Toluzakovs ar 2+1 palīdz liepājniekiem svinēt graujošu uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pie graujošām uzvarām Latvijas hokeja virslīgas mačos sestdien tika valsts čempione «Liepāja», «Mogo» un Ogres «Kurbads».

«Liepāja» sestdien izbraukumā ar 9:1 (0:1, 4:0, 5:0) sagrāva «Prizma» vienību.

Zīmīgi, ka šīs spēles rezultātu atklāja «Prizma» hokejists Vitālijs Hvorostiņins, kurš 11.minūtē realizēja soda metienu. Tiesa, otrās un trešās trešdaļas laikā liepājnieki guva deviņus bezatbildes vārtus.

«Liepājas» sastāvā divus vārtus iemeta krievu leģionārs Filips Toluzakovs, kurš šo sezonu sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Rīgas «Dinamo», taču pēcāk tika nosūtīts uz fārmklubu.

Tikmēr «Mogo» hokejisti sestdien izbraukumā ar 15:4 (3:0, 7:1, 5:3) pārspēja «Rīga» hokejistus.

«Mogo» labā ar četriem vārtiem izcēlās Elviss Želubovskis, kamēr ar trim vārtu guvumiem atzīmējās Emīls Potāpovs.

Pie pārliecinošas uzvaras sestdien tika arī «Kurbads» komanda, kas savā laukumā ar 7:0 (2:0, 3:0, 2:0) pārspēja «Pārdaugavas» vienību.

Šī mača rezultātu «Kurbads» atklāja jau 18.sekundē, kad izcēlās Sandis Zolmanis, bet turpinājumā mājinieki guva vēl sešus vārtus, izcīnot graujošu panākumu.

Virslīgas kopvērtējuma līderu godu tagad pārņēmuši «Kurbads» hokejisti, kuri iekrājuši 17 punktus sešos mačos, bet divi punktu mazāk ir «Zemgale»/LLU vienībai, kas turklāt aizvadījusi par spēli vairāk. Ar 12 punktiem sešās cīņās seko «Liepāja», kamēr par diviem punktiem mazāk ir «Mogo» rēķinā. Seši punkti ir «Rīgai», bet trīs iekrājusi «Prizma». Tikmēr «Pārdaugava» ir zaudējusi visos sešos savos mačos.

Šosezon dalībai turnīrā pieteikušās septiņas komandas, kas aizvadīs piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot «play-off» cīņas.

Šogad virslīgu atstājusi pagājušās sezonas pastarīte «Rīga 99»/«Tukums», bet augstāko komandu sabiedrībā atkal ar divām komandām spēlē sporta skola «Pārdaugava».

Čempiona titulu kā mērķi šogad izvirzīja «Kurbads» un «Mogo», bet pagājušās sezonas spēcīgākā vienība «Liepāja» vēlas cīnīties par labāko trijnieku.

Pateicoties «Optibet» atbalstam, šogad atkal risināsies Latvijas kausa izcīņa hokejā un Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17.februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā «trīs pret trīs», bet Zvaigžņu spēle 26.decembrī notiks Liepājā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti «Liepājas» hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja «Kurbadu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu