Sējējs: Beigās vilciens jau bija aizgājis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Spēles sākumā Rīgas «Dinamo» nav darbojusies tik aktīvi kā gribētos, savukārt mača izskaņā, kad beidzot izdevās gūt vārtus, vilciens jau bija aizgājis, pēc svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā piedzīvotā zaudējuma sacīja Latvijas kluba galvenais treneris Normunds Sējējs.

«Dinamo» Tallinā notikušajā spēlē ar 2:4 (0:1, 0:2, 2:1) zaudēja Čeļabinskas «Traktor» komandai, piedzīvojot 27.neveiksmi 37 šosezon aizvadītajos mačos.

«Sākām ne tik aktīvi kā gribējām, un kā bijām runājuši pirms spēles. Otrajā trešdaļā jau darbojāmies aktīvāk, izveidojām daudz iespēju, taču realizācija joprojām klibo. Cīņas beigās divus [vārtus] iemetām, taču vilciens tad jau bija aizgājis,» atzina rīdzinieku treneris.

Viņš nespēja rast atbildi uz jautājumu, kāpēc šosezon Latvijas klubam tik lielas problēmas rodas ar iespēju izmantošanu. «Ja vien es zinātu recepti, kā iemest vārtus. Šodien izveidojām patiešām labus momentus, bet par nožēlu ripa neiet vārtos,» Sējējs uzsvēra, ka realizācija ir galvenā problēma.

Rīgas «Dinamo» Tallinā aizvadīja otro spēli trīs dienu laikā, kamēr «Traktor» pirms šīs cīņas bija divu dienu atpūta un viņi bija svaigāki. «Kalendārs ir tāds, kāds ir, un lielas izvēles nav, jo vienu reizi vieniem ir lielāka pauze, citu reizi citiem. Iespējams, šoreiz varēja just, ka «Traktor» bija viena brīvdiena vairāk. Tieši tāpēc jau gribējām spēli sākt aktīvi, taču tas neizdevās,» atkārtoja Sējējs.

Mača izskaņā nepatīkamu sadursmi piedzīvoja divi «Dinamo» uzbrucēji, jo Koltons Gilīss saskrējās ar Gintu Meiju. Pēc sadursmes Gilīss laukumu spēja atstāt tikai ar partneru palīdzību, taču pēc mača viņa stāvoklis bijis normāls.

«Gilīss sēž ģērbtuvē, šobrīd viss ir normāli, smaida, bet kā viņš jutīsies vēlāk, redzēsim,» sacīja Sējējs, piebilstot, ka cits leģionārs Tims Sestito šajā mačā nav spēlējis slimības dēļ.

Tikmēr «Traktor» galvenais treneris Anvars Gatijatuļins neslēpa, ka viņa vadītajai komandai šī uzvara bijusi ļoti nozīmīga.

«Prieks, ka tikām pie panākuma. Spēle bija līdzīga, taču mēs izmantojām savus momentus. Paldies komandai par uzvaru un pašatdevi laukumā,» gandarīts bija Krievijas kluba treneris.

Piektdien Rīgas «Dinamo» Tallinā sīvā cīņā pēcspēles metienos ar 4:3 uzvarēja Gagarina kausa īpašnieci Magņitogorskas «Metallurg».

Šī bija pirmā reize, kad KHL spēles tiek aizvadītas Igaunijā, taču Rīgas «Dinamo» savulaik savas mājas spēles jau aizvadīja ārzemēs, jo pirmajā KHL sezonā divi mači tika nospēlēti Somijas pilsētā Espo, abos mačos rīdziniekiem zaudējot.

Nākamo cīņu «Dinamo» aizvadīs ceturtdien, kad «Inbox.lv» ledus hallē, Piņķos, uzņems Zagrebas «Medveščak», bet sestdien turpat tiksies ar Bratislavas «Slovan». «Arēna Rīga» šobrīd ir aizņemta, jo tajā norisinās pasaules čempionāts florbolā. Pēc šiem diviem mačiem būs valstsvienību pārtraukums, bet gada pēdējās četras spēles Latvijas komanda aizvadīs izbraukumā. Tikmēr nākamā spēle «Arēnā Rīga» rīdziniekiem būs 3.janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu