«Kurbada» ledus halle svin spāru svētkus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

17. janvārī Rīgā, Rumbulā, tika svinēti «Kurbada» ledus halles spāru svētki, iezīmējot nozīmīga būvniecības posma pabeigšanu, informē kluba pārstāvis Jānis Straupe.

Renārs Valters, «Kurbada» ledus halles projekta vadītājs: «Nosvinot spāru svētkus, aizvien vairāk tuvojamies mirklim, kad Rīgā būs par vienu ledus halli vairāk. Tās būs ne tikai jaunas mājas hokeja klubam «Kurbads», bet arī vieta, kur apkārtnes bērniem nodarboties ar fiziskām aktivitātēm un sasniegt sportiskos mērķus!»

Šobrīd ir pabeigta jumta konstrukciju izbūve un sākta jumta un sienu likšana, kā arī objektā turpinās starpsienu izbūve un iekšējo komunikāciju rakšana.

Pirmās kārtas projekta kopējais investīciju apjoms ir 3,5 miljoni eiro. Jauno ledus halli plānots nodot ekspluatācijā 2017. gada jūnijā. Projekta otrajā un trešajā kārtā paredzēta arī treniņu halles un viesnīcas izbūve.

Projektā plānots izbūvēt starptautiskajiem standartiem atbilstošu ledus laukumu hokeja, šorttreka, kērlinga un daiļslidošanas vajadzībām, kā arī septiņas ģērbtuves, desmit žāvētavas, trenažieru zāli un kafejnīcu.

Līdz ar halles atvēršanu pilnvērtīgu treniņprocesu sāks «Kurbada» bērnu un jauniešu sporta skola ar divām vecuma grupām, sniedzot bērniem iespēju nodarboties ar sportu kvalitatīvu un profesionālu treneru vadībā.

Ledus hallē plānotas 540 sēdvietas, bet kopā ar stāvvietām paredzētas 1000 skatītāju vietas. Būvniecības procesā tiks izmantotas energoefektīvas saldēšanas tehnoloģijas, kas sevi ir apliecinājušas citās ledus hallēs un būtiski samazinās halles ekspluatācijas izmaksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu