Somu supertalants Laine: Sajūtas ir neaprakstāmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Talantīgais Somijas uzbrucējs Patriks Laine trešdien kļuva par jaunāko eiropieti, kam Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā izdevies izcelties ar trim gūtiem vārtiem spēlē jeb «hat-trick». Viņš mačā ar Toronto «Maple Leafs» bija galvenais varonis.

18 gadus vecais Laine ar rezultātu 5:4 palīdzēja savā laukumā Vinipegas «Jets» komanda pieveikt «Maple Leafs», kas cīņas laikā atradās vadībā ar 4:0. Soms guva tieši uzvaru nesošos vārtus.

Interesanti, ka šajā mačā aci pret aci tikās Laine, kurš NHL draftā tika izraudzīts ar otro numuru, un šā paša drafta top hokejists Ostons Metjūzs, kas atzīmējās ar rezultatīvu piespēli.

«Uzvaras vārti? Izgājām divatā pret vienu aizsargu. Tādās situācijās komfortablāk jūtos kreisajā pusē, bet izlēmu mest un trāpīju tieši tajā vietā, kurā vēlējos. Sajūtas ir neaprakstāmas,» NHL mājas lapā citēts Laine.

«Hat-trick» viņš guva, būdams 18 gadu un 183 dienu vecs. Līdzšinējais rekords no eiropiešiem piederēja krievu uzbrucējam Ņikitam Filatovam, kurš tādu pašu sasniegumu uzrādīja 18 gadu un 230 dienu vecumā.

«Pirmās divas trešdaļas mēs spēlējām pavisam slikti, tajā skaitā arī es. Nevaram ļaut pretiniekam iemest četrus vārtus pirmajās divās trešdaļās un trešajā sākt spēlēt. Trešais periods bija lielisks,» sacīja Laine.

Laine šīs sezonas četrās spēlēs izcēlies ar četriem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, ar pieciem punktiem līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ierindojoties 17. vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu