Rīga kopā ar Minsku kandidēs uz 2021.gada PČ hokejā rīkošanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas un Baltkrievijas hokeja federācijas pieteikušās kopīgi kandidēt uz 2021.gada pasaules čempionāta (PČ) rīkošanu, ceturtdien preses konferencē Minskā paziņoja abas iesaistītas puses.

Latvijas grupas spēles un divi ceturtdaļfināla dueļi norisinātos «Arēnā Rīga», bet Baltkrievijas «Minsk Arena» notiktu otras grupas mači un atlikušie divi ceturtdaļfināla dueļi.

Tomēr pusfināla cīņas, mačs par trešo vietu un fināla spēle risinātos Minskā.

«Gan mums, gan baltkrieviem ir laba pieredze pasaules čempionātu sarīkošanā. Šie čempionāti joprojām ir līdzjutēju atmiņās.

Mēs esam lepni, ka ejam kopā ar mūsu baltkrievu draugiem, ar kuriem mums ir kopīga hokeja vēsture,» sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

Latvijas un Baltkrievijas galvenie konkurenti uz turnīra rīkošanu ir Somija, kas arī pieteikusies kandidēt uz 2021.gada čempionātu. Iepriekš Somijā čempionāts norisinājās 2012. un 2013. gadā.

Latvija pēdējo un vienīgo reizi pasaules čempionātu uzņēma pirms 11 gadiem - 2006.gadā. Tikmēr Baltkrievijā šie hokeja svētki norisinājās pirms nepilniem trīs gadiem.

Pasaules čempionāta rīkotāji ir apstiprināti līdz 2020. gadam. 2021. gada pasaules čempionāta rīkotāji tiks nosaukti 2017. gada IIHF ikgadējā kongresā, kas notiks maijā Ķelnē.

2006.gada čempionāts Rīgā norisinājās «Arēnā Rīga» un «Skonto» izstāžu arēnā, kura toreiz tika pārtaisīta hokeja vajadzībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu