Rīgas «Dinamo» pēdējo izbraukuma tūri sāk ar zaudējumu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Kārtējo zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā trešdien piedzīvoja šosezon neveiksmīgi spēlējošā Rīgas «Dinamo» komanda, kas ar 1:2 izbraukumā atzina Hantimansijskas «Jugra» pārākumu. Vienīgos vārtus rīdziniekiem guva Lauris Dārziņš. Sezonas pēdējā izbraukuma tūrē Normunda Sējēja vadītajai vienībai atlicis aizvadīt divus mačus.

Rīgas «Dinamo» šajā izbraukumā nevar palīdzēt seši savainoti spēlētāji.

Jakubs Sedlāčeks Rīgas komandas vārtos atvairīja 24 no 26 pretinieku metieniem, kamēr Latvijas kluba spēlētāji šajā mačā izdarīja vien 16 metienus pa «Jugra» vārtiem. Rīdziniekiem neveiksmīga bija otrās trešdaļas beigu daļa, jo abas ripas viņi ielaida ar nepilnu trīs minūšu intervālu.

Spēles sākumā abas komandas darbojās apdomīgi un bīstamu momentu nebija daudz, tomēr trešdaļas vidū iniciatīva piederēja rīdziniekiem, kuri neizmantoja nopelnīja vairākumu, tomēr to neizmantoja. Savukārt pirmā perioda izskaņā vairāk darba bija jau Sedlāčekam, tomēr rezultāts nemainījās.

Krietni interesantāks bija spēles otrais nogrieznis, kura sākumā labāki atkal bija rīdzinieki. Vispirms izcelties varēja Tims Sestito, kurš skaisti apspēlēja aizsargu, tomēr viņa mesto ripu «Jugra» vārtsargs Aleksandrs Šaričenko atvairīja. Tomēr 24.minūtē «Dinamo» savu panāca, izceļoties straujā pretuzbrukumā. Divatā pret vienu aizsargu izslidoja Edgars Kulda un Dārziņš. Kuldas mesto ripu vārtsargs atvairīja, taču tā nonāca uz nūjas Dārziņam, kurš netraucēti meta tukšā vārtu stūrī, gūstot savus 100.vārtus KHL čempionātos.

Nonākot iedzinējos, aktivizējās arī mājinieki, piespiežot rīdziniekus kļūdīties. Vispirms 34.minūtē Andrejs Ankudinovs no laukuma stūra netraucēti izslidoja «Dinamo» vārtu priekšā un trāpīja Sedlāčekam virs pleca, bet 36.minūtē vairākumā, kad uz sodīto soliņa atradās Gints Meija, no pāris metriem precīzs bija Andrejs Aleksejevs.

Beigu periodā rīdziniekiem sākotnēji nekas daudz neizdevās, piedevām 17 sekundes nācās cīnīties trijatā pret pieciem pretiniekiem, savukārt beigās visi centieni izraut neizšķirtu bija nesekmīgi. Pusminūti pirms pamatlaika beigām viesi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču pie izveidot īsteni bīstamu momentu neizdevās.

Rīgas «Dinamo» - Hantimansijskas «Jugra» 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

1:0 Lauris Dārziņš (Kulda, 23:09).

1:1 Andrejs Ankudinovs (32:03).

2:1 Andrejs Aleksejevs (Ugoļņikovs, Kurjanovs) (35:27, vair.).

Abas komandas jau tikās pirms nedēļas Rīgā, kad pēcspēles metienos ar 2:1 uzvarēja Rīgas «Dinamo». Pēc tam rīdzinieki ar 2:3 zaudēja Astanas «Baris» komandai no Kazahstānas, bet mājas spēļu sēriju noslēdza ar 4:3 pagarinājumā uzvarot Jekaterinburgas «Avtomobilist».

Latvijas klubs pēdējos sešos mačos ir izcīnījis četras uzvaras, taču trīs maču izbraukumā devās bez sešiem hokejistiem, jo traumas guvuši aizsargi Krišjānis Rēdlihs un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucēji Miķelis Rēdlihs, Nikolajs Jeļisejevs, Kaspars Saulietis un Pjotrs Sčastļivijs.

Savukārt «Jugra» trešdien pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Abas komandas KHL čempionātos savā starpā ir tikušās 13 reizes, septiņus panākumus izcīnot rīdziniekiem, taču tikai trīs no tiem gūti pamatlaikā, kamēr «Jugra» sešos uzvarētos mačos allaž izcīnījusi pa trīs punktiem.

Šajā izbraukuma sērijā Rīgas «Dinamo» aizvadīs trīs spēles ar Austrumu konferences komandām, piektdien spēlējot pret «Avtomobilist», bet svētdien pret «Baris».

Rīdzinieki jau pirms laba laika zaudēja izredzes tikt izslēgšanas turnīrā. Ar 54 punktiem 56 spēlēs Latvijas klubs ir pēdējā vietā Rietumu konferencē, bet visā līgā ieņem 29.vietu starp 30 komandām, apsteidzot vienīgi Novokuzņeckas «Metallurg», bet no pozīciju augstāk esošās Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētās Toljati «Lada», kas ir pirmspēdējā 14.vietā Austrumu konferencē, atpaliek septiņus punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu