Girgensonam četri metieni «Sabres» pagarinājumā gūtā uzvarā pār «Islanders» hokejistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien četras reizes meta pa vārtiem, taču kārtējo reizi pie rezultativitātes punktiem netika, bet viņa pārstāvētā Bufalo «Sabres» Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Ņujorkas «Islanders» vienību.

Girgensons laukumā pavadīja desmit minūtes un 21 sekundi, četras reizes metot pa vārtiem, izdarot divus spēka četros no sešiem iemetieniem, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Tāpat latvietis savai komandai otrā perioda beigās nopelnīja skaitlisko vairākumu, kurš gan netika izmantots.

Latvijas hokejists pēdējos četros mačos nav ticis pie rezultativitātes punktiem, bet pēdējās 18 cīņās viņš izcēlies vien ar vienu vārtu guvumu.

«Sabres» pamatlaikā divas reizes atradās iedzinējos, taču Jūhans Lāšons un Mets Moulsons abas reizes panāca izlīdzinājumu. Savukārt uzvaru Bufalo komanda nodrošināja pagarinājuma 42.sekundē, kad mērķi sasniedza somu aizsarga Risto Ristolainena mestā ripa. Uzvaras vārtu autors šajā mačā nopelnīja arī vienu rezultatīvu piespēli.

Zīmīgi, ka Ristolainenam šie bija otrie vārti sezonā, bet iepriekšējo reizi viņš arī izcēlās pagarinājumā, kad decembra sākumā nodrošināja uzvaru 4:3 pret Edmontonas «Oilers».

«Sabres» izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas un trešo pēdējās četrās cīņās, kamēr «Islanders» cieta ceturto neveiksmi pēc kārtas.

Šosezon Girgensons 29 spēlēs guvis divus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles, iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -4.

«Sabres» komanda šosezon 29 spēlēs tikusi pie 30 punktiem, pēc piektdienas spēles pakāpjoties uz 12.vietu Austrumu konferencē, kurā spēlē 16 klubi. Tikmēr Atlantijas divīzijā Bufalo vienība nu ir sestajā pozīcijā astoņu komandu konkurencē.

Tikmēr «Islanders» ar 28 punktiem 30 spēlēs ir Austrumu konferences pastarīte.

Nākamo maču «Sabres» aizvadīs jau sestdien, kad viesosies pie Karolīnas «Hurricanes» komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu