Rīgas «Dinamo» nespēj gūt vārtus spēlē Piņķos ar «Medveščak»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Rīgas «Dinamo» hokejisti savā priekšpēdējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mājas spēlē šosezon ceturtdien «Inbox.lv» ledus hallē Piņķos ar rezultātu 0:4 (0:1, 0:1, 0:2) kapitulēja Horvātijas vienībai Zagrebas «Medveščak».

Rezultātu piektajā minūtē atklāja amerikānis Tīdžejs Galjardi, kurš izcēlās pēc atkārtota metiena no vārtu priekšas, otrajā trešdaļā viesu rindās precīzi meta kanādietis Lukass Lesio, bet trešajā spēles periodā atzīmējās kanādietis Fransiss Parē un amerikānis Bobijs Batlers.

Rīgas «Dinamo» «sausā» zaudēja arī pirms trim nedēļām, kad «Medveščak» savā laukumā uzvarēja ar 1:0. Pēdējā mēneša laikā rīdzinieki cieta ceturto «sauso» zaudējumu.

Mačs iesākās aktīvā spēlē, bet piektajā minūtē Galjardi atklāja rezultātu, turklāt drīz vien laba iespēja bija arī Kolbija Genovajam. Septītajā minūtē pēc paša kļūdas rīdziniekus mazākumā atklāja Patriks Malens, bet šis laika posms tika izturēts un turpinājumā jau spēle atkal risinājās līdzīgi. Priekšpēdējā minūtē ripa pat ieslīdēja «Medveščak» vārtos, kad to tur iebīdīja vārtsargs Drū Makintairs, tomēr brīdi iepriekš jau bija atskanējusi svilpe.

Otrā trešdaļa iesākās ar daudz aktīvāku un interesantāku hokeju, pirmajās minūtēs labas vārtu gūšanas iespējas radot abām komandām. Perioda vidū iniciatīvu pārņēma viesi un četras ar pusi minūtes pirms tās beigām arī guva otros vārtus, kad pēc Malena kļūdas pie ripas tika Lesio un ieraidīja to no asa leņķa vārtos tuvējā stūrī.

Trešo trešdaļu rīdzinieki iesāka vairākumā, tomēr pat šajās divās minūtēs daudz labāk nospēlēja pretiniekiem, kas divas reizes izgāja pret Jakuba Sedlāčeka vārtiem, savukārt mājinieki neizpildīja nevienu metienu. Savukārt trešdaļas vidū «Medveščak» pavisam salauza pretinieku pretestību - vispirms pēc skaistas individuālās darbības izcēlās Parē, bet pusotru minūti vēlāk vairākumā ar tālu un spēcīgu metienu atzīmējās arī Batlers.

Rīdzinieki iepriekšējās divas mājas spēles aizvadīja Tallinā, piektdien pēcspēles metienos ar 4:3 uzvarot Gagarina kausa īpašnieci Magņitogorskas «Metallurg» un pārtraucot četru zaudējumu sēriju, bet svētdien ar 2:4 piekāpjoties Čeļabinskas «Traktor» hokejistiem.

Piecu mājas spēļu sēriju Rīgas klubs noslēgs sestdien, kad turpat Piņķos spēkosies ar Slovākijas komandu Bratislavas «Slovan». Pēc šiem mačiem būs valstsvienību pārtraukums, bet gada pēdējās četras spēles Latvijas komanda aizvadīs izbraukumā. Tikmēr nākamā spēle «Arēnā Rīga», kur patlaban norisinās pasaules čempionāts florbolā, notiks 3.janvārī.

Rīgas «Dinamo» vismaz abās šīs nedēļas spēlēs nepalīdz viens no rezultatīvākajiem uzbrucējiem Koltons Gilīss. Tāpat savainojumu ārstē aizsargs Georgijs Pujacs, bet sastāvā atgriezies uzbrucējs Miķelis Rēdlihs.

Oktobrī Rīgas «Dinamo» cieta astoņus zaudējumus pēc kārtas, bet novembra pirmajā pusē pēc Sanda Ozoliņa pievienošanās treneru kolektīvam tika pie četriem panākumiem četros mačos, kas bija ilgākā uzvaru sērija šosezon. Pēc tam atkal sekoja četru neveiksmju sērija, kura tika pārtraukta pagājušajā piektdienā pret čempioni «Metallurg».

Tikmēr «Medveščak» komanda pirms šī mača bija cietusi četrus zaudējumus pēc kārtas, iepriekšējā duelī pagarinājumā ar 3:4 piekāpjoties Artūra Kuldas pārstāvētajai Helsinku «Jokerit» komandai.

Rīgas un Zagrebas komandas savā starpā spēkojās 12.reizi - septiņas uzvaras guvusi Horvātijas vienība (vienu pagarinājumā), bet piecas rīdzinieki.

Rīgas «Dinamo» ar 31 punktu 38 spēlēs ieņem pārliecinoši pēdējo vietu Rietumu konferences 14 klubu vidū. Savukārt «Medveščak» 40 mačos tikusi pie 48 punktiem, kas dod 11.vietu konferencē, no «play-off» zonas atpaliekot 12 punktus.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Jaundibinātajā Pekinas klubā ir sapulcināti pazīstami ārzemju hokejisti, jo pašā Ķīnā pagaidām nav pietiekoši daudz spēlētāju, kas atbilstu KHL līmenim.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm. Ar katru no pretiniekiem tiks spēlēts divas reizes, bet vēl četras cīņas tiks aizvadītas ar savas divīzijas divām komandām - rīdziniekiem tās būs «Jokerit» un Minskas «Dinamo», ar kurām tiks aizvadīts pa četrām savstarpējām spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu