Sējējs: Spēlē ar Pekinas klubu pievīla disciplīna

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Latvijas komandu Rīgas «Dinamo» Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlē Ķīnā pirmdien pievīla disciplīna, uzskata vienības galvenais treneris Normunds Sējējs.

Rīgas «Dinamo» pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 4:3 (3:0, 0:0, 0:3, 0:0, 1:0) pieveica Pekinas «Kuņluņ Red Star» vienību, tomēr viens zaudētais punkts arī nozīmēja, ka Latvijas komandai zudušas pat teorētiskas izredzes uz izslēgšanas turnīru.

«Bija laba spēle, labi sākām, tomēr pēc tam mūs pievīla disciplīna. Labi, ka tomēr novedām maču līdz beigām un ieguvām divus punktus,» pēc dueļa preses konferencē pauda Sējējs.

Pirmdienas mačā rīdzinieki jau mača sākumā izvirzījās vadībā ar 3:0, precīzi metot Oskaram Cibuļskim, Robertam Lipsbergam un Gintam Meijam, tomēr trešajā trešdaļā ielaida trīs vārtus, un mača turpināšana pagarinājumā nozīmēja, ka Latvijas komandai zudušas cerības uz izslēgšanas turnīru.

«Nebijām gatavi nevis fiziski, bet psiholoģiski,» uzskata Pekinas vienības galvenais treneris Vladimirs Jurzinovs juniors. «Pirmajā periodā spēlējām ļoti slikti, bet labi, ka atradām spēkus un izlīdzinājām spēli, savukārt «bullīši» pašlaik mums nepadodas.

Cīnāmies par izslēgšanas turnīru, un mums svarīgs ir katrs punkts katrā spēlē, tāpēc šis punkts noderēs.»

Pekinas komanda zaudējusi jau trijās spēlēs pēc kārtas, kas noslēgušās ar «bullīšiem».

«Ir labi, ka uzvarējām spēli, bet mēs arī zaudējām vienu punktu, esot vadībā ar 3:0. Trešā trešdaļa bija ļoti slikta. Arī šodien ar mums notika tieši tas, kas visu sezonu. Skatīsimies video, un kļūdas ir jālabo,» kluba mājas lapā citēts Jakubs Sedlāčeks.

«Pekinā spēlējām pirmo reizi. Tas bija interesanti. Lielākā daļa komandas Ķīnā bija pirmo reizi. Par spēli gan, kā jau minēju, varu būt priecīgs tikai par 50 procentiem.»

Rīgas «Dinamo» ar 47 punktiem 51 spēlē ieņem pēdējo vietu starp 14 Rietumu konferences komandām, pirmajam astotniekam zaudējot 28 punktus. «Dinamo» līdz sezonas beigām maksimāli var izcīnīt 27 punktus, tādējādi nevar vairs apsteigt astotajā pozīcijā esošo Helsinku «Jokerit» komandu.

Rīgas komanda Gagarina kausa izcīņā neiekļuva arī iepriekšējās divās sezonās.

Rīgas «Dinamo» komanda pašlaik atrodas sezonas garākajā izbraukumā, kas tika sākts jau pirms nedēļas, kad Latvijas vienība ar 1:3 piekāpās Jaroslavļas «Lokomotiv». Turpinājumā rīdzinieki ar 3:1 uzvarēja aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas «Admiral», divus vārtus šajā mačā gūstot Timam Sestito, bet sestdien Latvijas klubs Habarovskā ar 0:5 kapitulēja turienes «Amur» spēlētājiem.

Ceturtdien rīdzinieki viesos vēl tiksies ar Minskas «Dinamo» komandu, bet pēc tam atgriezīsies mājās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu