Ābols pamet Rietumu hokeja līgu un dodas iekarot Kvebeku

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Werner, Krainbucher, IIHF

Talantīgais latviešu hokejists Rodrigo Ābols karjeru turpinās Kvebekas junioru hokeja līgas (QMJHL) vienībā «Acadie–Bathurst Titan», sarunā ar TVNET atklāja spēlētājs.

Iepriekšējo un šīs sezonas sākumu 20 gadus vecais latvietis pavadīja Rietumu junioru hokeja līgas (WHL) komandā Portlendas «Winterhawks». Tomēr šogad «Winterhawks» komandā atrodas trīs Eiropas hokejisti, taču komandā vienlaicīgi uz spēlēm nedrīkst pieteikt vairāk par diviem importa (Eiropas hokejisti) spēlētājiem.

Portlendas vienība nolēma sastāvā paturēt divus citus gados jaunākus spēlētājus. «Jā, mani laiki Portlendā ir beigušies. Jau rīt lidoju uz QMJHL komandu. Dokumenti nav vēl parakstīt, taču tas tiks izdarīts tuvākajā laikā,» sacīja Ābols.

Septembrī 20 gadus vecais uzbrucējs tika atskaitīts no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vankūveras «Canucks» un netika nosūtīts uz AHL fārmklubu. «Canucks» vienība izlēma, ka Ābolam vēl vienu gadu noderīgāk būs pavadīt junioru komandā.

NHL jauno spēlētāju draftā Ābolu šogad septītajā kārtā ar 184.numuru izvēlējās «Canucks» komanda.

Ābols šosezon aizvadījis tikai divus WHL mačus, izdarot vienu rezultatīvu piespēli.

Pērnās sezonas 62 WHL mačos Ābols izcēlās ar 20 vārtu guvumiem un 29 rezultatīvām piespēlēm partneriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu