Rīgas «Dinamo» izcīna trešo uzvaru pēc kārtas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Cerības uz izslēgšanas turnīru zaudējusī Latvijas komanda Rīgas «Dinamo», uzsākot priekšpēdējo mājas spēļu sēriju, otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā mačā savā laukumā ar 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Hantimansijskas «Jugra».

Rīgas «Dinamo» labā pamatlaikā vienīgos vārtus guva Aleksandrs Jerofejevs, kamēr pēcspēles metienu sērijā panākumu nodrošināja krievs Filips Toluzakovs.

Tikmēr «Jugra» rindās pamatlaikā precīzs bija Jegors Ivanovs.

Lai gan jau otrajā minūtē Rīgas «Dinamo» tika pie iespējas spēlēt vairākumā, tas tika aizvadīts pagalam pieticīgi, jo neizdevās izveidot nevienu vārtu gūšanas momentu. Dažas minūtes vēlāk Latvijas klubs tika pie vēl viena vairākuma, kas jau bija aktīvāks, jo iespējas izcelties bija Mikam Indrašim un Koltonam Gilīsam. Tiesa, viena hokejista pārsvars tā arī palika neizmantots, bet mājinieki bija pārņēmuši cīņas iniciatīvu.

Mačs ritēja gana augstā tempā, bet vienībām nesekmējās ar momentu realizāciju, jo pirmā perioda vidū vairākumu neizmantoja arī «Jugra».

Savukārt otrās trešdaļas ievadā bīstamu Toluzakova metienu atvairīja Hantimansijskas kluba vārtsargs Aleksandrs Šaričenkovs, tomēr atsistā ripa no Māra Bičevska pēc tam gandrīz atrada ceļu vārtos. Tikmēr pretinieku centienus veiksmīgi apturēja Rīgas «Dinamo» vārtsargs Jānis Kalniņš, lai gan viesi ar pārāk daudz vārtu gūšanas iespējām neizcēlās. Piecas minūtes līdz otrā perioda beigām lieliska iespēja atklāt dueļa rezultātu bija Georgam Golovkovam, tomēr, būdams ļoti labā pozīcijā vārtu priekšā, Latvijas vienības hokejists nespēja gūt vārtus.

Rezultāts beidzot tika atklāts 44.minūtē, kad ripu vārtos ar metienu no distances raidīja Jerofejevs. Pēc vārtu guvuma Rīgas «Dinamo» hokejisti kļuva aktīvāki un vēl pāris reizes radīja spiedienu uz «Jugra» vārtiem, kas gan nevainagojās panākumiem. Desmit minūtes vēlāk viesi gan panāca izlīdzinājumu, jo Roberts Lipsbergs par simulāciju nopelnīja divu minūšu noraidījumu, bet Krievijas komanda vairākumu izmantoja, izceļoties Ivanovam.

Pēc tam neviena no komandām vārtus vairs neguva, bet duelis turpinājās pagarinājumā. Pirmo reizi Rīgā komandas papildlaikā spēlēja pēc formāta «trīs pret trīs». Sākumā «Jugra» trāpīja pa vārtu stabu, turklāt turpinājumā abām komandām bija iespēja izraut uzvaru. Pagarinājuma otrajā pusē tam tuvu bija Indrašis, taču viņa metienu atvairīja vārtsargs.

Papildus piecās minūtēs vārti tomēr netika gūti, tāpēc uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā. Tajā vispirms Ginta Meijas un Laura Dārziņa metieni nebija precīzi, bet trešajā piegājienā skaistus vārtus guva Toluzakovs. Tikmēr «Jugra» vienībai neviens no «bullīšiem» nebija sekmīgs.

Vārtu guvēji: 1:0 Aleksandrs Jerofejevs (Toluzakovs, Sestito) (43:57), 1:1 Jegors Ivanovs. (Kuļiks, Kurjanovs) (54:02), 2:1 Filips Toluzakovs.

Ceturtdien rīdzinieki spēkosies ar Astanas «Baris», bet sestdien tiksies ar Jekaterinburgas «Avtomobilist». Februāra pirmajā nedēļā «Dinamo» sezonas pēdējā izbraukumā tiksies ar šīm pašām komandām, bet pēc nedēļas pauzes mēneša vidū savā laukumā uzņems Toljati «Lada» un Ņižņekamskas «Ņeftehimik», pret kuru 18.datumā tiks noslēgta sezona.

Iepriekšējās divās nedēļas «Dinamo» sezonas tālākajā un ilgākajā izbraukumā aizvadīja piecas spēles, izcīnot trīs uzvaras, taču oficiāli zaudējot cerības uz izslēgšanas turnīru. Tāpat arī «Jugra» iepriekšējās sešās spēlēs guvusi trīs uzvaras, bet arī tai izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā ir niecīgas.

Abas komandas šīs sezonas savstarpējās spēles aizvada sezonas nogalē. Kopumā vienības KHL spēkojušās 12 reizes, septiņas uzvaras svinot «Dinamo».

LETA jau vēstīja, ka Rīgas «Dinamo» aizsargs Uvis Balinskis kļuvis par aizvadītās nedēļas KHL labāko jauno spēlētāju. Šajā sezonā tikai vienreiz kāds Rīgas «Dinamo» hokejists kādā no pozīcijām nosaukts par KHL labāko spēlētāju - par novembra trešās nedēļas labāko vārtsargu kļuva Jānis Kalniņš.

«Dinamo» septiņus mačus pirms sezonas beigām ar 52 punktiem 53 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 14 Rietumu konferences vienībām. Priekšpēdējā vietā esošā Maskavas «Spartak» ir astoņu punktu attālumā.

Tikmēr «Jugra» ar 59 punktiem 52 mačos ir 12.vietā Austrumu konferencē, bet pirmais astotnieks ir 15 punktu attālumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu