Ķīnā izgaist «Dinamo» cerības sasniegt izslēgšanas turnīru

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā pirmdien Ķīnā izcīnīja šosezon neveiksmīgi spēlējošā Rīgas «Dinamo» komanda, kas savā pirmajā spēlē Pekinā ar rezultātu 4:3 pēcspēles metienu sērijā pieveica «Kuņluņ Red Star» vienību. Pēc spēlētām 11 minūtēm Rīgas hokejisti atradās vadībā ar 3:0, taču pārsvaru nosargāt neprata. Šajā mačā Latvijas vienība zaudēja kaut teorētiskas izredzes kvalificēties Gagarina kausa izcīņai, kurā neiekļuva arī iepriekšējās divās sezonās.

(Papildināts viss teksts.)

Rīgas «Dinamo» maču iesāka pārliecinoši un jau pirmajās 11 minūtēs izvirzījās vadībā ar 3:0. Vispirms otrajā minūtē, spēlējot vairākumā, Uvis Balinskis pielaboja Oskara Cibuļska mestās ripas lidojuma virzienu. Devītajā minūtē tika gūti otrie vārti pēc vārtsarga kļūdas pie borta, izceļoties Georgam Golovkovam, bet perioda vidū Miķelis Rēdlihs nospēlēja ļoti labi individuāli un piespēlēja Gintam Meijam, kurš precīzi meta augšējā stūrī.

Turpinājumā arī Rīgas «Dinamo» tika pie pirmā mazākuma cīņā, tomēr turpināja darboties ļoti pārliecinoši un pēc pirmā perioda bija vadībā ar 3:0. Otrā perioda sākumā lielisku sniegumu «Dinamo» vārtos demonstrēja Jakubs Sedlāčeks, glābjot rīdziniekus no droša vārtu zaudējuma. Perioda septītajā minūtē par Mika Indraša iegrūšanu apmalē mājinieki tika pie piecu minūšu noraidījuma.

Tiesa, ilgo vairākumu un pēc tam nopelnītās vēl divas minūtes vairākumā Rīgas komanda neizmantoja, bet pusotru minūti pirms perioda beigām jau Koltons Gilīss tika pie 2+2 soda minūtēm. Otro trešdaļu «Dinamo» mazākumā izturēja līdz galam, bet trešā perioda sākumā Martins Bakošs tomēr realizēja «Kuņluņ Red Star» vairākumu. Tāpat arī nākamais mazākums Latvijas komandai atnesa vārtu zaudējumu, 48. minūtē Tūkam Mentilem «Dinamo» pārsvaru samazinot līdz vieniem vārtiem.

Trešā perioda otrajā pusē aktīvāki bija laukuma saimnieki, bet «Dinamo» ilgstoši sekmīgi aizsargājās. Pusotru minūti pirms finālsvilpes Pekinas vienība nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, kas 19 sekundes pirms tās ļāva izraut neizšķirtu, kad izcēlās amerikānis Čeds Rau.

Pagarinājumā Rīgas «Dinamo» izturēja vēl vienu mazākumu un panāca «bullīšu» sēriju, kurā nospēlēja ļoti sekmīgi, jo tika realizēti visi trīs izgājieni, izceļoties Meijam, Laurim Dārziņam un Filipam Toluzakovam. Tikmēr Pekinas klubam vienīgo reizi rezultatīvs bija Bakošs un rīdzinieki svinēja uzvaru.

Rīgas «Dinamo» - Pekinas «Kuņluņ Red Star» 4:3 (3:0, 0:0, 0:3, 0:0, 1:0)

1:0 Uvis Balinskis (Cibuļskis) (1:58, vair.).

2:0 Georgs Golovkovs (Kulda, Lipsbergs) (8:35).

3:0 Gints Meija (M. Rēdlihs, Zīle) (10:57).

3:1 Martins Bakošs (Salinens) (41:15, vair.).

3:2 Tūka Mantila (Jarvinens, Videls) (47:33, vair.).

3:3 Čeds Rau (Bakošs) (59:51).

4:3 Filips Toluzakovs (pēcspēles metiens) (65:00).

Šo izbraukumu Rīgas «Dinamo» sāka pirms nedēļas, kad ar 1:3 piekāpās Jaroslavļas «Lokomotiv», bet pēc tam ar 3:1 uzvarēja aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas «Admiral», divus vārtus šajā mačā gūstot Timam Sestito. Savukārt sestdien Latvijas klubs Habarovskā ar 0:5 zaudēja turienes «Amur» spēlētājiem.

Turpinājumā rīdzinieki viesos vēl tiksies ar Minskas «Dinamo» komandu, bet pēc tam atgriezīsies mājās.

Rīgas «Dinamo» ar 47 punktiem 51 spēlē ieņem pēdējo vietu starp 14 Rietumu konferences komandām, pirmajam astotniekam zaudējot 28 punktus. «Dinamo» līdz sezonas beigām maksimāli var izcīnīt 27 punktus, tādējādi nevar vairs apsteigt astotajā pozīcijā esošo Helsinku «Jokerit» komandu.

Latvijas un Ķīnas komandas šosezon jau tikās, kad novembrī Rīgā ar 5:2 uzvarēja «Kuņluņ Red Star».

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs izbraukumā

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks, Jānis Kalniņš un Antons Naumovs.

Aizsargi: Guntis Galviņš, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Aleksandrs Jerofejevs, Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs, Uvis Balinskis, Kristaps Zīle un Imants Leščovs.

Uzbrucēji: Tims Sestito, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Koltons Gilīss, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Māris Bičevskis, Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Roberts Lipsbergs, Filips Toluzakovs un Georgs Golovkovs.

Izbraukumā savainojumu dēļ nav devušies aizsargs Georgijs Pujacs un krievu uzbrucējs Pjotrs Ščastļivijs.

Pekinas «Kuņluņ Red Star» komanda aizvada veiksmīgu debijas sezonu KHL, jo šobrīd Austrumu konferencē ar 71 punktu ir septītajā vietā, turpinot cīņu par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Komandas sastāvs ir veidots no leģionāriem, jo Ķīnā nav šim līmenim atbilstošu spēlētāju.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu