Astotais zaudējums pēc kārtas!

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesos par spīti milzīgam pārsvaram izdarīto metienu skaita ziņā ar 2:3 (0:1, 1:2, 1:0) zaudēja Maskavas apgabala «Vitjaz» komandai, kura ir viena no divām vienībām, kuru rīdzinieki šosezon ir uzvarējuši pamatlaikā.

Rīdzinieku labā vārtus guva komandas kapteinis Gints Meija, kā arī Pjotrs Ščastļivijs. Viesi šajā spēlē izdarīja 45 metienus, kamēr «Vitjaz» komanda Jakubu Sedlāčeku traucēja 29 reizes. Tiesa, vienus vārtus čehu vārtsargs ielaida pēc savas rupjas kļūdas.

Rezultāts tika atklāts spēles desmitajā minūtē, rīdziniekiem pēc Sedlāčeka kļūdas aiz vārtiem ripu ielaižot skaitliskajā vairākumā. Savukārt otrajā trešdaļā «Vitjaz» iemeta divas ripas, kurām pa visu mazākumā izcēlās Meija. Perioda beigu daļā rīdziniekiem bija iespēja piecas minūtes spēlēt vairākumā, tomēr vārtus gūt viņi nespēja. Savukārt trešā perioda vidū izcēlās Ščastļivijs, taču par spīti pārsvaram izglābties no kārtējā zaudējuma Latvijas klubam neizdevās.

Traumu šajā mačā guva «Dinamo» uzbrucējs Tims Sestito, bet KHL debiju piedzīvoja Roberts Lipsbergs.

Spēles sākumā vairākas labas izdevības izveidoja «Vitjaz» hokejisti, taču vietā bija Sedlāčeks. Pēc tam rīdzinieki arī nokļuva mazākumā, jo uz sodīto soliņu devās Jēkabs Rēdlihs, tomēr viena spēlētāja deficītu viesi bez problēmām izturēja.

Savukārt turpinājumā divas iespējas vairākumā ieguva «Dinamo», pirmo reizi to nopelnot Kasparam Saulietim, bet otrajā reizē noteikumi tika pārkāpti pret Robertu Lipsbergu, kuram šī ir debijas spēle «Dinamo» rindās.

Diemžēl, tieši otrā vairākuma laikā Rīgas klubs ielaida vārtus, jo rupji kļūdījās Sedlāčeks. Vārtsargs, atrodoties aiz vārtiem, centās mest ripu gar laukuma apmali, taču to pārtvēra Ņikita Viglazovs, pēc tam pagūstot ripu iemest tukšā «Dinamo» komandas cietoksnī.

Nonākot iedzinējos rīdzinieki pēc Gunta Galviņa pārkāpuma uzreiz nokļuva arī mazākumā, tomēr arī šoreiz to izturēja. Pirmā perioda beigās labākas iespējas bija viesiem, tomēr panākt neizšķirtu viņiem neizdevās.

Otrās trešdaļas sākumā rīdzinieki vēl vienu reizi rupji kļūdījās savā zonā. Mario Kempe aiz vārtiem ieguva ripu un pie viņa metās uzreiz divi «Dinamo» spēlētāji, vārtu priekšā vienu atstājot Alekseju Kopeikinu, kurš no partnera saņemot piespēli, uzreiz ripu pāradresēja vārtos.

Vēl pēc 33 sekundēm rīdzinieki nokļuva mazākumā, jo noteikumus pārkāpa Ščastļivijs, tomēr par spīti tam «Dinamo» spēja gūt vārtus. Lieliski nocīnījās komandas kapteinis Meija, kurš pēc iemetiena savā zonā kārtīgi pacīnījās par ripu un straujā tempā aizslidoja līdz pretinieku zonai, ar māņu kustību apspēlējot aizsargu un pēc tam izdarot arī «Vitjaz» vārtsargam Harri Seteri netveramu metienu. Meijam tie bija pirmie gūtie vārti šajā sezonā.

Par nožēlu, rezultāts 2:1 saglabājās tikai 63 sekundes, jo «Vitjaz», joprojām esot vairākumā, iemeta trešo ripu. No tuvas distances izcēlās Miro Āltonens.

Perioda otrajā pusē «Dinamo» ieguva piecu minūšu skaitlisko vairākumu, kad pret Timu Sestito rupji nospēlēja Jegors Voronkovs, par uzbrukumu no aizmugures saņemot 5+20 minūšu noraidījumu līdz spēles beigām. Spēlējot piecatā pret četriem rīdziniekiem bija daudz iespēju gūt vārtus, taču teicami darbojās Seteri un rezultāts tā arī nemainījās.

Arī trešajā periodā visiem bija pārsvars, taču to izdevās materealizēt tikai cīņas 50.minūtē. Aizsargs Aleksandrs Jerofejevs labā tempā ieslidoja pretinieku zonā un izdarīja piespēli uz vārtu priekšu, kur ripai nūju pielika Ščastļivijs, to ievirzot Seteri sargātajos vārtos. Ščastļivijam tas bija trešais vārtu guvums šajā sezonā.

Arī pēc tam vairāk uzbruka «Dinamo», taču izglābties nespēja, savukārt mača izskaņā šaubīgu divu minūšu sodu saņēma Miks Indrašis. Viņš tika uzgrūsts virsū pretinieku vārtsargam, taču tiesnesis uzskatīja, ka Indrašis ir bloķējis vārtsargu Seteri.

Normunda Sējēja trenētā vienība nu ir zaudējusi pēdējos astoņos mačos pēc kārtas, piedevām iepriekšējās četrās spēlēs tā pretinieku pārākumu ir atzinusi pēcspēles metienos. Trīs reizes «bullīšos» tika zaudēts mājās, atzīstot Maskavas «Spartak», Kaspara Daugaviņa pārstāvētās Ņižņijnovgorodas «Torpedo», kā arī «Soči» komandas pārākumu, bet trešdien Maskavā rīdzinieki ar 1:2 «bullīšos» zaudēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas «Dinamo».

Rīgas «Dinamo» šosezon ir uzvarējusi četrās no 25 spēlēm, bet tikai divas uzvaras gūtas pamatlaikā. Pēdējo panākumu rīdzinieki guva 9.oktobrī, kad savās mājās ar 4:0 uzvarēja tieši «Vitjaz» komandu.

«Dinamo» rindās piektdien debitēja R.Lipsbergs, kurš komandai pievienojās vien šīs nedēļas sākumā. Viņš tika iekļauts uzbrucēju trešajā virknējumā kopā ar Ščastļiviju un Gunāru Skvorcovu.

Pašlaik 22 gadus vecais Lipsbergs iepriekšējās četras sezonas pavadīja Ziemeļamerikā, bet šī mēneša vidū viņš tika atbrīvots no Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) kluba Talsas «Oilers». Spēlētājs, kurš 2014.gadā pārstāvēja Latvijas pieaugušo izlasi pasaules čempionātā Minskā, Rīgas «Dinamo» rindās darbosies ar 38.numuru.

Tikmēr piektdien Latvijas klubam nevarēja palīdzēt uzbrucējs Lauris Dārziņš, kurš atsvaidzinājis vecāku savainojumu, kura dēļ viņš nevarēs piedalīties arī nākamajā rīdzinieku spēlē savās mājās pret Minskas «Dinamo». Dārziņš šosezon laukumā devies 22 KHL spēlēs, kurās guvis četrus vārtus un izpildījis piecas rezultatīvas piespēles, nopelnījis četras soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +2, vidēji laukumā pavadot 16 minūtes un 59 sekundes.

Tāpat rīdziniekiem ir jāiztiek bez traumu guvušā otrā vārtsarga Jāņa Kalniņa, kura vietā no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) pastarītes «Rīga» izsaukts Gustavs Dāvis Grigals.

Sezonu Rīgas «Dinamo» sāka ar astoņiem zaudējumiem deviņās spēlēs, kam sekoja viena uzvara un kārtējie pieci zaudējumi. Pēc tam rīdzinieki savus līdzjutējus gan spēja iepriecināt ar divām uzvarām pēc kārtas, taču pēc tam ir sekojusi astoņu neveiksmju sērija.

Savukāt «Vitjaz» pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, bet šosezon 25 spēlēs ir izcīnījusi 37 punktus, kas viņus ierindo devītajā vietā Rietumu konferencē.

«Dinamo» ar savulaik KHL rupjāko komandu «Vitjaz» ir tikusies 18 reizes, rīdziniekiem uzvarot 11 mačos.

Rīgas «Dinamo» ar 15 punktiem 25 spēlēs ieņem pēdējo vietu visā līgā. Tiesa, rīdzinieki pēc punktiem ir panākuši Novokuzņeckas «Metallurg» komandu, taču viņi ir izcīnījuši vairāk uzvaru pamatlaikā. Savukārt no astotās pozīcijas konferencē Latvijas klubu šķir 22 punkti.

Starpsezonu laikā Rīgas «Dinamo» nometnē ilgu laiku valdīja nosacīts klusums, jo, lai gan darbs klubā notika, par sastāva komplektāciju netika ziņots, jo kluba vadība risināja finansiālus jautājumus, meklējot atbalstītājus. Ilgu laiku tika meklēts arī jauns galvenais treneris, taču šis process nevainagojās panākumiem, tāpēc par galveno treneri jūlija beigās, kad komanda jau bija sākusi gatavošanos sezonai, tika apstiprināts Normunds Sējējs, kurš šo amatu apvieno ar ģenerālmenedžera pienākumu veikšanu.

Sējējs galvenā trenera pienākumus pildīja arī rīdziniekiem neveiksmīgās iepriekšējās sezonas noslēgumā, kad darbu zaudēja soms Kari Heikile.

Gatavojoties sezonai, Rīgas «Dinamo» aizvadīja 11 pārbaudes spēles, kurās tika gūtas astoņas uzvaras.

Rīgas «Dinamo» iepriekšējās sezonas regulāro čempionātu noslēdza vien 12.vietā Rietumu konferencē un Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas turnīrā neiekļuva jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Jaundibinātajā Pekinas klubā ir sapulcināti pazīstami ārzemju hokejisti, jo pašā Ķīnā pagaidām nav pietiekoši daudz spēlētāju, kas atbilstu KHL līmenim.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm. Ar katru no pretiniekiem tiks spēlēts divas reizes, bet vēl četras cīņas tiks aizvadītas ar savas divīzijas divām komandām - rīdziniekiem tās būs «Jokerit» un Minskas «Dinamo», ar kurām tiks aizvadīts pa četrām savstarpējām spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas «Metallurg» sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu