Rīgas «Dinamo» nespēj sasmelt izlieto ūdeni un zaudē «Traktor»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Rīgas «Dinamo» hokejisti, noslēdzot divu spēļu vizīti Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ar 2:4 (0:1, 0:2, 2:1) zaudēja Čeļabinskas «Traktor» komandai.

Latvijas kluba labā vārtus iemeta Lauris Dārziņš, kurš līdz ar to sarūgtināja savu bijušo komandu, jo Čeļabinskā viņš aizvadīja daļu 2013./2014.gada sezonas, kā arī Miks Indrašis. Dārziņu atzina par labāko «Dinamo» komandā.

Tikmēr pretiniekiem izcēlās pieredzējušais kanādiešu leģionārs Dereks Rojs, kurš nodemonstrēja individuālo meistarību, Pols Šehura, kurš savulaik spēlēja Rīgas «Dinamo», kā arī Aleksejs Kručiņins un Maksims Jakuceņja.

Spēles pirmo daļu rīdzinieki aizvadīja vāji, pēc diviem periodiem zaudējot ar 0:3. Pēc otrās trešdaļas rīdzinieki veica vārtsargu maiņu Jāņa Kalniņa vietā sūtot Jakubu Sedlāčeku, kurš savus vārtus nosargāja neieņemtus, jo pēdējo ripu pretinieki iemeta jau tukšos rīdzinieku vārtos.

Spēle sākās mierīgā gultnē, nevienai no komandām pie labām izdevībām netiekot. Turpinājumā mazliet aktīvāki bija rīdzinieki, kuru rindās bīstamu metienu izdarīja Lauris Dārziņš, tomēr ne «Traktor» vārtsargam Vasilijam Demčenko, bet «Dinamo» ripu ķērājam Jānim Kalniņam perioda pirmajā pusē daudz darba nebija.

Situācija mainījās cīņas 13.minūtē, kad individuāli ļoti labi nospēlēja Rojs. Viņš no laukuma vidus tempā ieslidoja rīdzinieku zonā, ar māņu kustību apspēlēja Krišjāni Rēdlihu, pēc tam nomānija vēl divus pretiniekus un izdarīja Kalniņam netveramu metienu.

Rojs, kurš savulaik Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ir aizvadījis gandrīz 800 spēles, sezonu sāka Omskas «Avangard», bet pēc tam tika aizmainīts uz «Traktor». Rojs ilgus gadus spēlēja Bufalo «Sabres» komandā, kur bija viens no līderiem.

Nonākot iedzinējos, rīdzinieku spēlē nekas daudz nemainījās, jo lai arī centība bija liela, tomēr izveidot tiešām labas izdevības neizdevās un pirmajā periodā Latvijas kluba spēlētāji pa vārtiem izdarīja vien sešus metienus, kamēr pretinieki meta tikai piecas reizes.

Pēc atpūtas Latvijas klubs centās izdarīt spiedienu, taču tas neizdevās, savukārt 27.minūtē laukuma saimnieki nokļuva nepatīkamā situācijā, jo Oskars Cibuļskis par uzbrukumu no aizmugures saņēma divas soda minūtes un desmit minūšu disciplinārsodu.

Pretiniekiem skaitliskā vairākuma realizēšanai bija nepieciešamas tikai 27 sekundes, kad no vārtu stūra kritienā precīzs bija Šehura, kurš savulaik divas sezonas nospēlēja arī Rīgas «Dinamo» komandā.

Savukārt vēl pēc sešām minūtēm «Traktor» pārsvaru trīskāršoja, jo precīzs metiens izdevās Kručiņiņa, kuram asistēja Šehuram. Šajā epizodē ripa trāpīja pa Kalniņa plecu un ielēca «Dinamo» vārtos.

Atlikušajā laikā rīdzinieki ieguva pirmo iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā. Lai arī tika izveidotas vairākas labas iespējas, samazināt rezultāta starpību «Dinamo» nespēja.

Trešais periods aizritēja jau asākā cīņā, jo rīdzinieki pielika visas pūles, lai atspēlētos. Viņi vēlreiz ieguva vairākumu un izdarīja lielu spiedienu, tomēr panākt vēlamo nespēja. Ar bīstamiem pretuzbrukumiem atbildēja arī «Traktor», taču Sedlāčeks bija uzdevumu augstumos.

Spēles 53.minūtē noraidījumu nopelnīja Dārziņš, taču atgriezies laukumā viņš guva «Dinamo» pirmos vārtus. Uzbrucējs ieguva ripu pie pretinieku zonas līnijas un izdarīja spēcīgu metienu, taču Demčenko ripu atsita sev priekšā, kuru Dārziņš raidīja mērķi, pārtraucot savu astoņu spēļu «sauso» sēriju. Interesanti, ka pēc tam pretinieki pieprasīja videoatkārtojumu, apelējot, ka Dārziņš bijis aizmugurē, tomēr tas neapstiprinājās un guvums tika ieskaitīts.

Cenšoties izglābt spēli, rīdzinieki trīs ar pusi minūtes pirms mača beigām nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču no cerētā nekas neizdevās, jo Jakuceņa raidīja ripu tukšā pretinieku cietoksnī.

Mača izskaņā notika nepatīkams starpgadījums, jo saskrējās «Dinamo» hokejisti Gints Meija un Koltons Gilīss, pēdējam gūstot traumu. Gilīss laukumu spēja pamest ar grūtībām un tikai ar komandas biedru palīdzību.

Savukārt pēdējā minūtē vārtus guva Indrašis, kurš pēc Gunta Galviņa spēcīga metiena nodemonstrēja savu roku veiklību, izceļoties no vārtu priekšas. Indrašim šie bija trešie vārti pēdējos divos mačos un sestie sezonā. Diemžēl tobrīd atlika spēlēt vien 37 sekundes un «Dinamo» cieta kārtējo zaudējumu sezonā.

Rīgas «Dinamo» treneri šajā spēlē rezervē atstāja uzbrucēju Timu Sestito, kurš iepriekš spēlēja kopā ar Koltonu Gilīsu un Džastinu Šagu, bet tagad šajā maiņā darbojas Gints Meija.

Rīdziniekiem vizīte pie ziemeļu kaimiņiem sākās veiksmīgi, jo piektdien dramatiskā cīņā pēcspēles metienos Latvijas kluba hokejisti ar 4:3 uzvarēja Gagarina kausa īpašnieci Magņitogorskas «Metallurg», pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Šī bija pirmā reize, kad KHL spēles notika Igaunijā, taču Rīgas «Dinamo» savulaik jau bijusi līdzīgā situācijā, kad mājas mačus tā aizvadīja ārzemēs. KHL pirmajā 2008./2009. gada sezonā divas cīņas tika nospēlētas Somijas pilsētā Espo, abos mačos rīdziniekiem zaudējot.

Pēc «viesizrādēm» Igaunijā rīdzinieki nākamās divas mājas spēles aizvadīs «Inbox.lv» ledus hallē Piņķos, jo Latvijas galvenajā sporta arēnā risinās pasaules čempionāts florbolā. Ceturtdien rīdzinieki uzņems Zagrebas «Medveščak», bet sestdien spēlēs ar Bratislavas «Slovan».

Pēc šiem mačiem būs valstsvienību pārtraukums, bet gada pēdējās četras spēles Latvijas komanda aizvadīs izbraukumā. Tikmēr nākamā spēle «Arēnā Rīga» notiks 3.janvārī.

«Tondiraba» ledus halle atvērta 2014.gada augustā un tajā ir 5840 skatītāju vietas. Uz spēli ar Magņitogorsku visas biļetes bija izpirktas, taču lielāks atbalsts bija tieši Krievijas klubam.

Pašlaik savainojumos iedzīvojušies Rīgas «Dinamo» aizsargs Georgijs Pujacs un uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, kuri komandai nepalīdz.

Oktobrī Rīgas «Dinamo» cieta astoņus zaudējumus pēc kārtas, bet novembra pirmajā pusē pēc Sanda Ozoliņa pievienošanās treneru kolektīvam tika pie četriem panākumiem pēc kārtas, kas bija ilgākā uzvaru sērija šosezon. Pēc tam atkal sekoja četru neveiksmju sērija, kura tika pārtraukta piektdien.

Tikmēr «Traktor» ceturtdien viesos ar 1:2 pagarinājumā zaudēja Artūra Kuldas pārstāvētajai Somijas komandai Helsinku «Jokerit», bet vēl pirms tam tika gūta trīs uzvaru sērija. Zīmīgi, ka Čeļabinskas klubs pie punktiem ir ticis jau sešos mačos pēc kārtas.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle šosezon, jo septembrī uzvaru ar 3:0 savā laukumā svinēja Čeļabinskas hokejisti. Abas komandas KHL savā starpā spēkojušās 18 reizes, 13 uzvaras svinot «Traktor» komandai, kamēr rīdzinieki visus panākumus ir izcīnījuši pamatlaikā.

Rīgas «Dinamo» ar 31 punktu 36 spēlēs ieņem pēdējo vietu Rietumu konferences 14 klubu konkurencē, pirmajam astotniekam zaudējot 27 punktus. Turpretī «Traktor» ar 63 punktiem 38 spēlēs ir piektie Austrumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu