«Kurbads» uzvar «Liepāju» pagājušās sezonas hokeja virslīgas finālistu duelī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pagājušās sezonas Latvijas hokeja virslīgas fināla atkārtojumā sestdien Ogres «Kurbads» savā laukumā ar rezultātu 3:1 (0:0, 3:0, 0:1) pieveica «Liepāju».

Mājinieki visus trīs vārtus iemeta otrajā trešdaļā, kad izcēlās Aleksandrs Macijevskis, Mārtiņš Gipters un Jānis Straupe. Savukārt liepājnieki goda vārtus guva dueļa beigās, vairākumā izceļoties Klāvam Plānicam.

Šonedēļ Kurzemes komandu atstāja uzbrucējs Lauris Bajaruns, kurš pievienojies Francijas augstākās līgas komandai Nicas «Aigles».

Pēc šī mača visas komandas pilnībā noslēgušas čempionāta pirmo apli, tiesa, vairākas vienības jau iepriekš iesākušas otro apli.

Par līderpozīciju kopvērtējumā sestdien turpināja cīnīties Latvijas izlases galvenā trenera Haralda Vasiļjeva trenētā «Zemgale»/LLU vienība, kas ar rezultātu 12:3 (4:1, 5:1, 3:1) izbraukumā sagrāva «Pārdaugavu». Uzvarētājiem četrus vārtus iemeta Kristaps Millers, bet rezultatīvākais ar vieniem gūtajiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm bija Niklāvs Birovs.

Savukārt principiālā duelī sestdien «Prizma» ar 7:2 (2:1, 2:1, 3:0) viesos pārspēja «Rīgas» komandu. Šeit uzvarētājiem divus vārtus iemeta Sandis Grīnbergs, bet ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Livars Lāns.

Virslīgas kopvērtējuma līderu godu saglabā Ogres «Kurbads» hokejisti, kuri septiņos mačos iekrājuši 20 punktus, bet divi punktu mazāk ir «Zemgale»/LLU vienībai, kas aizvadījusi par spēli vairāk. Trešajā vietā ar 13 punktiem sešās cīņās ir «Mogo», bet punkts mazāk ir Latvijas čempionei «Liepājai». Pa sešiem punktiem tagad ir «Rīgai» un «Prizmai», tikmēr «Pārdaugava» zaudējusi visos septiņos savos mačos.

Šosezon dalībai turnīrā pieteikušās septiņas komandas, kas aizvadīs piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot «play-off» cīņas.

Šogad virslīgu atstājusi pagājušās sezonas pastarīte «Rīga 99»/«Tukums», bet augstāko komandu sabiedrībā atkal ar divām komandām spēlē sporta skola «Pārdaugava».

Čempiona titulu kā mērķi šogad izvirzīja «Kurbads» un «Mogo», bet pagājušās sezonas spēcīgākā vienība «Liepāja» vēlas cīnīties par labāko trijnieku.

Pateicoties «Optibet» atbalstam, šogad atkal risināsies Latvijas kausa izcīņa hokejā un Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17.februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā «trīs pret trīs», bet Zvaigžņu spēle 26.decembrī notiks Liepājā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti «Liepājas» hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja «Kurbadu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu