Daugaviņš: Rīgas «Dinamo» vajadzētu spēlēt netīrāku hokeju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandai Rīgas «Dinamo», lai spētu nostāties uz panākumu takas, ir jāspēj salauzt savu pretinieku un jāspēlē netīri, uzskata Ņižņijnovgorodas «Torpedo» vienību pārstāvošais latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Rīgas «Dinamo» komanda pašlaik piedzīvo grūtu posmu, jo tā ar 22 spēlēs izcīnītiem 12 punktiem ir ne tikai pēdējā vietā Rietumu konferencē, bet arī visā līgā. No izslēgšanas turnīra zonas rīdzinieki, kuri spējuši pamatlaikā gūt tikai divas uzvaras, atpaliek jau 21 punktu. Šovakar Latvijas klubs savā laukumā tiksies ar «Soči» vienību.

«Zaudējumi Rīgas «Dinamo» komandā ir pats grūtākais, jo aura pēc neveiksmēm ir smaga. Rīga laikam ir palikusi tik liela hokeja pilsēta kā Toronto - ja uzvari, visi tevi mīl, bet, kad zaudē, ir tikai negācijas,» žurnālistiem teica Daugaviņš. «Skatoties Rīgas «Dinamo» mačus, var redzēt, ka puiši ļoti labi spēlē. Cīņas ir ļoti saturīgas, un tiek izveidots daudz vārtu gūšanas momentu, bet pašlaik laikam nav pārliecības, un zaudējumi krājas.»

«Motivācija katram hokejistam ir jāatrod sevī. Nevajag runāt par to, kā komandai jāspēlē kopumā. Jāmotivē sevi spēlēt nedaudz aktīvāk un agresīvāk. Kad nevedas spēle, ir jāatrod veidi, kā salauzt pretinieku. Jāspēlē netīrs hokejs. Tas ir jāmaina, jo pati Rīgas «Dinamo» spēle ir laba un vārtu gūšanas iespēju ir daudz,» uzskata Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Rīgas «Dinamo» trešdien savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar 1:2 piekāpās «Torpedo», taču Daugaviņš diskvalifikācijas dēļ laukumā nedevās. Tiesa, latvietis ar sešiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm 20 spēlēs ir vienības rezultatīvākais hokejists.

«Man individuāli gribētos šo sezonu labāku, jo pēc spēles un fiziskā stāvokļa jūtos ļoti labi, bet kopš olimpisko spēļu kvalifikācijas nedaudz mokos ar traumām. Nevaru paspēlēt par 100%. Netika realizēti daudzi momenti, un morālā sāpe pēc izlases laikam bija tik liela, ka grūti tikt atpakaļ uz viļņa,» atzina Daugaviņš, kurš šobrīd gaidot izlašu pārtraukumu, lai varētu atvilkt elpu.

«Pauzi gaidu jau sen, jo šogad grafiks salikts tik grūts, ka ir pagājuši tikai divi mēneši, bet nospēlēta gandrīz puse no čempionāta. Pret Rīgas «Dinamo» mums bija jau piektā spēle ar vienas dienas pārtraukumu, turklāt pēc izbraukuma spēles Ķīnā fiziski beidzās spēki. Lielākajai daļai komandas tagad ir neliela bedre. Tā jāpārvar, pārtraukumā nedaudz jāatpūšas, jāsaved kārtībā ķermenis un jādragā tālāk,» pauda latvietis.

Lai gan pārlidojums bijis pamatīgs, Daugaviņš ar prieku novērtēja iespēju spēlēt Ķīnas galvaspilsētā Pekinā pret vietējo «Kuņluņ Red Star» komandu. «Spēlēt hokeju Pekinā ir kaut kas cits, bet bija patīkami - kaut kas jauns. Protams, lielā ceļošana ir grūta ķermenim, bet bija patīkami redzēt ko jaunu. Ķīnā biju pirmo reizi.»

«Torpedo» komanda, kuru trenē latviešu speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, šosezon spēlē ļoti sekmīgi, kas tai ar 47 punktiem 23 spēlēs ļauj atrasties trešajā vietā ne tikai Austrumu konferencē, bet arī visā līgā.

«Nezinu, vai «Torpedo» vieta tabulā ir kas negaidīts. Mēs uz to ejam. Arī mači, kurus zaudējām, bija nepatīkamas neveiksmes, jo lielāko daļu šo spēļu aizvadījām labi. Žēl, ka nedabūjām punktus, jo tad mēs būtu vēl augstāk,» uzsvēra Daugaviņš.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas «Metallurg» sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu