajā laikā kaut kas varētu mainīties,» NHL citē Deiliju, kurš neslēpa, ka šajā jautājumā ir negatīvāk noskaņots nekā pirms divām nedēļām.

NHL hokejisti ir piedalījušies iepriekšējās piecās olimpiskajās spēlēs.

NHL norāda, ka SOK nevēlas segt NHL spēlētāju ceļa un apdrošināšanas izdevumus, lai gan iepriekšējās piecās olimpiskajās spēlēs to darīja. Tāpat tiek norādīts, ka NHL vēlas lielāku skaidrību par spēlētāju un viņu viesu iespējamiem dzīves apstākļiem Dienvidkorejā.

NHL vadība un Fāzels nesen tikās Pasaules kausa izcīņas laikā, taču sarunas ne pie kā nav novedušas.

Kā atzinis Fāzels, viņš plāno «ubagot» desmit miljonus dolāru (deviņus miljonus eiro), kas būtu nepieciešami, lai nosegtu NHL hokejistu ceļa izdevumus un apdrošināšanu.

Phjončhanas olimpisko spēļu dalībnieki tika noteikti jau pēc 2015.gada pasaules čempionāta - četrgades prestižākajam notikumam automātiski kvalificējās astoņas labākās tā brīža IIHF ranga izlases Zviedrija, Somija, Kanāda, Krievija, ASV, Čehija, Šveice, Slovākija, kā arī sacensību rīkotāja Dienvidkoreja. Savukārt pārējās trīs komandas septembrī tika noskaidrotas trijos kvalifikācijas turnīros, ceļazīmes iegūstot Vācijai, Slovēnijai un Norvēģijai.

Latvijas izlase bija piedalījusies iepriekšējās četrās olimpiskajās spēlēs, tomēr šoreiz to aiz svītras atstāja Vācija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu