Girgensons nākamajā spēlē darbosies malējā uzbrucēja pozīcijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Vienīgais Latvijas pārstāvis Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Zemgus Girgensons nākamajā Bufalo «Sabres» spēlē darbosies malējā uzbrucēja pozīcijā, jo kluba galvenais treneris Dens Bailsma veicis korekcijas sastāvā.

«Sabres» sezonu sākusi neveiksmīgi, četrās spēlēs tiekot tikai pie vienas uzvaras, un ar trīs punktiem Austrumu konferencē ieņem pēdējo vietu 16 komandu konkurencē.

Bailsma svētdien notikušajā «Sabres» treniņā kopā ar Girgensonu un Taileru Enisu centra pozīcijā iespēlēja talantīgo Semu Reinhārtu. Šī nebūt nebūs pirmā reize, kad Girgensonam būs jāspēlē pa malu, jo jau iepriekšējā sezonā viņš daudz tika izmantots tieši šajā ampluā.

«Mēs vienā spēlē guvām sešus vārtus (pret Edmontonas «Oilers» 6:2), bet pārējos trijos mačos kopā esam iemetuši tikai četrus,» intervijā radio kanālam WGR550 Bailsma uzsvēra, ka komandai jāuzlabo sniegums uzbrukumā.

Šā iemesla dēļ vienā maiņā apvienoti arī pieredzējušie uzbrucēji Mets Moulsons un Kails Okposo, kuri spēlēs kopā ar rezultatīvo Raienu O'Reiliju. Zīmīgi, ka Moulsons un Okposo savulaik spēlēja vienā maiņā Ņujorkas «Islanders» komandā.

«Vēlējāmies izveidot trīs līdzvērtīgākas maiņas,» bilda Bailsma, kurš arī uzsvēra, ka no dažiem hokejistiem vēlas labāku sniegumu. «Reinhārts bieži parāda gudru spēli, taču viņam jābūt nedaudz ātrākam, lai komandai dotu lielāku labumu uzbrukumā.»

«Sabres» pēc sezonas sākumā aizvadītas spēles mājās nākamos trīs mačus ir spēlējusi viesos, kur no sešiem iespējamajiem punktiem ir izcīnījusi trīs. Neskatoties uz 50% guvumu izbraukumā, Bailsma nav apmierināts ar komandas sniegumu. «Izbraukumā rietumos esam ieguvuši 50% punktu, kas pēdējā laikā nemaz tik bieži nebija izdevies, taču vienalga neesam apmierināti, jo vajadzēja uzvarēt Kalgari (3:4 zaudējums pagarinājumā) un pat Vankūverā (neveiksme ar 1:2). Manuprāt, mums vajadzēja uzvarēt trīs no četrām spēlēm,» uzskata Bailsma.

Nākamā spēle «Sabres» gaidāma viesos pret Filadelfijas «Flyers».

Girgensons šosezon četros mačos ir guvis vienus vārtus. Viņa spēles laiks salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu ir nedaudz sarucis, taču iepriekšējā mačā Vankūverā viņš laukumā jau bija nedaudz vairāk par 13 minūtēm, kas viņam bija šīs sezonas labākais rādītājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu