Kalvītis paziņo interesantus jaunumus saistībā ar Latvijas virslīgu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) nākotnē plāno iesaistīt virslīgas čempionātā arī komandas no Lietuvas un Igaunijas, otrdienas preses konferencē paziņoja LHF prezidents Aigars Kalvītis.

Šajā nedēļas nogalē Latvijas hokeja virslīgas čempionāta komanda Tallinā piedalīsies atjaunotajā Baltijas izaicinājuma turnīrā. Šajās sacensībās mūsu virslīgas hokejisti spēkosies ar Lietuvas un Igaunijas nacionālajām valstsvienībām.

«Tas ir pirmais solis, lai paskatītos, uz ko ir spējīgi mūsu kaimiņi,» teica Kalvītis. «Tāpat varēsim aplūkot, kādi šajā turnīrā izskatāmies mēs paši. Gribētos novēlēt, lai mūsu virslīgas puiši pierāda, ka ir īsti Latvijas izlases pārmantotāji. Tas būs ļoti svarīgi priekš mums.»

LHF prezidents atklāja, ka nākotnē Latvijas hokeja virslīgā varētu parādīties arī komandas no Igaunijas un Lietuvas. «Mūsu (LHF) plānos ietilpst paplašināt Latvijas hokeja virslīgu, iesaistot čempionātā arī mūsu kaimiņu (Igaunijas un Lietuvas) komandas. Tas ir svarīgs faktors, lai celtu sportisko līmeni un būtu interesantāks sacensību gars,» jaunumus pavēstīja Kalvītis.

Piebildīsim, ka pirms vairākiem gadiem Latvijas hokeja virslīgā spēlēja Igaunijas vienība Tartu «Big Diamonds» un «Energija» no Lietuvas.

Tāpat šajā nedēļas nogalē Latvijas rezervju hokeja izlase Ērika Miļuna vadībā Slovēnijas pilsētā Bledā piedalīsies Eiropas Hokeja izaicinājuma turnīrā.

«Turnīrā Bledā mēs pārbaudīsim U-20 nacionālās izlases tuvākās rezerves pirms starta pasaules čempionātā Kanādā. Kā arī tos hokejistus, kas spēlē Eiropā, un arī Rīgas «Dinamo» pāris puišus, kas katrā mačā nespēlē pamatsastāvā,» skaidroja LHF prezidents.

Ceturtdien, piektdien un sestdien turnīros piedalīsies arī U-18 un U-17 valstsvienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu