Rīgas «Dinamo» hokejisti svin uzvaru Vladivostokā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien izcīnīja Rīgas «Dinamo» komanda, kas ar rezultātu 3:1 viesos pieveica Tālo Austrumu vienību Vladivostokas «Admiral», kuru pārstāv Latvijas aizsargs Oskars Bārtulis. Divus vārtus uzvarētājiem guva amerikānis Tims Sestito, vienu reizi izcēlās krievu uzbrucējs Filips Toluzakovs.

(Papildināts viss teksts.)

Lielisku maču «Dinamo» vārtos aizvadīja Jānis Kalniņš, kurš atvairīja 40 no 41 mājinieku mestās ripas, kamēr paši rīdzinieki izpildīja vien 15 metienus.

Spēles pirmajās minūtēs lielākoties pārsvars piederēja laukuma saimniekiem. Mača astotajā minūtē komandas apmainījās ar noraidījumiem, bet divas minūtes vēlāk Vitālijs Pavlovs atstāja mazākumā Rīgas komandu. Mazākumu Latvijas klubs izturēja, taču arī pēc tā «Admiral» iespieda viesus viņu aizsardzības zonā.

Sešas minūtes pirms perioda beigām «Dinamo» tika pie pirmā vairākuma spēlē. Rīdzinieki savu vairākumu iesāka pasīvi, tomēr pēc nevienādos sastāvos nospēlētas minūtes Filips Toluzakovs atklāja mača rezultātu, precīzi metot no vārtu priekšas. Uzreiz pēc izvirzīšanās vadībā jau pie otrā noraidījuma spēlē tika Kristaps Zīle. «Dinamo» savā mazākumā nekautrējās spēlēt aktīvi, kā rezultātā pa divām soda minūtēm nopelnīja arī Miķelis Rēdlihs un Guntis Galviņš, tādējādi rīdzinieki nonāca trijatā pret pieciem pretiniekiem.

Tiesa, arī «Admiral» hokejisti bija nedisciplinēti, minūti pirms trešdaļas beigām paši tiekot pie noraidījuma, kas viesiem nedaudz atviegloja dzīvi. Krietni veiksmīgāk «Dinamo» iesāka otro periodu, tā trešajā minūtē pēc pretuzbrukuma ar precīzu metienu izceļoties Timam Sestito. Tomēr četrarpus minūtes vēlāk mājinieki vienus vārtus atguva, «Dinamo» pārsvaru samazinot Aleksandram Gorškovam.

Perioda vidū Pavlovs ar aktivitāti nopelnīja Rīgas komandai vairākumu, taču tas tika aizvadīts blāvi, neapdraudot pretinieku vārtu drošību. Turklāt pats Pavlovs uzreiz pēc tam atstāja mazākumā viesus. Mazākumā lieliski vārtos darbojās Kalniņš, kurš neļāva pretiniekiem panākt neizšķirtu.

Tāpat kā otro, arī trešo periodu Rīgas hokejisti iesāka veiksmīgi ar vārtu guvumu. Trešdaļas otrajā minūtē Sestito vārtu priekšā pielaboja Toluzakova metienu, panākot viesiem jau divu vārtu pārsvaru. Turpinājumā rīdzinieki sekmīgi neitralizēja «Admiral» centienus uzbrukt, bet perioda vidū vairākumu Latvijas komandai nopelnīja Roberts Lipsbergs.

«Dinamo» turpināja neveiksmīgo spēli vairākumā, nespējot izmantot viena vīra pārspēku. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas divarpus minūtes, mājinieki tika pie pēdējās iespējas atspēlēties, jo uz divām minūtēm tika noraidīts rīdzinieku šīs spēles varonis Sestito. «Admiral» vairākumā nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču arī šāds solis nenesa augļus. Atskanot finālsvilpei, rezultāta tablo vēstīja 3:1 «Dinamo» labā, rīdziniekiem no Vladivostokas aizbraucot ar trim punktiem.

Rīgas «Dinamo» - Vladivostokas «Admiral» 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

1:0 Filips Toluzakovs (Gilīss, Kr. Rēdlihs) (15:50, vari.).

2:0 Tims Sestito (Lipsbregs) (22:11).

2:1 Aleksandrs Gorškovs (Aleksandrovs, Morisons) (26:41).

3:1 Tims Sestito (Toluzakovs, Gilīss) (41:50).

Bārtulis šajā spēlē laukumā bija 20 minūtes un divas sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa Kalniņa sargātajiem vārtiem.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle šosezon. Novembra vidū uzvaru ar 3:2 izcīnīja rīdzinieki. Kopumā abas komandas spēkojušās septiņas reizes, Rīgas komandas hokejistiem svinot piecas uzvaras.

Bārtulis arī šosezon ir viens no vadošajiem «Admiral» aizsargiem, turklāt ir šīs komandas kapteinis. Hokejists šosezon 44 mačos guvis divus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles.

«Dinamo» ar 45 punktiem 49 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 14 Rietumu konferences komandām, pirmajam astotniekam zaudējot 27 punktus, kamēr «Admiral» ar 67 punktiem 49 mačos ir Austrumu konferences septītajā vietā.

Līdz regulārā čempionāta izskaņai rīdziniekiem atlicis aizvadīt 11 spēles, kurās maksimāli iespējams nopelnīt 33 punktus, tāpēc šīs komandas izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā ir vien stipri teorētiskas.

Kopā ar «Dinamo» komandu pieredzes iegūšanai šajā izbraukumā devies arī fārmkluba HK «Liepāja» treneris Toms Strauss, kurš arī iepriekšējā sezonā nedēļu stažējās Rīgas «Dinamo» treneru korpusā.

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs izbraukumā

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks, Jānis Kalniņš un Antons Naumovs.

Aizsargi: Guntis Galviņš, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Aleksandrs Jerofejevs, Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs, Uvis Balinskis, Kristaps Zīle un Imants Leščovs.

Uzbrucēji: Tims Sestito, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Koltons Gilīss, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Māris Bičevskis, Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Roberts Lipsbergs, Filips Toluzakovs un Georgs Golovkovs.

Izbraukumā savainojumu dēļ nav devušies aizsargs Georgijs Pujacs un krievu uzbrucējs Pjotrs Ščastļivijs.

Turpinājumā Normunda Sējēja vadītajai komandai paredzēta spēles sestdien pret Habarovskas «Amur». Pēc tam jātiekas ar Pekinas «Kuņluņ Red Star» un Minskas «Dinamo».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu