Rīgas «Dinamo» sezonas ilgāko izbraukumu sāk ar zaudējumu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Trešo zaudējumu pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā pirmdien piedzīvoja šosezon neveiksmīgi spēlējošā Rīgas «Dinamo» komanda, kas ar 1:3 (1:0, 0:2, 0:1) viesos piekāpās Jaroslavļas «Lokomotiv» vienībai. Vienīgos vārtus rīdziniekiem guva Miķelis Rēdlihs. Pēdējos trijos mačos Latvijas vienība guvusi vien divus vārtus.

«Dinamo» šajā mačā izpildīja 25 metienus pa pretinieku vārtiem, kamēr pa Jāņa Kalniņa sargātajiem vārtiem tika mestas 47 ripas, no kurām trīs sasniedza savu mērķi.

Mača rezultāts tika atklāts jau otrajā minūtē, kad Miķelis Rēdlihs pielaboja Gunta Galviņa metienu no zilās līnijas. Nedaudz vēlāk Nikolajs Jeļisejevs atstāja mazākumā «Dinamo» komandu. «Lokomotiv» vairākumā bija ļoti aktīvi, taču to nerealizēja.

Turpinot izdarīt spiedienu uz viesiem, rīdziniekus mazākumā atstāja arī Lauris Dārziņš. Arī šajā vairākumā Jaroslavļas hokejisti aktīvi uzbruka, taču «Dinamo» nosargāja savus vārtus neskartus. Perioda priekšpēdējā minūtē Petri Kontiola norībināja Jāņa Kalniņa sargāto vārtu stabiņu, taču izlīdzinājumu nepanāca.

Arī otrajā trešdaļā «Lokomotiv» turpināja iesākto kontroli pār spēli, bet pēc piecām minūtēm arī Latvijas komandas hokejisti sāka aktivizēties, pie vārtiem cīnoties kapteinim Gintam Meijam un Miķelim Rēdliham. Trešdaļas septītajā minūtē Maksims Talbo izslidoja vienantē pret Jāni Kalniņu, taču latvietis viņu apturēja. Arī perioda vidū laukuma saimnieki izdarīja spiedienu uz «Dinamo» vārtiem, taču Kalniņš bija savos uzdevumu augstumos.

Astoņas minūtes pirms peridoa beigām Georgs Golovkovs «Dinamo» komandu atstāja mazākumā, kurā viesi tika iespiesti savā aizsardzības zonā, taču nosargāja savu cietoksni neiekarotu. Tiesa, trīs minūtes pirms trešdaļas beigām Jaroslavļas hokejisti tomēr panāca izlīdzinājumu, precīzi metot Stefanam Kronvalam. Perioda pēdējā minūtē Koltons Gilīss izprovocēja Kontiolu uz pārkāpumu, viesiem tiekot pie iespējas spēlēs vairākumā.

Savu vairākumu viesi neizmantoja, turklāt pēc Oskara Cibuļska pārkāpuma «Dinamo» paši dabūja spēlēt mazākumā. «Lokomotiv» savu vairākumu izmantoja, ar precīzu metienu no vārtu priekšas izceļoties Dmitrijam Luginam. Tuvojoties perioda vidum, Rīgas komandu no vēl vienu vārtu zaudējuma atkal glāba vārtu stabs.

Tomēr trīs minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki raidīja trešo ripu Kalniņa vārtos, pēc izgājiena pret latviešu vārtsargu precīzi metot Brendonam Kozunam. Nepilnas 20 sekundes pēc zaudētajiem vārtiem «Dinamo» tika pie iespējas spēlēt vairākumā, kurā Kalniņš tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Tiesa, vārti tā arī netika gūti un «Dinamo» cieta zaudējumu ar 1:3.

Rīgas «Dinamo» - Jaroslavļas «Lokomotiv» 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

1:0 Miķelis Rēdlihs (Galviņš, Pavlovs) (1:56).

1:1 Stefans Kronvals (Kozuns, Kontiola) (36:50).

2:1 Dmitrijs Lugins (Averins, Loktionovs) (44:39, vair.).

3:1 Brendons Kozuns (56:58).

Latvijas klubs savā sezonas desmitajā izbraukumā devās svētdien no rīta. Šis izbraukums ir tālākais un ilgākais no visiem viedokļiem, jo kopumā tas aizņems 12 dienas, tiks nolidoti 16 600 km, kā arī tiks aizvadītas piecas spēles.

Kopā ar «Dinamo» komandu pieredzes iegūšanai šajā izbraukumā devies arī fārmkluba HK «Liepāja» treneris Toms Strauss, kurš arī iepriekšējā sezonā nedēļu stažējās Rīgas «Dinamo» treneru korpusā.

Pirms tam rīdziniekiem bija trīs mājas spēles. Vispirms ar 5:1 tika uzveikta Čerepovecas «Severstaļ», bet turpinājumā ar 0:2 tika zaudēts Maskavas CSKA un ar 1:6 kapitulēts Sanktpēterburgas SKA.

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs izbraukumā

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks, Jānis Kalniņš un Antons Naumovs.

Aizsargi: Guntis Galviņš, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Aleksandrs Jerofejevs, Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs, Uvis Balinskis, Kristaps Zīle un Imants Leščovs.

Uzbrucēji: Tims Sestito, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Koltons Gilīss, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Māris Bičevskis, Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Roberts Lipsbergs, Filips Toluzakovs un Georgs Golovkovs.

Izbraukumā savainojumu dēļ nedevās aizsargs Georgijs Pujacs un krievu uzbrucējs Pjotrs Ščastļivijs.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle šosezon. Oktobra sākumā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja «Dinamo». Kopumā abas komandas spēkojušās 22 reizes, Rīgas hokejistiem svinot astoņas uzvaras.

«Dinamo» ar 42 punktiem 48 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 14 Rietumu konferences komandām, pirmajam astotniekam zaudējot 27 punktus, kamēr «Lokomotiv» ar 85 punktiem 48 mačos ir ceturtajā vietā.

Turpinājumā Normunda Sējēja vadītajai komandai paredzēta spēle Vladivostokā, kur ceturtdien jātiekas ar Oskara Bārtuļa pārstāvēto «Admiral». Pēc tam paredzēti mači ar Habarovskas «Amur», Pekinas «Kuņluņ Red Star» un Minskas «Dinamo».

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu