«Liepājas» hokejisti KK otrās kārtas pirmajā spēlē pieveic Turcijas čempioni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas čempionvienība hokejā «Liepāja» Kontinentālā kausa izcīņas otrās kārtas pirmajā spēlē piektdien ar rezultātu 8:1 (1:0, 4:1, 3:0) pārliecinoši uzveica Turcijas klubu Stambulas «Zeytinburnu».

Ar diviem gūtiem vārtiem liepājnieku rindās izcēlās Māris Diļevka un Imants Leščovs, kamēr pretiniekiem goda vārtus guva krievu uzbrucējs Konstantīns Kučkins.

Lai gan tika izcīnīta pārliecinoša uzvara, tomēr spēles pirmajā pusē pretinieki izrādīja cienījamu pretestību. Mača rezultātu septītajā minūtē atklāja Edgars Beizaks, bet otrā puslaika trešajā minūtē pretinieki vienus vārtus atguva. Tiesa, trešdaļas otrajā pusē trīs minūšu laikā liepājnieki iemeta četrus vārtus.

Trešā spēles nogriežņa sākumā Diļevka un Leščovs panāca 7:1, bet perioda vidū Sergejs Daņilovs guva astotos vārtus. Noslēdzošajās desmit minūtēs liepājnieki ar precīziem metieniem neizcēlās, taču izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 8:1.

B apakšgrupas izspēles turpinājumā «Liepāja» sestdien tiksies ar mājinieku vienību «Jaca», bet svētdien gaidāms duelis ar Notingemas «Panthers» no Lielbritānijas.

«Jaca» un «Panthers» savā starpā šodien sacentīsies plkst.21 pēc Latvijas laika.

Otrās kārtas B grupas uzvarētāja iekļūs trešajā kārtā, kurā no 18. līdz 20.novembrim Dānijā sacentīsies vienā apakšgrupā ar Anžē «Ducs» (Francija), mājinieci Odenses «Bulldogs» un Doņeckas «Donbass» (Ukraina).

Kontinentālā kausa fināls notiks no nākamā gada 13. līdz 17.janvārim.

«Liepāja» uz turnīru devusies ar diviem vārtsargiem, septiņiem aizsargiem un 12 uzbrucējiem.

«Jaca» ir daudzkārtēja Spānijas čempionvienība, kamēr «Panthers» šajā pavasarī kļuva par Lielbritānijas hokeja līgas (EIHL) čempioni, šo titulu izcīnot sesto reizi vēsturē.

Tikmēr «Zeytinburnu» klubs dibināts vien pirms sešiem gadiem, bet iepriekšējās divās sezonās tam izdevies kļūt par Turcijas čempionu.

Savukārt «Liepājas» hokeja klubs tika izveidots tikai pirms diviem gadiem, taču to var uzskatīt par titulētās Latvijas komandas «Liepājas metalurgs» pēcteci. Šajā pavasarī vienība pirmo reizi triumfēja pašmāju čempionātā.

Šogad janvārī par Kontinentālā kausa čempioni kļuva Francijas augstākās hokeja līgas komanda Ruānas «Dragons», kas finālā savā laukumā ar 4:0 pārspēja Dānijas vienību Herningas «Blue Fox». Savukārt toreizējā Latvijas čempionvienība «Mogo» nespēja pārvarēt sacensību trešo kārtu, kas bija izšķirošā, lai iekļūtu finālturnīrā.

Kontinentālā kausa ieguvēja atkal iegūs tiesības startēt IIHF Čempionu līgas turnīrā.

Šobrīd norisinās jau 20.Kontinentālā kausa sezona.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu