Masaļskis atgriešanās mačā palīdz «Lada» pieveikt «Jugra»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Karjeru valstsvienībā noslēgušais pieredzējušais Latvijas hokeja vārtsargs Edgars Masaļskis otrdien savā atgriešanās spēlē pēc traumas izārstēšanas ielaida divus vārtus pirmajās septiņās minūtēs, tomēr tas neliedza Toljati «Lada» komandai izcīnīt uzvaru.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) cīņā «Lada» komanda, ko pārstāv arī latviešu aizsargs Kristaps Sotnieks, bet galvenā trenera pienākumus pilda Artis Ābols, ar rezultātu 4:3 (0:2, 3:0, 1:1) savā laukumā apspēlēja Masaļska kādreizējo vienību Hantimansijskas «Jugra».

Masaļskis, aizvadot savu pirmo spēli kopš 22.septembra, divreiz kapitulēja jau pašā mača ievadā, kad viņu pārspēja Pāvels Varfolomejevs un Jevgēņijs Lapenkovs. Tomēr turpmākajā mačā Masaļskis darbojās nevainojami un vēl vienus vārtus ielaida vien trīs sekundes pirms pamatlaika beigām, kas neliedza «Lada» gūt uzvaru. Mājiniekiem šajā cīņā pa reizei izcēlās Vasilijs Streļcovs, Jefims Gurkins, Antons Šenfeļds un Deniss Zernovs.

Masaļskis šajā mačā atvairīja 18 no 21 pretinieku raidījuma.

Tikmēr Sotnieks nospēlēja 22 minūtes un 57 sekundes, svarīgākajos statistikas rādītājos paliekot «sausā».

«Lada» šajā mačā pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, turklāt visās iepriekšējās cīņās bija identisks rezultāts 2:3.

Panākumus otrdien guva arī kopvērtējuma augšgala komandas Sanktpēterburgas SKA, Maskavas CSKA un Kazaņas «Ak Bars». Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā SKA iemeta piecus vārtus otrajā trešdaļā un ar 6:1 (1:1, 5:0, 0:0) savā laukumā uzveica Bratislavas «Slovan», svinot desmito panākumu pēc kārtas, bet vismaz punktu tā guvusi jau 19 cīņās pēc kārtas - kopš 9.septembrī piedzīvotā zaudējuma ar 1:2 CSKA. Pati galvaspilsētas vienība 45.minūtē nonāca iedzinējos pret Zagrebas «Medveščak», tomēr noslēgumā guva uzvaru ar 3:1 (0:0, 0:0, 3:1). Savukārt «Ak Bars» ar 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) apspēlēja Astanas «Baris» un atgriezās Austrumu konferences līderpozīcijā.

Tāpat otrdien trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja Jekaterinburgas «Avtomobilist», kas ar 5:2 (2:1, 3:1, 0:0) viesos apspēlēja Ņižņekamskas «Ņeftehimik».

Vēl vienā KHL spēlē otrdien pie uzvaras tika latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas «Admiral», kas savā laukumā ar 2:1 (0:1, 0:0, 2:0) pārspēja Habarovskas «Amur».

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un 19 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks komandā, izpildīja piecus metienus, divus spēka paņēmienus un bloķēja divus pretinieku raidījumus.

Mača rezultātu šīs spēles pirmajā trešdaļā gan atklāja «Amur» hokejists Maksims Kondracevs, bet pēc tam ilgu laiku neviena no vienībām vārtus neguva. Tomēr noslēdzošā perioda 49.sekundē «Admiral» līdzsvaroja rezultātu uz tablo, kad izcēlās Viktors Aleksandrovs, turklāt 50.minūtē Vladimirs Tkačovs panāca 2:1 jau mājinieku labā.

Spēles turpinājumā «Amur» vienība neatspēlējās, lai gan pašās beigās tā uz viesu vārtiem izdarīja pamatīgu spiedienu, ciešot piekto zaudējumu pēdējo sešu maču laikā.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 64 punktu 26 spēlēs ir SKA vienība, kurai četrus punktus zaudē 27 mačus aizvadījusī CSKA vienība. Trešā ar 48 punktiem 25 cīņās ir Kaspara Daugaviņa pārstāvētā, kā arī Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas «Torpedo», uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas «Dinamo» ar 39 punktiem ir septītā, bet astotnieku ar 34 punktiem noslēdz Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku «Jokerit».

Tikmēr Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» ar 14 punktiem 23 mačos ir Rietumu konferences un visas līgas vājākā vienība.

Savukārt Austrumu konferences līderpozīciju ar 52 punktiem 27 mačos atguvusi «Ak Bars» komanda, kas par diviem punktiem apsteidz 24 cīņas aizvadījušo čempioni Magņitogorskas «Metallurg», kamēr «Admiral» ar 37 punktiem 24 spēlēs ir piektā, bet «Lada» ar 32 punktiem pacēlusies uz astoto pozīciju.

Rīgas «Dinamo» nākamo spēli aizvadīs trešdien, viesos sacenšoties ar Maskavas «Dinamo» hokejistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu