«Kurbads» hokejisti atgriežas kopvērtējuma vadībā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

Pie grūtas uzvaras Latvijas hokeja čempionāta mačā otrdien tika ambiciozā Ogres «Kurbads» komanda, kas izbraukumā ar 5:4 (1:1, 4:0, 0:3) pieveica «Prizmu», tādējādi atgriežoties kopvērtējuma vadībā.

«Kurbads» labā divus vārtus iemeta Toms Hartmanis, kamēr pa divām rezultatīvām piespēlēm veica pieredzējušie Aleksandrs Macijevskis un Juris Štāls. Savukārt «Prizma» rindās divi vārti Kristam Apsītim.

Pirmajā trešdaļā abas komandas apmainījās vārtu guvumiem, taču otrajā «Kurbads» guva četrus vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar pārliecinošo 5:1. Tiesa, noslēdzošajā periodā mājinieki parādīja raksturu un pirmo deviņu minūšu laikā rezultātu starpību samazināja līdz minimumam. Pavisam atspēlēties «Prizmai» gan neizdevās.

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar 32 punktiem 14 spēlēs atrodas «Kurbads», bet tikai punktu atpaliek «Zemgale»/LLU. Savukārt «Mogo» iekrājusi 27 punktus 12 mačos.

Ceturtā ar 18 punktiem 12 spēlēs ir čempione «Liepāja», bet «Prizma» ar 17 punktiem 14 mačos ir piektā. 13 punktus iekrājusi «Rīga», kamēr «Pārdaugava» 12 cīņu laikā pie punktiem nav tikusi.

Šosezon dalībai turnīrā pieteikušās septiņas komandas, kas aizvadīs piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot «play-off» cīņas.

Šogad virslīgu atstājusi pagājušās sezonas pastarīte «Rīga 99»/«Tukums», bet augstāko komandu sabiedrībā atkal ar divām komandām spēlē sporta skola «Pārdaugava».

Čempiona titulu kā mērķi šogad izvirzīja «Kurbads» un «Mogo», bet pagājušās sezonas spēcīgākā vienība «Liepāja» vēlas cīnīties par labāko trijnieku.

Pateicoties «Optibet» atbalstam, šogad atkal risināsies Latvijas kausa izcīņa hokejā un Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17.februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā «trīs pret trīs», bet Zvaigžņu spēle 26.decembrī notiks Liepājā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti «Liepājas» hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja «Kurbadu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu