Dopinga dēļ diskvalificē vēl piecus Krievijas sportistus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STRINGER / AFP

Aizliegto vielu lietošanas dēļ Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) ceturtdien piesprieda četru gadu diskvalifikāciju pieciem Krievijas soļotājiem - Elmirai Alembekovai, Mihailam Rižovam, Ivanam Noskovam, Denisam Streļkovam un Verai Sokolovai.

Visi minētie sportisti pieķerti aizliegtās vielas eritropoetīna jeb EPO lietošanā. Šiem soļotājiem pozitīvas analīzes bija pagājušā gada jūnijā treniņcentrā Saranskā ņemtajos paraugos.

Sodu sportistiem piesprieda CAS, jo pašlaik Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) ir diskvalificējusi Krievijas Vieglatlētikas federāciju (VFLA).

Kā zināms, Krievijas vieglatlēti sistemātisko dopinga pārkāpumu dēļ nevarēja piedalīties šogad notikušajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Diskvalificētā Alembekova ir 2014.gada Eiropas čempione 20 kilometru distancē, kamēr Rižovs 2013.gada pasaules čempionātā 50 kilometros kļuva par vicečempionu. Eiropas meistarsacīkšu medaļnieki ir arī Noskovs un Streļkovs, kamēr Sokolova ir kādreizējā junioru pasaules čempione.

Jau pērn šiem sportistiem tika piespriestas pagaidu diskvalifikācijas.

Pēdējos gados dopinga lietošanā starp soļotājiem vien pieķerti jau vairāk nekā 20 Krievijas sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu