Kas jauns hokejā? Runā Matulis: Šuplers un zirgi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Viedā teātra kritiķe Silvija Radzobe pamāca: ja pirmajā cēlienā uz skatuves ir bise, tad trešajā trešdaļā no tās tiks izšauts. Ja vien bise nav tikai butaforija vai arī tieši otrādi - izlikta acu apmānīšanai.

Hokejā bises vietā ir mans vecais draugs Jūliuss Šuplers. Kurš esot uz Piņķiem atbraucis tikai lai apraudzītu savu balto zirgu (ievada otrais variants). Hokeja cilvēki ļoti labi atceras Jūļa triumfa jājienu cauri pilsētai, laikam pēc Ozo pirmās sezonas. Tad kapteinis bija piespiedis galv. treneri saderēt: ja uzvaram naidniekus no Pītera, tev, Jūli, - baltais zirgs! Var jau būt, ka taisnība tiem, kas zvēr, ka Šupis mazdūšīgs un neticīgs bijis, bet mērķis tika sasniegts.

Starp citu, visās trijās pirmajās KHL sezonās «nejēgas» Šuplera trenētā «Dinamo» komanda spēlēja «play-off», kas pēdējos gados ir teju vai sapņu kalngals. Nav video vai foto apliecinājumu, ka Jūlis tiešām bijis pie sava iemīļotā zirga, bet pilnīgi droši zināms, ka viņš skatījies vismaz vienu «Dinamo» treniņu. Un pēc tam runājies ar treneriem un dažiem spēlētājiem. Varbūt kāds iesmies, ka Matulis bur drāmu, bet! Kā tad notika Ozo atgriešanās? Vispirms jūlija beigās kā bauma, lai oktobra pēdējā dienā Sandis stātos pie reāla darba. Vai tā būs arī Jūļa gadījumā? Apgalvot to nevaru, taču simptomātiski, ka Šupis savu zirgu apciemo tieši tagad. Kad Sējēja - Ozoliņa tandēms nekur tālāk no 14. vietas Rietumos nav ticis...

Kāds «Dinamo» tuvu stāvošs puspriekšnieks jau pirms kāda laiciņa Normundam Sējējam bija iezīmējis atpakaļgaitu. Uz GM. Ja šāds scenārijs tiek rakstīts, nebūtu prāta darbs jauniņo, proti, Ozo, pamest zem tanka. It sevišķi laikā, kad tankam nav arī degvielas.

Ja «Dinamo» cer uz Sandi ilgtermiņā, viņam tomēr nepieciešams darbaudzinātājs.

Kāds vismaz kādu laiku varētu būt viltīgais un dzīves gudrais Jūlis.

Par degvielu gan stāsts pagaidām vidēji skumjš. Kāds dinamietis, bet ne no Mārupes, kā dažs iedomājies, vāji smaidot, man stāstīja, ka tas, vai komanda saņem naudu vai nesaņem, esot komercnoslēpums! Tāpat kā Toljati «Ladai»... Izdzirdot atrunu par «Ladu», sāku nepieklājīgi ilgi smieties. Jo itāļu komunista Palmiro Toljati vārdā nosauktās pilsētas blice naudu neesot redzējusi kopš augusta. Rīgā 10. decembris varot būt tikai otrais (vai trešais?) desmitais datums, kad spēlētāju banku konti nevis papildinās, bet dilst...

Vislielākie nelabvēļi gan melš, ka šajā sezonā pozitīvu procesu vispār nebūšot.

Visā šajā banku lietā ir arī kaut kas pozitīvs: KHL tā ir norma, ka beigu beigās samaksāts tiek viss, turklāt Rīga nebija starp tām septiņām vai astoņām pilsētām, kas sezonu iesāka ar pērngada parādiem. Tikai jauniņie leģionāri (kā Malens, Gilīss) pārsteigti par KHL «poņātijām», toties šeit pērn un aizpērn bijušie leģionāri (kā Sedlo un Sestito) abus jaunuļus mierinājuši. Viss būs OK.

Decembris gan ir tāds pretīgs mēnesis: jāpērk Ziemassvētku dāvanas, bet kāds viedais jau augusta beigās norādīja: «Kas? Beresņevam nav naudas ēšanai?» (Uzvārdi pēc jūsu izvēles!) Ēšanai jau pietiek.

Decembris pretīgs ir arī tāpēc, ka var iznākt tāpat kā pirms diviem gadiem, kad GM un galv. treneris dažu dienu laikā atbrīvojās no Pujaca, Masaļska, Hosas un Ščastļivija...

Pērn kā «Dinamo» nederīgais tika norakstīts Čehijas izlases aizsargs Kundrāteks... Decembris pretīgs tāpēc, ka hokejists var zaudēt darbu. «Dinamo» izredzes tikt «play-off» ir stipri iluzoras, un Sējējs (GM daba!) jau pirms kāda laiciņa sāka runāt, ka jādod ceļš jaunajiem. Lasi - lētākajiem, no dažiem vidēji dārgajiem līdz decembra beigām atbrīvojoties. Nekā nosodāma: pēc 1. janvāra ir jāmaksā pilna kompensācija, atlaižot līdz 31. decembrim, šis tas ietaupās no atlikušā četru mēnešu līguma... Kazi, paliek pat Jūlim. Tāds bizness.

Ceru, ka šie komandas tuvumā klaiņojošie stāsti fundamentāli neiespaidos 8. un 10. decembra spēļu kvalitāti un rezultātus pret «Medveščak» un «Slovan». Turklāt Bratislavas klubs esot vēl lielāks bēdu brālis... Nav jābūt gaišreģim Finkam, lai saprastu, ka vai nu pēc 10. decembra, t.s. izlašu pauzes laikā var notikt kaut kas būtisks, vai pēc Ziemassvētkiem. Neiespējams nav arī Šuplers ar balto zirgu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu