«Kurbada» hokejisti pieveic virslīgas līderi «Zemgale»/LLU

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ambiciozā Ogres «Kurbada» komanda trešdien Latvijas hokeja virslīgas mačā savā laukumā ar 5:2 (1:0, 3:1, 1:1) pārspēja kopvērtējuma līderi «Zemgale»/LLU vienību, ko vada pieredzējušais speciālists Haralds Vasiļjevs.

«Kurbada» sastāvā ar diviem vārtiem izcēlās pieredzējušais Aleksandrs Macijevskis.

Spēles rezultātu astotajā minūtē atklāja Macijevskis, bet otrās trešdaļas sākumā iepriekšējās sezonas Latvijas čempionāta vērtīgākais hokejists Bruno Zabis panāca 2:0.

Lai gan 27.minūtē Olafs Aploks vienus vārtus atguva, mača turpinājumā mājinieki izvirzījās vadībā ar 5:1, kad pa vārtiem iemeta Edgars Lipsbergs, Juris Štāls un vēlreiz Macijevskis. Spēles 45.minūtē Raimonds Vilkoits gan vienus vārtus par labu jelgavniekiem atguva, bet turpinājumā dueļa rezultāts vairs nemainījās.

Tikmēr vēl vienā trešdienas mačā pagājušās sezonas Latvijas čempione «Liepāja» ar 5:1 (1:0, 1:0, 3:1) izbraukumā pārspēja «Mogo» hokejistus.

Zīmīgi, ka ilgu laiku rezultāts šajā mačā turējās 3:1, taču 59. minūtē Klāvs Plānics un Iļja Makarovs guva vārtus tikai ar trīs sekunžu intervālu.

Plānics šajā duelī izcēlās ar trim vārtiem.

Citā trešdienas spēlē uzvara «Rīgas» hokejistiem, kuri savā laukumā ar 3:2 (2:0, 1:2, 0:0) pārspēja «Pārdaugavu».

Uzvarētāju sastāvā visus trīs vārtus iemeta Toms Opelts, tādējādi izceļoties ar «hat-trick».

Virslīgas kopvērtējumā ar 15 punktiem septiņās spēlēs vadībā atrodas «Zemgale»/LLU, kamēr Ogres «Kurbadam» ir 14 punkti piecos mačos. Ar deviņiem punktiem piecās cīņās seko «Liepāja», kamēr par diviem punktiem mazāk ir «Mogo» rēķinā. Seši punkti ir «Rīgai», bet trīs iekrājusi «Prizma». Tikmēr «Pārdaugava» ir zaudējusi visos piecos savos mačos.

Šosezon dalībai turnīrā pieteikušās septiņas komandas, kas aizvadīs piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot «play-off» cīņas.

Šogad virslīgu atstājusi pagājušās sezonas pastarīte «Rīga 99»/«Tukums», bet augstāko komandu sabiedrībā atkal ar divām komandām spēlē sporta skola «Pārdaugava».

Čempiona titulu kā mērķi šogad izvirzīja «Kurbads» un «Mogo», bet pagājušās sezonas spēcīgākā vienība «Liepāja» vēlas cīnīties par labāko trijnieku.

Pateicoties «Optibet» atbalstam, šogad atkal risināsies Latvijas kausa izcīņa hokejā un Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17.februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā «trīs pret trīs», bet Zvaigžņu spēle 26.decembrī notiks Liepājā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti «Liepājas» hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja «Kurbadu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu