Skumjā sezona turpinās!

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Divpadsmito zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunās sezonas čempionātā piektdien piedzīvoja turnīra pastarīte Rīgas «Dinamo», kas viesos ar 1:2 atzina Kazaņas «Ak Bars» vienības pārākumu. Latvijas hokejisti šajā sezonā tikuši vien pie diviem panākumiem un joprojām ir Rietumu konferences un visas līgas vājākā komanda.

Vienīgos vārtus rīdzinieku labā guva amerikāņu aizsargs Patriks Malens. Savukārt pretiniekiem atzīmējās Mihails Varnakovs un Andrejs Popovs.

Kazaņas vienība uzbruka jau no pirmajām spēles minūtēm, taču cīņas rezultātu atklāt mājiniekiem neizdevās. Nedaudz vēlāk arī rīdzinieki atbildēja ar uzbrukumiem, taču spēles astotajā minūtē palika mazākumā, jo Malens par pretinieka turēšanu ar rokām saņēma divas soda minūtes. Lai gan vairākuma otrajā minūtē «Ak Bars» izdevās nostāties «Dinamo» aizsardzības zonā, taču rezultatīvi metieni vārtos nesekoja.

Nedaudz vēlāk jau Rīgas hokejistiem bija iespēja spēlēt vairākumā, kur viesi izcēlās ar pāris bīstamiem metieniem, turklāt Miķelis Rēdlihs meta garām tukšiem pretinieku vārtiem. Piecas minūtes pirms pirmā perioda beigām Kaspars Saulietis ar aktivitāti nopelnīja savai komandai vēl vienu vairākumu, kas ļāva «Dinamo» atklāt cīņas rezultātu. Teicami pie vārtiem nocīnījās Malens, kurš ieslidināja ripu mājinieku vārtos.

Periods noslēdzās ar hokejistu abpusējām kļūdām, taču abas komandas pretinieku kļūdas neizmantoja, līdz ar to rezultāta tablo pēc pirmā perioda vēstīja 1:0 «Dinamo» labā. Tiesa, otrās trešdaļas sākumā «Ak Bars» panāca izlīdzinājumu, precīzi metot Varnakovam. Pēc gūtajiem vārtiem mājinieki kļuva arvien aktīvāki, iespiežot «Dinamo» hokejistus viņu aizsardzības zonā. «Ak Bars» ieilgusī ofensīva deva rezultātu, jo perioda devītajā minūtē Popovs mājiniekus izvirzīja vadībā.

Pēc otrajiem vārtiem Kazaņas hokejisti turpināja dominēt laukumā, nedodot iespējas rīdziniekiem izveidot bīstamus uzbrukumus. Lai gan «Dinamo» hokejisti bija noguruši no pretinieku spiediena, tomēr viņi nepadevās un uz īsu brīdi iespieda arī pretiniekus viņu aizsardzības zonā. Tiesa, īsā aktivitāte panākt mača izlīdzinājumu nepalīdzēja. Četras minūtes pirms perioda beigām «Dinamo» nopelnīja iespēju spēlēt vairākumā. Viesiem ātri izdevās nostāties pretinieku aizsardzības zonā un labi saspēlēties, taču mestās ripas savu ceļu vārtos neatrada.

Arī vienādos sastāvos Rīgas spēlētāji turpināja spiest uz pretiniekiem, bet ar rezultatīviem metieniem «Dinamo» uzbrukumi nenoslēdzās. Perioda pēdējā minūtē mājinieki atguva mazākumā zaudētos spēkus, turklāt trešdaļas pēdējās sekundēs uz noraidīto soliņa devās Saulietis, tādējādi mača trešo nogriezni pretinieki sāka vairākumā, kuru gan nerealizēja. Perioda piektajā minūtē Popovam bija lieliska iespēja gūt savus otros vārtus, taču «Dinamo» vārtsargs Jakubs Sedlāčeks bija savos uzdevumu augstumos.

Arī trešdaļas turpinājumā Sedlāčeks vairākas reizes glāba rīdziniekus no trešajiem zaudētajiem vārtiem. Perioda otrajā pusē Rīgas hokejisti kļuva arvien aktīvāki, turklāt Tims Sestito norībināja vārtu pārliktni. Pēc iniciatīvas pārņemšanas viesi arvien vairāk spieda «Ak Bars» hokejistus viņu aizsardzības zonā, bet neizšķirtu rezultātu uz tablo tas nedeva. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas mazāk kā divas minūtes, mājinieki par skaitliskā sastāvā pārkāpumu nonāca mazākumā. Ieguvuši kontroli pār ripu, «Dinamo» nomainīja Sedlāčeku pret sesto laukuma spēlētāju. Tomēr divu vīru pārsvars netika izmantots, tādējādi «Dinamo» cieta zaudējumu ar rezultātu 1:2.

Rīdzinieki sezonu sākuši neveiksmīgi, jo 14 mačos ir izcīnītas tikai divas uzvaras, turklāt atkal Rīgas «Dinamo» komanda atkritusi uz pēdējo vietu visā līgā. Nesen aizvadītajā pirmajā īstajā mājas spēļu sērijā rīdzinieki trijos mačos guva vienu uzvaru, ar 5:1 sagraujot vēl vienu kopvērtējuma lejasgala vienību Novokuzņeckas «Metallurg».

Šajā spēlē Rīgas «Dinamo» jāiztiek bez savainotajiem aizsargiem Oskara Cibuļska un Krišjāņa Rēdliha, kuru vietā izsaukti Ēriks Ševčenko un Uvis Balinskis.

Cibuļskis ceturtdien tika ievietots traumēto spēlētāju sarakstā, kurā jau ilgāku laiku atrodas arī Georgijs Pujacs, kamēr K.Rēdlihs iepriekšējā mačā trešdien guva kājas traumu.

Tikmēr ierindā piektdien atgriezies uzbrucējs Koltons Gilīss, kurš izcieta vienas spēles diskvalifikāciju. Viņš patlaban ar Lauri Dārziņu un Miķeli Rēdlihu dala rezultatīvākā uzbrucēja godu, jo visi trīs ir guvuši pa trim vārtiem un atdevuši pa divām rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr komandas rezultatīvākais spēlētājs ir aizsargs Guntis Galviņš, kurš četras reizes pārspējis pretinieku vārtsargus un tikpat reižu asistējis partneriem.

Šī izbraukuma sērija tika sākta svētdien, kad Rīgas «Dinamo» ar 0:4 kapitulēja Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētajai Toljati «Lada» komandai, kuras galvenais treneris ir Artis Ābols, bet trešdien ar 1:3 tika zaudēts Ņižņekamskas «Ņeftehimik».

Rīgas «Dinamo» uzvarēja šī mēneša pirmajā spēlē, bet pēc tam desmit mačos ciestas deviņas neveiksmes.

Rīgas «Dinamo» izbraukumā devās ar 24 spēlētājiem, mājās atstājot savainotos Georgiju Pujacu un Edgaru Kuldu, kā arī uz fārmklubu «Liepāja» nosūtītos Ēriku Ševčenko un Filipu Toluzakovu. Tomēr traumu dēļ nācās ieviest korekcijas, tāpēc izsaukumu saņēma Ševčenko un Balinskis.

Nākamajā nedēļā Rīgas «Dinamo» atkal gaidāma trīs spēļu mājas sērija, kuras pirmajā duelī pirmdien tiks uzņemta Maskavas «Dinamo» vienība ar Mārtiņu Karsumu ierindā.

Savukārt «Ak Bars» iepriekšējā spēlē ar 4:2 uzveica Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku «Jokerit» komandu, bet pirms tam tā ar 3:5 zaudēja Minskas «Dinamo» komandai.

Abas komandas savā starpā KHL čempionātos ir tikušās 16 reizes, 11panākumus svinot Kazaņas klubam. Tiesa, iepriekšējā sezonā abos mačos uzvarēja rīdzinieki, savā laukumā svinot panākumu ar 3:1, bet viesos uzvarot ar 3:2.

«Ak Bars» Gagarina kausu ieguva KHL pirmajās divās sezonās, triumfējot 2009. un 2010.gadā.

Turnīra tabulā Rīgas klubs ar sešiem punktiem 14 mačos ieņem pēdējo vietu starp 14 Rietumu konferences komandām, kā arī ir pēdējā vietā visā līgā, kurā spēlē 29 vienības. Jau šobrīd rīdziniekus no astotās pozīcijas konferencē šķir 16 punkti.

Savukārt «Ak Bars» ar 27 punktiem 17 spēlēs ir Austrumu konferences trešajā pozīcijā.

Starpsezonu laikā Rīgas «Dinamo» nometnē ilgu laiku valdīja nosacīts klusums, jo, lai gan darbs klubā notika, par sastāva komplektāciju netika ziņots, jo kluba vadība risināja finansiālus jautājumus, meklējot atbalstītājus. Ilgu laiku tika meklēts arī jauns galvenais treneris, taču šis process nevainagojās panākumiem, tāpēc par galveno treneri jūlija beigās, kad komanda jau bija sākusi gatavošanos sezonai, tika apstiprināts Normunds Sējējs, kurš šo amatu apvieno ar ģenerālmenedžera pienākumu veikšanu.

Sējējs galvenā trenera pienākumus pildīja arī rīdziniekiem neveiksmīgās iepriekšējās sezonas noslēgumā, kad darbu zaudēja soms Kari Heikile.

Gatavojoties sezonai, Rīgas «Dinamo» aizvadīja 11 pārbaudes spēles, kurās tika gūtas astoņas uzvaras. Divus pārbaudes mačus rīdzinieki aizvadīja arī pret «Ak Bars», reizi uzvarot pēcspēles metienos ar 2:1, bet «Latvijas Dzelzceļa» kausā zaudējot ar 2:4. Kazaņas klubs pirmssezonas pārbaudes turnīrā Rīgā uzvarēja trešo gadu pēc kārtas.

Rīgas «Dinamo» iepriekšējās sezonas regulāro čempionātu noslēdza vien 12.vietā Rietumu konferencē un Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas turnīrā neiekļuva jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Jaundibinātajā Pekinas klubā ir sapulcināti pazīstami ārzemju hokejisti, jo pašā Ķīnā pagaidām nav pietiekoši daudz spēlētāju, kas atbilstu KHL līmenim.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm. Ar katru no pretiniekiem tiks spēlēts divas reizes, bet vēl četras cīņas tiks aizvadītas ar savas divīzijas divām komandām - rīdziniekiem tās būs «Jokerit» un Minskas «Dinamo», ar kurām tiks aizvadīts pa četrām savstarpējām spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas «Metallurg» sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu